3η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπέτσες 2004

"δρόμοι του κωμικού
Αριστοφανική κωμωδία & Commedia dell' arte"
Σπέτσες 20-27 Αυγούστου 2004


 


ΕΜΨΥΧΩΤΈΣ: 
Γιάννης ΚακλέαςΓιώργος Μπινιάρης,  Mario Gallo,  Νίκος Γκόβας,  Σμαρώ Γρηγοριάδου,  Μαργαρίτα Μάντακα,  Κώστας ΦιλίππογλουΤηλέμαχος Μουδατσάκις 

3η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση Σπέτσες 2004
"δρόμοι του κωμικού : Αριστοφανική κωμωδία & Commedia dell' arte"
Σπέτσες 20-27 Αυγούστου 2004

Στις Σπέτσες, στην ομορφιά και τη γαλήνη του τοπίου, κάτω από τα δέντρα της αυλής της Αναργυρείου Σχολής, δίπλα στη θάλασσα, οργανώνουμε την 3η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση 2004. Με την εμψύχωση έμπειρων δασκάλων, εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί, θεατρολόγοι και φοιτητές θα ερευνήσουν τρόπους προσέγγισης της Αριστοφανικής κωμωδίας και της Commedia dell' arte, μέσα από 4 διαφορετικά βιωματικά εργαστήρια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 ώρες δουλειάς ημερησίως σε ομάδες, επιλεγμένες εισηγήσεις, ενώ υπάρχει και δυνατότητα για Τai-Chi ή Yoga και χρόνος για μπάνιο, ξεκούραση και διασκέδαση. Την τελευταία ημέρα θα γίνουν παρουσιάσεις και θα ακολουθήσει το σύνηθες αποχαιρετιστήριο γλέντι.

Πρόγραμμα:
Προσέλευση: Παρασκευή 20/8/2004 12.00- 16.00
Αναχώρηση: Παρασκευή 27/8/2004 μετά τις 11.00

Τόπος:
Αναργύρειος Σχολή Σπετσών (2298072206 / 2298073306), 1χμ από το Λιμάνι. Υπάρχει και λεωφορείο

Τι να φέρουμε:
άνετα ρούχα και παπούτσια για δουλειά στο ύπαιθρο, καπέλο, στρωματάκι για ασκήσεις εδάφους, πετσέτες, μουσικά όργανα και …..κέφι.

Εμψυχωτές-εισηγητές: Γιάννης Κακλέας, σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτα Γιώργος Μπινιάρης, ηθοποιός, σκηνοθέτης ΔΗΠΕΘΕ Βορ Αιγαίο Mario Gallo, Teatro Ricerche Itali Νίκος Γκόβας, εκπαιδευτικός θεάτρου Σμαρώ Γρηγοριάδου, μουσικός Μαργαρίτα Μάντακα, χορογράφος Κώστας Φιλίππογλου, ηθοποιός Τηλέμαχος Μουδατσάκις θεατρολόγος, σκηνοθέτης Πανεπιστήμιο Κρήτης.


Οργανωτική Επιτροπή: Παναγιώτα Γιαννούλη, Πολυξένη Καραβίτη, Νατάσα Μερκούρη, Ντίνα Αηδονά, Γιάννης Σιδέρης
Σε συνεργασία με: ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, ΔΗΠΕΘΕ Βορ. Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Συντονιστής: Νίκος Γκόβας
Επιμέλεια έκδοσης: Νίκος Γκόβας

Εργαστήριο 1, με τους Γιάννη Κακλέα, Κώστα Φιλίππογλου, "Βάτραχοι: Η αναζήτηση του χαμένου ποιητικού λόγου"

Εργαστήριο 2 με τους Γιώργο Μπινιάρη, Νίκο Γκόβα, Σμαρώ Γρηγοριάδου, "Χορικά από τους Όρνιθες"

Εργαστήριο 3 με τον Mario Gallo, "Η Commedia dell' arte: παράδοση και καινοτομία" (με μετάφραση από τα Ιταλικά και Αγγλικά στα Ελληνικά)

Εργαστήριο 4 με τη Μαργαρίτα Μάντακα, "Παιχνίδια Κίνησης στο Θέατρο Ζωής: με αφορμή τους Όρνιθες του Αριστοφάνη"

 

