4η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπετσες 2005

«…από την ύλη των ονείρων…»

Σπέτσες 17-24 Αυγούστου 2005

& 1η Κατασκήνωση Νέων "ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ 2005" 
Περιφερειακό Πρόγραμμα Νέων του Διεθνούς Οργανισμού για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (International Young IDEA Project – IYIP) 


 


ΕΜΨΥΧΩΤΈΣ: 
Στάθης Λιβαθινός,  Γιώργος Μπινιάρης, Αποστολία Παπαδαμάκη, Νίκος Γκόβας,  Μαργαρίτα Μάντακα, Νίκος Βασιλείου, Τζωρτζίνα Κακουδάκη,

4η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπέτσες 2005

«…από την ύλη των ονείρων…»

Σπέτσες 17-24 Αυγούστου 2005

& 1η Κατασκήνωση Νέων "ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ 2005" 
Περιφερειακό Πρόγραμμα Νέων του Διεθνούς Οργανισμού για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (International Young IDEA Project – IYIP) 

 

Προσέλευση: Τετάρτη 17/8/2005, ώρες 12.00-16.00.
Αναχώρηση: Τετάρτη 24/8/2005, μετά τις 11.00 (7 διανυκτερεύσεις)

Χώρος: Αναργύρειος Σχολή Σπετσών 

Στις Σπέτσες, στην ομορφιά και τη γαλήνη του τοπίου, κάτω από τα δένδρα της αυλής της Αναργυρείου Σχολής, δίπλα στη θάλασσα, οργανώνουμε την 4η Θεατρική Κατασκήνωση-Σεμινάριο με γενικό τίτλο «…από την ύλη των ονείρων…» . Με την εμψύχωση εμπείρων δασκάλων, εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί, θεατρολόγοι και φοιτητές ερεύνησαν τρόπους προσέγγισης κειμένων και μύθων από τα έργα του Σαίξπηρ. Το πρόγραμμα περιλάμβανε 3 διαφορετικά βιωματικά εργαστήρια, επιλεγμένες εισηγήσεις, προβολές ταινιών, ενώ υπήρχε η δυνατότητα για Yoga, άσκηση, μπάνιο, ξεκούραση και διασκέδαση. Το τελευταίο απόγευμα έγιναν οι παρουσιάσεις των εργαστηρίων και ακολούθήσε το σύνηθες αποχαιρετιστήριο γλέντι.

Παράλληλες δράσεις στη Κατασκήνωση 2005:

 Α) Το Περιφερειακό Πρόγραμμα Νέων του Διεθνούς Οργανισμού για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (International Young IDEA Project – IYIP): Ένα από τα Εργαστήρια της Κατασκήνωσης με τίτλο Imagine-Nation και με εμψυχώτρια την Αποστολία Παπαδαμάκη ήταν σχεδιασμένο για να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Νέων του IDEA (Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο στην Εκπαίδευση). Απευθύνονταν, κατά προτεραιότητα, σε νέους 18-25 χρονών και ετοίμασε ένα δρώμενο που ίσως μπορέσει να ενταχθεί στο ευρύτερο Πρόγραμμα Νέων για το 2006 και 2007.

  Β) ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ: συντόνισε η Τζωρτζίνα Κακουδάκη.


ΟΙ ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ – ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ Στάθης Λιβαθινός, σκηνοθέτης, Εθνικό Θέατρο, Γιώργος Μπινιάρης, ηθοποιός, σκηνοθέτης, ΔΗΠΕΘΕ Βορ. Αιγαίου, Αποστολία Παπαδαμάκη, performer, χορογράφος/κινησιολόγος, Νίκος Γκόβας, εκπαιδευτικός θεάτρου, Μαργαρίτα Μάντακα, χορογράφος, Νίκος Βασιλείου, μουσικός, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατρολόγος, Πανεπιστήμιο Πάτρας.  

ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ (Αναλυτική Περιγραφή παρακάτω)
Εργαστήριο 1: «Σαιξπηρικά μοτίβα», εμψυχωτής Στάθης Λιβαθινός,
Εργαστήριο 2: «Όνειρο Θερινής Νύχτας», εμψυχωτές Γιώργος Μπινιάρης, Μαργαρίτα Μάντακα, Νίκος Γκόβας,
Εργαστήριο 3: «Imagine-Nation», εμψυχώτρια Αποστολία Παπαδαμάκη με τη συνεργασία της Μαργαρίτας Μάντακα και του Νίκου Βασιλείου,


ΒΑΣΙΚΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
07.00-08.00 Πρωινή άσκηση/yoga/μπάνιο (προαιρετικό αλλά συνιστώμενο!),
08.00-09.00 Πρωινό (στην τραπεζαρία της Σχολής),
09.00-12.00 Εργαστήρια,
12.00-13.00 Μπάνιο,
13.00-14.00 Μεσημεριανό Φαγητό (στην τραπεζαρία της Σχολής),
14.00-17.00 Ξεκούραση, ελεύθερος χρόνος,
17.00-17.30 Απογευματινός καφές,
17.30-20.30 Εργαστήρια,
20.30- …     Ελεύθερος χρόνος.

Διαφοροποιήσεις στο Πρόγραμμα:
Το πρωινό της Κυριακής 21/8, ελεύθερο για βόλτα στο νησί.
Οι προβολές των ταινιών: δύο βράδια στην αυλή της Σχολής και ένα μεσημέρι.

ΤΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ
Άνετα ρούχα και παπούτσια για δουλειά στην ύπαιθρο, στρωματάκι για  ασκήσεις στο έδαφος, πετσέτες, μουσικά όργανα … κέφι! 


