5η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπετσες 2006

Σπέτσες 20-25 Αυγούστου 2006
για νέους ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, θεατρολόγους
«Τεχνικές αφήγησης και Θεατρική δημιουργία»


 


ΕΜΨΥΧΩΤΈΣ:
Marcello Magni, Uta Plate, Michael Stasik, Τάκης Τζαμαργιάς, Ζωή Χατζηαντωνίου, Τζωρτζίνα Κακουδάκη

5η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σπέτσες 2006
Σπέτσες 20-25 Αυγούστου 2006
για νέους ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, θεατρολόγους
«Τεχνικές αφήγησης και Θεατρική δημιουργία»

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Προσέλευση: Κυριακή 20/8/2006, ώρες 12.00-16.00. Αναχώρηση: Παρασκευή 25/8/2006, μετά τις 11.00 (5 διανυκτερεύσεις)

Χώρος: Αναργύρειος Σχολή Σπετσών

Στις Σπέτσες, στην ομορφιά και τη γαλήνη του τοπίου, κάτω από τα δένδρα της αυλής της Αναργυρείου Σχολής, δίπλα στη θάλασσα, οργανώθηκε η 5η Θεατρική Κατασκήνωση-Σεμινάριο με τίτλο «Τεχνικές αφήγησης και θεατρική δημιουργία: από τις προσωπικές ιστορίες στον κλόουν και την κοινωνική συνείδηση». Με την εμψύχωση εμπείρων δασκάλων, εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί, θεατρολόγοι και φοιτητές ερεύνησαν τρόπους προσέγγισης κειμένων και μύθων και διερεύνησαν τρόπους «πρωτότυπης δημιουργίας» (devised theatre). Το πρόγραμμα περιελάμβανε 3 βιωματικά εργαστήρια, επιλεγμένες εισηγήσεις και προβολές ταινιών, ενώ υπήρχε η δυνατότητα για άσκηση, μπάνιο, ξεκούραση και βέβαια διασκέδαση. Το τελευταίο απόγευμα έγιναν οι παρουσιάσεις των εργαστηρίων και ακολούθησε το σύνηθες αποχαιρετιστήριο γλέντι.

ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ – ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ
Marcello Magni, ηθοποιός, σκηνοθέτης, δάσκαλος Theatre Complicite, Ιταλία/Μεγ. Βρετανία
Uta Plate, σκηνοθέτις, ηθοποιός, παιδαγωγός θεάτρου, Schaubühne Teatre, Berlin Γερμανία
Michael Stasik δραματουργός, Γερμανία/Πολωνία
Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης, διδάσκων Πανεπιστημίου Αθηνών
Ζωή Χατζηαντωνίου, θεατρολόγος χορεύτρια
Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατρολόγος, διδάσκουσα Πανεπιστημίου Πατρών

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2006
Προβολή ταινιών-συζήτηση: συντόνισε η Τζωρτζίνα Κακουδάκη. 
 «Από την αίσθηση στην εστίαση:η συμβολή του κινηματογράφου στη δραματουργία, την υποκριτική και τη σκηνογραφία του 20αι»

ΒΑΣΙΚΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
07.00-08.00 Πρωινή άσκηση/yoga/μπάνιο (προαιρετικό αλλά συνιστώμενο!)
08.00-09.00 Πρωινό (στην τραπεζαρία της Σχολής)
09.00-12.00 Εργαστήρια
12.00-13.00 Μπάνιο
13.00-14.00 Μεσημεριανό Φαγητό (στην τραπεζαρία της Σχολής)
14.00-17.00 Ξεκούραση, ελεύθερος χρόνος
17.00-17.30 Απογευματινός καφές
17.30-20.30 Εργαστήρια
20.30- … Ελεύθερος χρόνος
Το πρωινό της Τετάρτης 23/8 ήταν ελεύθερο για βόλτα στο νησί

Οι προβολές των ταινιών προγραμματίστηκαν για την Τρίτη 22 & Τετάρτη 23/8/2006 στην αυλή της Σχολής.

ΤΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ Άνετα ρούχα και παπούτσια για δουλειά στην ύπαιθρο, στρωματάκι για ασκήσεις στο έδαφος, πετσέτες, μουσικά όργανα ή CD μουσικής … κέφι!

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ Νίκος Γκόβας, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Uta Plate, Τάκης Τζαμαργιάς, Marcello Magni

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ Ντίνα Τσολάκη, Παυλίνα Γραικού, Νίκος Γκόβας (Συντονιστής), Πασχαλιά Μιχαλοπούλου
Επιμέλεια έκδοσης: Μαίρη Καλδή


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1Το Κωμικό, το Παιχνίδι και το Σώμα: Ανακαλύψτε το δικό σας Κλόουν” Marcelo Magni ηθοποιός, σκηνοθέτης, δάσκαλος Theatre Complicite

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 “GUMMO GAMMA GIMMI” «μόνο ο γρηγορότερος θα επιβιώσει» Uta Plate σκηνοθέτις, ηθοποιός, υπεύθυνη εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων Schaubühne am Lehniner Platz, Βερολίνο, Γερμανία  & Michael Stasik δραματουργός, Πολωνία/ Γερμανία