Εισήγηση-Παρουσίαση:
Τηλέμαχος Μουδατσάκις "Ο Αριστοφάνης και η πρόκληση της σκηνής- νέα ερμηνευτικά στερεότυπα"
Ο Τηλέμαχος Μουδατσάκις - σκηνοθέτης και θεατρολόγος- γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη και έλαβε μάστερ και διδακτορικό δίπλωμα με άριστα από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (IV). Έχει σκηνοθετήσει 35 περίπου έργα κλασικών και νεότερων συγγραφέων (Ευριπίδη, Αριστοφάνη, Κορνάρου, Μ.Α Φόσκολου, Μολιέρου, Καλντερόν, Σαίξπηρ, Μπέκετ, Καμύ, Αντάμωφ) στο Εθνικό Θέατρο, στο Κ.Θ.Β.Ε , στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης και στο Θέατρο των Vivi που έχει ιδρύσει ο ίδιος στην Κρήτη. Έχει δημιουργήσει όπερα και κουκλόπερα για παιδικό και νεανικό κοινό. Επίσης, έχει δώσει παραστάσεις σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις και έχει αντιστοίχως διδάξει σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Έχει εκδώσει 5 μονογραφίες (Η θεωρία του δράματος στη σχολική πράξη:το Θεατρικό Παιχνίδι- η Δραματοποίηση, Η θεατρική σύνταξη:αρχές οικονομίας της δράσης στην Τραγωδία, Η ορθοφωνία στο θέατρο και την εκπαίδευση) και 30 περίπου επιστημονικές μελέτες γύρω από το θέατρο. Είναι Αν. Καθηγητής Θεατρικών Σπουδών στη σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης (Π.Τ.Δ.Ε).


"Δρόμοι του Κωμικού- υλικό σεμιναρίου"

Πρακτικά από την 3η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση, Σπέτσες 2004

ISBN 960-87317-7-1
Επιμέλεια Νίκος Γκόβας
Συγκέντρωση υλικού-καταγραφή:
Μαίρη Καλδή, Ειρήνη Σταμούλη, Αναστασία Κουμίδου, Ειρήνη Μιχαηλίδου, Νατάσα Μερκούρη


Δείτε εδώ την παλιά σελίδα της κατασκήνωσης

Τα Εργαστήρια

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 19/7/2019 - 20/7/2019 Export event

Πρόσκληση για την Επίδαυρο Ιφιγένεια εν Αυλίδι

Επίδαυρος, 19-20/7/2019, Πάμε θέατρο

Πρόσκληση για την Επίδαυρο Ιφιγένεια εν Αυλίδι
 

Αγαπητά Μέλη,
 
Σας ενημερώνουμε πως το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, θα διαθέσει έναν αριθμό προσκλήσεων σε εκπαιδευτικές και επιστημονικές δομές σχετικές με το θέατρο.


Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μπορούν να υπάρξουν 20 προσκλήσεις για τα μέλη του ΔΙΚΤΥΟΥ, για τις 19 ή τις 20 Ιουλίου για την παράσταση
Ιφιγένεια εν Αυλίδι, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού.

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση: http://greekfestival.gr/festival_events/ifigeneia-en-aylidi/

 
Τα εισιτήρια θα μπορούν να παραληφθούν όλα μαζί από τα ταμεία του Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39) ή κατευθείαν από τα ταμεία της Επιδαύρου. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα πρέπει να τα παραλάβει όλα μαζί και να κανονίσει τον διαμοιρασμό τους στα άτομα.


Σημειώνεται ότι με τον κωδικό του εισιτηρίου μπορείτε να φροντίσετε τη μεταφορά σας από και προς την Επίδαυρο, με το πούλμαν του κοινού, με κόστος 10,30 ευρώ.

 
Όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή στην παράσταση αυτή λοιπόν, θα πρέπει μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιουλίου να έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο gomez@theatroedu.gr, δίνοντας οπωσδήποτε ένα κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας και δηλώνοντας ταυτόχρονα αν έχουν τη διαθεσιμότητα να συντονίσουν τη δράση αυτή (αν δεν βρεθεί κανείς, δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί η δράση).

Επειδή οι προσκλήσεις είναι μόνο 20 συνολικά, θα εξυπηρετηθουν τα πρώτα 20 μέλη που θα στείλουν μήνυμα.

 
Την Τρίτη 16 Ιουλίου θα οριστεί από το γραφείο του Δικτύου ο συντονιστής της δράση, μεταξύ των συμμετεχόντων.

Το άτομο αυτό θα λάβει τη λίστα των συμμετεχόντων ηλεκτρονικά, και θα τους ενημερώσει για το ότι παραλάβει τις προσκλήσεις είτε από τα γραφεία του φεστιβάλ στην Πανεπιστημίου, είτε κατευθείαν από το ταμείο του θεάτρου στην Επίδαυρο, για να  τις μοιράσει στους συμμετέχοντες (προτείνουμε να δοθεί σημείο και ώρα συνάντησης πριν την παράσταση δίπλα στα ταμεία του Φεστιβάλ).

 
Προτείνουμε επίσης, η λίστα των συμμετεχόντων να είναι ανοιχτή, ώστε τα μέλη εφόσον το επιθυμούν, να οργανώσουν από κοινού την εκδρομή τους.

 
Είναι ευκαιρία να δούμε μια όμορφη παράσταση αλλά και να τιμήσουμε την όμορφη πρόσληση εκ μέρους του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

 
Καλή θέαση!

Print