6η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπετσες 2007

Σπέτσες, 25-31 Αυγούστου 2008
 «Αρχαίοι μύθοι & σύγχρονη πραγματικότητα» 


 


ΕΜΨΥΧΩΤΈΣ:
Γιώργος Μπινιάρης, Μαργαρίτα Μάντακα, Τζωρτζίνα ΚακουδάκηΔημήτρης Σακατζής, Τζένη ΚαραβίτηMartin ScharnhorstΤάκης Τζαμαργιάς 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

6η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σπέτσες 2007
& «Νεανικές Θεατρικές Φωνές 2007»
 Σπέτσες 25-31 Αυγούστου 2007

«Αρχαίοι μύθοι & σύγχρονη πραγματικότητα» 

 


 Στις Σπέτσες, στην ομορφιά και τη γαλήνη του τοπίου, κάτω από τα δένδρα της αυλής της Αναργυρείου Σχολής, δίπλα στη θάλασσα, οργανώνουμε την 6η Θεατρική Κατασκήνωση-Σεμινάριο με τίτλο  «Αρχαίοι μύθοι & σύγχρονη πραγματικότητα». Με την εμψύχωση έμπειρων καλλιτεχνών-δασκάλων, εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί, θεατρολόγοι, φοιτητές και νέοι θα ερευνήσουν μύθους από τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες και την επικαιρότητά τους. Η Κατασκήνωση περιλαμβάνει 4 βιωματικά εργαστήρια, εκ των οποίων το ένα με τίτλο «Νεανικές Θεατρικές Φωνές» είναι ειδικά σχεδιασμένο για νέους 16-20 χρόνων. Επίσης, περιλαμβάνει προβολές ταινιών, άσκηση, μπάνιο, ξεκούραση και βέβαια διασκέδαση. Το τελευταίο απόγευμα θα γίνουν οι παρουσιάσεις των εργαστηρίων και θα ακολουθήσει το σύνηθες αποχαιρετιστήριο γλέντι.

 

ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ-ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ Γιώργος Μπινιάρης, σκηνοθέτης, ηθοποιός, Μαργαρίτα Μάντακα, κινησιολόγος, χορογράφος, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατρολόγος, ηθοποιός, ειδικός επιστημονικός συνεργάτης  Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρης Σακατζής, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Τζένη Καραβίτη, εκπαιδευτικός, Martin Scharnhorst, σκηνοθέτης θεάτρου, Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης, ΕΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Αθηνών


ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:
«Ταινίες κάτω από τα δέντρα»
Δευτέρα και Τρίτη: προβολή ταινιών με συντονίστρια την Τζωρτζίνα Κακουδάκη.
«ΦΑΙΔΡΑ & ΜΗΔΕΙΑ- Από το μύθο στο θρύλο: Η εξέλιξη  του κοινόχρηστου μύθου στο θέατρο και τον κινηματογράφο»

"Μαθήματα yoga" από την Ιωάννα Τότσιου, φιλόλογο, μέλος του Γραφείου Β. Ελλάδας του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.



ΤΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ Άνετα ρούχα και παπούτσια για δουλειά στην ύπαιθρο, στρωματάκι για ασκήσεις στο έδαφος, πετσέτες, μουσικά όργανα ή CD μουσικής, lotion για τα κουνούπια και … κέφι!


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ Νίκος Γκόβας, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Γιώργος Μπινιάρης, Μαργαρίτα Μάντακα, Τζένη Καραβίτη, Δημήτρης Σακατζής, Martin Scharnhorst, Τάκης Τζαμαργιάς

ΚΟΣΤΟΣ 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ Διονυσία Ασπρογέρακα, Πασχαλιά Μιχαλοπούλου, Ειρήνη Σταμούλη, Κατερίνα Αλεξιάδη
Επιμέλεια έκδοσης: Μαίρη Καλδή
Σχεδιασμός αφίσας: Μαίρη Καλδή. Φωτογραφία αφίσας: Μιχάλης Παπανούσης



ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1 «Τρωάδες-ο ξεριζωμός» Γιώργος Μπινιάρης, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Μαργαρίτα Μάντακα, κινησιολόγος, χορογράφος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 «Σίσυφος, σύγχρονες παραλλαγές» Martin Scharnhorst, σκηνοθέτης θεάτρου

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3 για νέους και νέες 16-20 χρόνων «Νεανικές Θεατρικές Φωνές: αρχαίοι μύθοι και σύγχρονη πραγματικότητα» Δημήτρης Σακατζής, ηθοποιός, σκηνοθέτης Τζένη Καραβίτη εκπαιδευτικός

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4 «Δος μοι τούτον τον ξένον» Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης, ΕΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Αθηνών


Δείτε εδώ την παλιά σελίδα της κατασκήνωσης


 


 

 

Τα Εργαστήρια

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 23/2/2022 5:00 μμ - 9:00 μμ Export event
«...εγώ είμαι Εγώ!» - Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων

«...εγώ είμαι Εγώ!» - Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων

Διαδικτυακά, 23/2/2022 17:00-21:00, Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ4), Ελένη Δριβάκου, Άλκηστις Βασιλάκου

(ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ. ΟΣΟΙ ΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΘΑ ΕΙΔΟΠΟΗΘΟΥΝ)

«...εγώ είμαι Εγώ!»

«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων»

Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ4)

Διαδικτυακά, 23/2/2022, Ώρες: 17:00-21:00

Δωρεάν για εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές νεανικών ομάδων, φοιτητές. Θέσεις περιορισμένες

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και σε συνεργασία με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) στο πλαίσιο του προγράμματός τους "Κι αν ήσουν εσύ; - ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος” πραγματοποιούν διαδικτυακό – συμμετοχικό θεατρικό σεμινάριο διάρκειας 4 ωρών με τίτλο: «...εγώ είμαι Εγώ». 

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρολόγους, θεατροπαιδαγωγούς εμψυχωτές νεανικών ομάδων, φοιτητές. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ή σχεδιάζουν να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα. 
ΣχεδιασμόςΕλπίδα Κομιανού, Ειρήνη Μαρνά, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου

Επιμορφώτριες: Ελένη Δριβάκου, Άλκηστις Βασιλάκου

Σύντομη περιγραφή:  
Το σεμινάριο είναι εμπνευσμένο από το κλασικό παραμύθι της Mira Lobe “Το μικρό Εγώ είμαι Εγώ” (μτφ: Καλαντζή-Αζίζι Αναστασία). Το παραμύθι απευθύνεται σε παιδιά 4-10 ετών και είναι γραμμένο σε τέσσερις γλώσσες (Ελληνικά, Γερμανικά, Αραβικά, Φαρσί). Μέσα από διάφορες περιπέτειες στο λιβάδι με τα ζώα, ένα μικρό ζωάκι με ασαφή χαρακτηριστικά, ανακαλύπτει την μοναδικότητα του εαυτού του, την αναγνωρίζει και την αποδέχεται. Προσπαθώντας να βρει τη θέση του σε έναν κόσμο όπου όλοι έχουν τα δικά τους μοναδικά γνωρίσματα, γίνεται μαχητής της ζωής και δίνεται σε ένα παιχνίδι αυτοπραγμάτωσης. Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες, μέσα από τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και βιωματικά παιχνίδια ρόλων, να προσεγγίσουν το διαφορετικό, να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση τους και να δώσουν χώρο για «άλλο ένα ζωάκι στο λιβάδι της ζωής».