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3 «από το παραμύθι στο επικό θέατρο. Οι αφηγηματικές τεχνικές» Τάκης Τζαμαργιάς σκηνοθέτης, Πανεπιστήμιο Αθηνών & Ζωή Χατζηαντωνίου θεατρολόγος, χορεύτρια 

 


ΧΩΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ: Αναργύρειος Σχολή Σπετσών, 1χιλ από το Λιμάνι. Λεωφορείο αναχωρεί μπροστά από Ξενοδοχείο Ποσειδώνιο συνήθως μόλις φτάνει το πλοίο. Τηλ Σχολής Αθήνα: 2103613751, Σπέτσες: 2298072206 / 2298073306.

ΔΙΑΜΟΝΗ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Α Επιλογή: στην Αναργύρειο Σχολή (συνιστάται) η οποία περιλαμβάνει:
α) Διαμονή 5 νύχτες σε δίκλινους ή μονόκλινους κοιτώνες (ανακαινισμένοι παλιοί μαθητικοί κοιτώνες, σεντόνια, μαξιλάρια παρέχονται) με κοινόχρηστα μπάνια-τουαλέτες,
β) Πρωινό και
γ) Μεσημεριανό φαγητό στο εστιατόριο της Σχολής. Δεν περιλαμβάνεται μεσημεριανό φαγητό κατά τις ημέρες άφιξης και αναχώρησης.
δ) Tο δείπνο το τελευταίο βράδυ.
Β Επιλογή: σε Πανσιόν ή Δωμάτια στις Σπέτσες
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να φροντίσουν μόνοι τους για κρατήσεις, τιμές κ.λ.π.  

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ (παρακαλούμε να επιβεβαιώνετε τα παρακάτω στοιχεία)
Λιμεναρχείο Πειραιά : 2104226001/ 2104593123
Δελφίνια ή Καταμαράν: (περίπου 2 ώρες, κόστος περίπου 50ευρώ με επιστροφή).
Κυριακή: Πειραιάς-Σπέτσες στις 08.30, 10.00, 12.00, 14.10, 17.00
Παρασκευή: Σπέτσες-Πειραιάς στις 06.00, 11.00, 13.50, 14.15, 17.00, 18.30, 19.20
Οι κρατήσεις πρέπει να γίνουν έγκαιρα! Και να επιβεβαιωθούν τα δρομολόγια. a) 0030 210-4199200, 2104199000, b) 0030 210-4101480, ++2104132105, c) 00302104121830, 00302298073141, d) www.hellenicseaways.gr, Πλοίο: (περίπου 4 ώρες), Saronikos Ferries 2104171190- 2104147800
 


Δείτε εδώ την παλιά σελίδα της κατασκήνωσης


 


 

 

Τα Εργαστήρια

10 300,00 € - 23 600,00 € Ημ/νίες Εκδήλωσης: 24/8/2022 5:00 μμ - 29/8/2022 3:00 μμ Export event
  • Συμμετέχουν: 19
  • Θέσεις: 19
  • Υπολειπόμενες θέσεις: -
  • Τιμή: 10 300,00 € - 23 600,00 €
Για να δηλώσετε συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση πρέπει πρώτα να έχετε λογαριασμό στον ιστοχώρο μας. ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΔΩ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΔΩ.
"Σώμα και υποκριτική"

"Σώμα και υποκριτική"

Χιλιομόδι, 24-29/8/2022, Κύριο Εργαστήριο Κατασκήνωσης 2022, Φάνης Κατέχος

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ  2022
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΚΥΡΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 24-29/8/2022

"Σώμα και υποκριτική"

Φάνης Κατέχος, σκηνοθέτης, εκπαιδευτικός  θεάτρου, ηθοποιός.

 

(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2022 ΕΔΩ)

 

Το εργαστήριο θα εστιάσει στις συνδέσεις μεταξύ σώματος, ήχου, φαντασίας, ψυχοσύνθεσης και περιβάλλοντος. Πώς μπορούμε να τα απομονώσουμε, να τα εξερευνήσουμε και μετά να τα επανασυνδέσουμε. 
Οι συμμετέχοντες θα  έρθουν σε επαφή με  έναν τελετουργικό τρόπο εργασίας τόσο σε προσωπικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. 
Θα εστιάσουμε

  • Στην οικοδόμηση μιας εξωπραγματικής σωματικής συμπεριφοράς.
  • Στην αφύπνιση του διαισθητικού σώματος
  • Στην όξυνση των αισθήσεων και συγκεκριμένα της όρασης και της ακοής
  • Στη διεύρυνση του ορίζοντα  της φαντασίας
  • Στον επαναπροσδιορισμό της λειτουργίας του ατόμου μέσα στο σύνολο και στη δύναμη της συλλογικής       ενέργειας
  • τέλος, στην ανίχνευση του προσωπικού/πραγματικού μας ήχου και της δύναμης της σιωπής

Όλοι μαζί θα επιχειρήσουμε να ανακαλύψουμε τα όρια μας, να τα σπάσουμε και να δημιουργήσουμε νέα. Θα παίξουμε με την ισορροπία και την ανισορροπία, θα βγούμε από τη ζώνη        ασφαλείας μας, έτσι ώστε να ανακαλύψουμε κάτι που ήδη υπάρχει, αλλά βρίσκεται σε λήθη.