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
Γιώργος Μπινιάρης, Νίκος Γκόβας, Αποστολία Παπαδαμάκη, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Στάθης Λιβαθινός 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ
Ειρήνη Σταμούλη, Μαρία Λούρου, Τζένη Καραβίτη, Ντίνα Τσολάκη, Γιώργος Ιωάννου
Επιμέλεια έκδοσης: Μαίρη Καλδή

ΟΡΓΑΝΩΣΗ Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Σε συνεργασία με ΔΗΠΕΘΕ Βορ. Αιγαίου και τον IDEA


Δείτε εδώ την παλιά σελίδα της κατασκήνωσης


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


 

Τα Εργαστήρια

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 26/8/2023 9:00 μμ - 11:30 μμ Export event
Πάμε Θέατρο - "Οιδίπους Τύραννος "

Πάμε Θέατρο - "Οιδίπους Τύραννος "

Επίδαυρος, 26 Αυγούστου 2023 Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

 

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ

Οιδίπους Τύραννος σκηνοθεσία Σίμος Κακάλας

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Εισιτήρια από https://aefestival.gr/festival_events/oidipoys-tyrannos-2

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ 2023!

Τι;  Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, στο πλαίσιο της δράσης Πάμε Θέατρο, θα πάει θέατρο και από την θερινή του κατασκήνωση!

Πού; Στο Αρχαίο Θέατρο, στην Επίδαυρο (..που ακούν Θεούς κι ανθρώπους να νικούν Τα πάθη και το χρήμα. Στίχοι Λίνα Νικολακοπούλου, Μουσική Σταμάτης Κραουνάκης, Τα πιο ωραία λαϊκά, από το Άλμπουμ Ανθρώπων έργα, 1993)

Γιατί; Για να παρακολουθήσουμε την παράσταση Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα (https://aefestival.gr/festival_events/oidipoys-tyrannos-2/, σχετικά με την εκδήλωση) με έναν εξαιρετικό θίασο ηθοποιών και λοιπών συντελεστών (https://aefestival.gr/festival_events/oidipoys-tyrannos-2/)

Πότε; Το Σάββατο 26/8/2023, αναχώρηση από τον χώρο της κατασκήνωσης ώρα 6.45 μ.μ.

Πώς

1. Εισιτήρια: Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας από την πλατφόρμα έκδοσης εισιτηρίων του Φεστιβάλ Αθηνών, https://aefestival.gr/festival_events/oidipoys-tyrannos-2/.

1. Η μεταφορά μας θα γίνει από και προς την κατασκήνωση στο Χιλιομόδι (Freeland Adventure Camp) προς τον χώρο του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου είτε με πούλμαν (το ΠΔΘΕ θα φροντίσει για το ελάχιστο δυνατό κόστος από τους συμμετέχοντες/ουσες) είτε με τα ιδιωτικά μας αυτοκίνητα. Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα ενημερωθούν  εγκαίρως σχετικά. Παρακαλούμε επιλέξτε τον τρόπο μετακίνησης που προτιμάτε εδώ: https://forms.gle/12QXKTFdBtfvAqT5A

Λίγα λόγια για τη δράση

Το ΔΣ του ΠΔΘΕ και η Οργανωτική Επιτροπή της κατασκήνωσης αποφάσισαν την πραγματοποίηση της δράσης  στο πλαίσιο του καθιερωμένου ελεύθερου απογεύματος του προγράμματος της κατασκήνωσης και προκειμένου να δοθεί  η ευκαιρία στους συμμετέχοντες/ουσες (κυρίως σε όσες/ους θα έρθουν από πιο μακριά) να παρακολουθήσουν παράσταση στο μοναδικό στον κόσμο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, που βρίσκεται σε απόσταση μίας περίπου ώρας από το σημείο της κατασκήνωσης. Επιπλέον, η εμπειρία της από κοινού παρακολούθησης της παράστασης (που είναι και η τελευταία του φεστιβάλ Επιδαύρου για το καλοκαίρι του 2023) στον συγκεκριμένο χώρο, νομίζουμε ότι θα εγγραφεί με θετικό πρόσημο στις παράλληλες δραστηριότητες της κατασκήνωσης.Δεν είναι μόνο η προσδοκία από την ίδια την παράσταση και τα δείγματα γραφής που έχουν δώσει στο θεατρικό στερέωμα οι συντελεστές της, αλλά και η μέθεξη που καταλαμβάνει τον θεατή από τη στιγμή που βρίσκεται στο χώρο, με τους ήχους  της φύσης  και τα χρώματα  από το απίθανο  σούρουπο, μέχρι την παράσταση που εκτυλίσσεται παράλληλα με τη νύχτα που αρχίζει να πέφτει, το χειροκρότημα και την αποχώρηση που κατακλύζεται από συναισθήματα. Αυτά είπαμε να μοιραστούμε, ευελπιστώντας να βρεθούμε όλες και όλοι εκεί,  μαζί με τους εμψυχωτές και τις εμψυχώτριές μας!

Εξυπακούεται ότι:

  1. Όσοι/ες δεν πάρουν μέρος στην εκδρομή, περνούν ελεύθερα το χρόνο του  συγκεκριμένου απογεύματος εντός ή εκτός κατασκήνωσης με δραστηριότητες της επιλογής τους.
  2. Τα μέλη και οι φίλοι που δεν θα βρίσκονται στην κατασκήνωση και επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαζί μας την παράσταση, εξασφαλίζουν το εισιτήριό τους και μας συναντούν στην Επίδαυρο! 

 

 

 

 

Print