Το σεμινάριο θα γίνει διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM

Αιτήσεις συμμετοχής: Συμπληρώστε τη ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ. ΟΣΟΙ ΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΘΑ ΕΙΔΟΠΟΗΘΟΥΝ)

Θέσεις περιορισμένες, Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και όσοι έχουν επιλεγεί στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα 100 ωρών του «κι αν ήσουν εσύ;» και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ή σχεδιάζουν να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.
Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού αιτήσεων θα γίνει κλήρωση.
 Όσοι/όσες κληρωθούν θα ειδοποιηθούν και θα τους σταλεί ο σύνδεσμος του ΖΟΟΜ το αργότερο την παραμονή της εκδήλωσης

Προσοχή: Το σεμινάριο είναι διαδικτυακό και συμμετοχικό, έχει τη μορφή θεατρικού εργαστηρίου και περιλαμβάνει παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς.
Γι’ αυτό οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο:
    • να παρακολουθήσουν το σύνολο του σεμιναρίου
    • να έχουν διασφαλίσει έναν χώρο στον οποίο θα μπορούν να συγκεντρωθούν χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους
    • να έχουν μαζί τους... κέφι και όρεξη για πειραματισμούς!

Βιογραφικό Σημείωμα

Η Ελένη Δριβάκου γεννήθηκε 1 Δεκεμβρίου του 1977 στην Σπάρτη, Λακωνίας. Τον Μάιο του 2001 αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ από το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας(Κοινωνικοί Λειτουργοί) και τον Ιούνιο του 2005 απέκτησε το πτυχίο της παιδαγωγικής επιστήμης απο το ΑΠΘ. Στον ενδιάμεσο χρόνο έκανε την πρακτική της άσκηση ως κοινωνική λειτουργός στο jugend centrum BETWEEN στο Bregenz της Αυστρίας για ένα εξάμηνο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε σε κλινική λογοθεραπείας ,σε κατασκηνώσεις με παιδιά ΑΜΕΑ. Παράλληλα με τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό ολοκλήρωσε τον Α’ και Β’ κύκλο σπουδών στο εργαστήρι Δραματικής Τέχνης ΠΑΡΑΘΛΑΣΗ επί δύο έτη και ακολούθησε κι ένας χρόνος παρακολούθησης  στο θεατρικό  εργαστήρι ΧΩΡΟΣ με τον Σίμο Κακάλα και τον Θοδωρή Οικονομίδη επίσης στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια εργάζεται στο χώρο της εκπαίδευσης  . Το 2014 ξεκίνησε να φοιτεί στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, το οποίο και έχει πλέον ολοκληρώσει . Έχει επίσης  ολοκληρώσει τον κύκλο δύο ετών της εκπαίδευσης πάνω στη μέθοδο της Δραματοθεραπείας. Για τρία χρόνια δίδασκε ελληνική γλώσσα σε αναλφάβητους Έλληνες και αλλοδαπούς κρατούμενους στα καταστήματα κράτησης, Αγροτικές και κλειστές, στην Τίρυνθα Αργολίδας και για ένα μικρό διάστημα υπηρέτησε ως ΣΕΠ στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας. Το Μάιο του 2001 παρουσίασε την πτυχιακή της εργασία με θέμα: “Η Δραματική Τέχνη ως μέσο προγράμματος στην Κοινωνική εργασία με Ομάδες σε παιδιά σχολικής ηλικίας” και στο νησί των Κυθήρων, όπου εργαζόταν για επτά έτη, αποτελούσε μέλος της ομάδας οργάνωσης φεστιβάλ παραμυθιού και θεατρικών παραστάσεων με ομάδες εφήβων και παιδιών σχολικής ηλικίας. Συμμετέχει στην ερασιτεχνική-πειραματική θεατρική σκηνή του ΔΟΠΠΑΤ  Ναυπλίου και επίσης  έχει υπάρξει μέλος στην ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου του Ναυπλίου και της ομάδας εμψυχωτών-σχεδιαστών προγραμμάτων για την εκπαίδευση κοινού στο αρχαίο δράμα του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου και της ομάδας εμψυχωτών θεατροπαιδαγωγικών προγραμμάτων του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Το τελευταίο διάστημα αποτελεί και μέλος της ομάδας επιμορφωτών/τριών για το πρόγραμμα κινηματογράφου οργανωμένο από το Φεστιβαλ κινηματογράφου Χανίων.


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Γραμματεία/Πληρ.: info@theatroedu.gr / 2106541600


 

Print