Στο εργαστήριο θα χρησιμοποιηθούν θεατρικές μέθοδοι και τεχνικές των Jerzy Grotowski, Odin Teatret, Tadashi Suzuki, Susan Batson, τεχνικές μιμικής, θεατρικού clown και  θεάτρου Noh, αλλά και τεχνικές του Θεάτρου της  Έρευνας που έχει εισαγάγει ο εμψυχωτής.  Οι τεχνικές αυτές θα αξιοποιηθούν,  έτσι ώστε  να οδηγηθούμε σε μια συλλογική θεατρική σύνθεση, έχοντας ως αφόρμηση υλικό  των συμμετεχόντων. 
Για το λόγο αυτό, οι συμμετέχοντες χρειάζεται να έχουν επιλέξει  και φέρει μαζί τους ένα κείμενο μέχρι δέκα σειρές (ποίημα, θεατρικό, πεζό  κ.ά.), ένα τραγούδι και έναν πίνακα ζωγραφικής που να τους εμπνέει. 
Τέλος, χρειάζεται να φορούν ουδέτερα άνετα ρούχα και παπούτσια. (προαιρετικές ,ωστόσο καλοδεχούμενες και οι επιγονατίδες, για όσους/ες διαθέτουν) .

Ο Φάνης Κατέχος είναι σκηνοθέτης, εκπαιδευτικός  θεάτρου και ηθοποιός. Αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγ. Βαρβάρας «Ιάκωβος Καμπανέλλης», ενώ συνέχισε την   εκπαίδευσή του στο εξωτερικό (Ιταλία, Ιαπωνία, Ρωσία, Πολωνία, Αγγλία, Δανία). Έχει σπουδάσει κοντά στους Gilles Forman (Center for Acting), Eugenio Barba / Roberta Carreri / Else Marie Lawkvik / Tage Larsen / Donald Kitt (Odin Teatret), Raul Laiza / Mario Barzaghi / Matej Matejka (Grotowski Institute) και Kitt Johnson (X-act). Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια, όπως το «Territory Festival – School», το «International Noh Institute Summer Intensive Program» και εργαστήρια του Astragali Teatro. Ως εκπαιδευτής θεάτρου συνεργάζεται με τον Στάθη Γράψα στο Πρόγραμμα Προσωπικής Ανάπτυξης με βάση το Θέατρο που λαμβάνει χώρα σε σωφρονιστικά ιδρύματα της Ελλάδας (ΨΚΚ, ΚΑΤΚΕΘ, Φυλακές Αυλώνα), Nazim Hitmek Akademi Korosu (Κωνσταντινούπολη), το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Alicante (Ισπανία), τον οργανισμό Mostar Friedensprojekt (Γερμανία - Βοσνία), τον οργανισμό Asociacion Juvenil Inter-AJ Inter (Ισπανία) και την Ανώτατη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγ. Βαρβάρας «Ιάκωβος Καμπανέλλης». Διευθύνει σεμινάρια και διδάσκει σε Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Προγράμματα Ανταλλαγής Νέων και Προγράμματα Erasmus+ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό παραστάσεων και ταινιών. Οι πιο πρόσφατες συμμετοχές του είναι η Θεατρική Ανταλλαγή Νέων «Memories» με την παραγωγή τεσσάρων ταινιών μικρού μήκους και μιας παράστασης δρόμου ως σκηνοθέτης και εκπαιδευτής, ενώ ως ηθοποιός η παράσταση «Αγάπης Αγώνας Άγονος» σε παραγωγή της Fabrica Athens. Στην τέχνη του τσίρκου, ήταν ο πρώτος που παρουσίασε την τέχνη του Bubble Performing στην Ελλάδα, δημιουργώντας την παράσταση «Mr and Mrs Bubble - The Show». Είναι ιδρυτικό μέλος της Πολύ- δραστικής Ομάδας Τέχνης «Fabrica Athens» που εξειδικεύεται στο Εφαρμοσμένο Θέατρο και στο Θέατρο στην Κοινότητα και του «Τεχνοχώρος Φάμπρικα», εμπνευστής και διοργανωτής του «Handmade and Recycled Theater Festival».

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Πληρ. info@theatroedu.gr / 2106541600

ΣυμμετέχοντεςΘέσεις
Νεκταρία Ιωάννου1
ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΚΑΛΟΣ1
1
1
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΥΛΟΥ1
1
Βασίλης Ραϊσης1
1
1
1
1
Μαρία Κολοβού1
Nikos Protospaltis1
1
ΗΛΕΚΤΡΑ ΤΕΡΖΗ1
Print