5η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπετσες 2006

Σπέτσες 20-25 Αυγούστου 2006
για νέους ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, θεατρολόγους
«Τεχνικές αφήγησης και Θεατρική δημιουργία»


 


ΕΜΨΥΧΩΤΈΣ:
Marcello Magni, Uta Plate, Michael Stasik, Τάκης Τζαμαργιάς, Ζωή Χατζηαντωνίου, Τζωρτζίνα Κακουδάκη

5η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σπέτσες 2006
Σπέτσες 20-25 Αυγούστου 2006
για νέους ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, θεατρολόγους
«Τεχνικές αφήγησης και Θεατρική δημιουργία»

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Προσέλευση: Κυριακή 20/8/2006, ώρες 12.00-16.00. Αναχώρηση: Παρασκευή 25/8/2006, μετά τις 11.00 (5 διανυκτερεύσεις)

Χώρος: Αναργύρειος Σχολή Σπετσών

Στις Σπέτσες, στην ομορφιά και τη γαλήνη του τοπίου, κάτω από τα δένδρα της αυλής της Αναργυρείου Σχολής, δίπλα στη θάλασσα, οργανώθηκε η 5η Θεατρική Κατασκήνωση-Σεμινάριο με τίτλο «Τεχνικές αφήγησης και θεατρική δημιουργία: από τις προσωπικές ιστορίες στον κλόουν και την κοινωνική συνείδηση». Με την εμψύχωση εμπείρων δασκάλων, εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί, θεατρολόγοι και φοιτητές ερεύνησαν τρόπους προσέγγισης κειμένων και μύθων και διερεύνησαν τρόπους «πρωτότυπης δημιουργίας» (devised theatre). Το πρόγραμμα περιελάμβανε 3 βιωματικά εργαστήρια, επιλεγμένες εισηγήσεις και προβολές ταινιών, ενώ υπήρχε η δυνατότητα για άσκηση, μπάνιο, ξεκούραση και βέβαια διασκέδαση. Το τελευταίο απόγευμα έγιναν οι παρουσιάσεις των εργαστηρίων και ακολούθησε το σύνηθες αποχαιρετιστήριο γλέντι.

ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ – ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ
Marcello Magni, ηθοποιός, σκηνοθέτης, δάσκαλος Theatre Complicite, Ιταλία/Μεγ. Βρετανία
Uta Plate, σκηνοθέτις, ηθοποιός, παιδαγωγός θεάτρου, Schaubühne Teatre, Berlin Γερμανία
Michael Stasik δραματουργός, Γερμανία/Πολωνία
Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης, διδάσκων Πανεπιστημίου Αθηνών
Ζωή Χατζηαντωνίου, θεατρολόγος χορεύτρια
Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατρολόγος, διδάσκουσα Πανεπιστημίου Πατρών

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2006
Προβολή ταινιών-συζήτηση: συντόνισε η Τζωρτζίνα Κακουδάκη. 
 «Από την αίσθηση στην εστίαση:η συμβολή του κινηματογράφου στη δραματουργία, την υποκριτική και τη σκηνογραφία του 20αι»

ΒΑΣΙΚΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
07.00-08.00 Πρωινή άσκηση/yoga/μπάνιο (προαιρετικό αλλά συνιστώμενο!)
08.00-09.00 Πρωινό (στην τραπεζαρία της Σχολής)
09.00-12.00 Εργαστήρια
12.00-13.00 Μπάνιο
13.00-14.00 Μεσημεριανό Φαγητό (στην τραπεζαρία της Σχολής)
14.00-17.00 Ξεκούραση, ελεύθερος χρόνος
17.00-17.30 Απογευματινός καφές
17.30-20.30 Εργαστήρια
20.30- … Ελεύθερος χρόνος
Το πρωινό της Τετάρτης 23/8 ήταν ελεύθερο για βόλτα στο νησί

Οι προβολές των ταινιών προγραμματίστηκαν για την Τρίτη 22 & Τετάρτη 23/8/2006 στην αυλή της Σχολής.

ΤΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ Άνετα ρούχα και παπούτσια για δουλειά στην ύπαιθρο, στρωματάκι για ασκήσεις στο έδαφος, πετσέτες, μουσικά όργανα ή CD μουσικής … κέφι!

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ Νίκος Γκόβας, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Uta Plate, Τάκης Τζαμαργιάς, Marcello Magni

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ Ντίνα Τσολάκη, Παυλίνα Γραικού, Νίκος Γκόβας (Συντονιστής), Πασχαλιά Μιχαλοπούλου
Επιμέλεια έκδοσης: Μαίρη Καλδή


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1Το Κωμικό, το Παιχνίδι και το Σώμα: Ανακαλύψτε το δικό σας Κλόουν” Marcelo Magni ηθοποιός, σκηνοθέτης, δάσκαλος Theatre Complicite

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 “GUMMO GAMMA GIMMI” «μόνο ο γρηγορότερος θα επιβιώσει» Uta Plate σκηνοθέτις, ηθοποιός, υπεύθυνη εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων Schaubühne am Lehniner Platz, Βερολίνο, Γερμανία  & Michael Stasik δραματουργός, Πολωνία/ Γερμανία

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3 «από το παραμύθι στο επικό θέατρο. Οι αφηγηματικές τεχνικές» Τάκης Τζαμαργιάς σκηνοθέτης, Πανεπιστήμιο Αθηνών & Ζωή Χατζηαντωνίου θεατρολόγος, χορεύτρια 

 


ΧΩΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ: Αναργύρειος Σχολή Σπετσών, 1χιλ από το Λιμάνι. Λεωφορείο αναχωρεί μπροστά από Ξενοδοχείο Ποσειδώνιο συνήθως μόλις φτάνει το πλοίο. Τηλ Σχολής Αθήνα: 2103613751, Σπέτσες: 2298072206 / 2298073306.

ΔΙΑΜΟΝΗ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Α Επιλογή: στην Αναργύρειο Σχολή (συνιστάται) η οποία περιλαμβάνει:
α) Διαμονή 5 νύχτες σε δίκλινους ή μονόκλινους κοιτώνες (ανακαινισμένοι παλιοί μαθητικοί κοιτώνες, σεντόνια, μαξιλάρια παρέχονται) με κοινόχρηστα μπάνια-τουαλέτες,
β) Πρωινό και
γ) Μεσημεριανό φαγητό στο εστιατόριο της Σχολής. Δεν περιλαμβάνεται μεσημεριανό φαγητό κατά τις ημέρες άφιξης και αναχώρησης.
δ) Tο δείπνο το τελευταίο βράδυ.
Β Επιλογή: σε Πανσιόν ή Δωμάτια στις Σπέτσες
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να φροντίσουν μόνοι τους για κρατήσεις, τιμές κ.λ.π.  

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ (παρακαλούμε να επιβεβαιώνετε τα παρακάτω στοιχεία)
Λιμεναρχείο Πειραιά : 2104226001/ 2104593123
Δελφίνια ή Καταμαράν: (περίπου 2 ώρες, κόστος περίπου 50ευρώ με επιστροφή).
Κυριακή: Πειραιάς-Σπέτσες στις 08.30, 10.00, 12.00, 14.10, 17.00
Παρασκευή: Σπέτσες-Πειραιάς στις 06.00, 11.00, 13.50, 14.15, 17.00, 18.30, 19.20
Οι κρατήσεις πρέπει να γίνουν έγκαιρα! Και να επιβεβαιωθούν τα δρομολόγια. a) 0030 210-4199200, 2104199000, b) 0030 210-4101480, ++2104132105, c) 00302104121830, 00302298073141, d) www.hellenicseaways.gr, Πλοίο: (περίπου 4 ώρες), Saronikos Ferries 2104171190- 2104147800
 


Δείτε εδώ την παλιά σελίδα της κατασκήνωσης


 


 

 

Τα Εργαστήρια

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 22/11/2014 9:30 πμ - 12:30 μμ Export event
Δραστηριότητες βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα δικαιώματα των προσφύγων (δημοτικό)

Δραστηριότητες βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα δικαιώματα των προσφύγων (δημοτικό)

Αθήνα, 22/11/2014, Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, Μαρία Νομικού,

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

«Θέατρο και δικαίωμα στην εκπαίδευση»
Τόπος: 72ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Ακταίου 2-4 και Επταχάλκου Θησείο
(5΄από Σταθμό ΗΣΑΠ Θησείου, στον πεζόδρομο παράλληλα και ακριβώς διπλά στις γραμμές)
Είσοδος ελεύθερη

ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 22/11/2014

ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Εργαστήριο 3: 9.30πμ-12.30μμ "Δραστηριότητες βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα δικαιώματα των προσφύγων (δημοτικό)"
Μαρία Νομικού, Θεατρολόγος, Εκπαιδεύτρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, British Council Programmes & Partnerships Manager, Φαίη Ορφανίδου, Εκπαιδεύτρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταφράστρια, επικοινωνιολόγος
To εργαστήριο θα παρουσιάσει ένα δείγμα βιωματικών δραστηριοτήτων για μαθητές δημοτικού, πάνω στα Ανθρώπινα Δικαιώματα που προτείνονται στο νέο εγχειρίδιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α) με τίτλο «Δραστηριότητες βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα δικαιώματα των προσφύγων». Το εγχειρίδιο είναι αποτέλεσμα του προγράμματος «Συμβίωση: Σχέδιο Δράσης για την προώθηση της ανεκτικότητας και την πρόληψη του ρατσισμού στο σχολείο», που υλοποιήθηκε από την Υ.Α. τη σχολική χρονικά 2013-2014 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Αποτελεί συλλογή εκπαιδευτικών προτάσεων από εκδόσεις διεθνών, περιφερειακών και εθνικών φορέων/οργανισμών σε 10 θεματικές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η ταυτότητα, οι διακρίσεις, η μετανάστευση και η προσφυγιά, η δημοκρατία κ.ά. Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Μαρία Νομικού σπούδασε Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει συνεργαστεί σαν εκπαιδεύτρια στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και την εκπαίδευση για την ειρήνη με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στο Κόσοβο, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, τα Υπουργεία Παιδείας Ελλάδας, Κύπρου, Ρουμανίας και Ισπανίας καθώς και με πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και φορείς. Αυτήτη στιγμή εργάζεται σαν Programmes & Partnerships Manager στο Britisch Council. Έχει επιμεληθεί/συνεργαστεί για τις εκδόσεις: Μαθητές Χωρίς Σύνορα και Life Skills του British Council, «Δραστηριότητες βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα δικαιώματα των προσφύγων» (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση), της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Non Formal Education BookQ the impact of NFE on young people and society της AEGEE-Europe, Manual on developing a Pool of Trainers του European Youth Forum.

Η Φαίη Ορφανίδου εργάζεται τα τελευταία 17 χρόνια ως μεταφράστρια-υποτιτλίστρια, ενώ παράλληλα εργαζόταν σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ως υπάλληλος (WWF Ελλάς – υπεύθυνη συνδρομητών, Fair TradeHellas – υπεύθυνη προγραμμάτων και εθελοντών) και ως εθελόντρια (Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Διεθνής Αμνηστία, ΕΔΑΣΑ κ.ά.) Τα δύο τελευταία χρόνια εργάστηκε στον πολιτιστικό φορέα Η Τέχνη στο Παλιό Λιτρίβι, οργανώνοντας διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Έχει σπουδάσει ξενοδοχειακά και μετάφραση σε επίπεδο διπλώματος και έχει πτυχίο στον Ελληνικό Πολιτισμό και μεταπτυχιακά στις Κοινωνικές Επιστήμες και στην Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.


Print