6η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπετσες 2007

Σπέτσες, 25-31 Αυγούστου 2008
 «Αρχαίοι μύθοι & σύγχρονη πραγματικότητα» 


 


ΕΜΨΥΧΩΤΈΣ:
Γιώργος Μπινιάρης, Μαργαρίτα Μάντακα, Τζωρτζίνα ΚακουδάκηΔημήτρης Σακατζής, Τζένη ΚαραβίτηMartin ScharnhorstΤάκης Τζαμαργιάς 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

6η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σπέτσες 2007
& «Νεανικές Θεατρικές Φωνές 2007»
 Σπέτσες 25-31 Αυγούστου 2007

«Αρχαίοι μύθοι & σύγχρονη πραγματικότητα» 

 


 Στις Σπέτσες, στην ομορφιά και τη γαλήνη του τοπίου, κάτω από τα δένδρα της αυλής της Αναργυρείου Σχολής, δίπλα στη θάλασσα, οργανώνουμε την 6η Θεατρική Κατασκήνωση-Σεμινάριο με τίτλο  «Αρχαίοι μύθοι & σύγχρονη πραγματικότητα». Με την εμψύχωση έμπειρων καλλιτεχνών-δασκάλων, εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί, θεατρολόγοι, φοιτητές και νέοι θα ερευνήσουν μύθους από τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες και την επικαιρότητά τους. Η Κατασκήνωση περιλαμβάνει 4 βιωματικά εργαστήρια, εκ των οποίων το ένα με τίτλο «Νεανικές Θεατρικές Φωνές» είναι ειδικά σχεδιασμένο για νέους 16-20 χρόνων. Επίσης, περιλαμβάνει προβολές ταινιών, άσκηση, μπάνιο, ξεκούραση και βέβαια διασκέδαση. Το τελευταίο απόγευμα θα γίνουν οι παρουσιάσεις των εργαστηρίων και θα ακολουθήσει το σύνηθες αποχαιρετιστήριο γλέντι.

 

ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ-ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ Γιώργος Μπινιάρης, σκηνοθέτης, ηθοποιός, Μαργαρίτα Μάντακα, κινησιολόγος, χορογράφος, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατρολόγος, ηθοποιός, ειδικός επιστημονικός συνεργάτης  Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρης Σακατζής, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Τζένη Καραβίτη, εκπαιδευτικός, Martin Scharnhorst, σκηνοθέτης θεάτρου, Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης, ΕΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Αθηνών


ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:
«Ταινίες κάτω από τα δέντρα»
Δευτέρα και Τρίτη: προβολή ταινιών με συντονίστρια την Τζωρτζίνα Κακουδάκη.
«ΦΑΙΔΡΑ & ΜΗΔΕΙΑ- Από το μύθο στο θρύλο: Η εξέλιξη  του κοινόχρηστου μύθου στο θέατρο και τον κινηματογράφο»

"Μαθήματα yoga" από την Ιωάννα Τότσιου, φιλόλογο, μέλος του Γραφείου Β. Ελλάδας του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.



ΤΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ Άνετα ρούχα και παπούτσια για δουλειά στην ύπαιθρο, στρωματάκι για ασκήσεις στο έδαφος, πετσέτες, μουσικά όργανα ή CD μουσικής, lotion για τα κουνούπια και … κέφι!


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ Νίκος Γκόβας, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Γιώργος Μπινιάρης, Μαργαρίτα Μάντακα, Τζένη Καραβίτη, Δημήτρης Σακατζής, Martin Scharnhorst, Τάκης Τζαμαργιάς

ΚΟΣΤΟΣ 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ Διονυσία Ασπρογέρακα, Πασχαλιά Μιχαλοπούλου, Ειρήνη Σταμούλη, Κατερίνα Αλεξιάδη
Επιμέλεια έκδοσης: Μαίρη Καλδή
Σχεδιασμός αφίσας: Μαίρη Καλδή. Φωτογραφία αφίσας: Μιχάλης Παπανούσης



ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1 «Τρωάδες-ο ξεριζωμός» Γιώργος Μπινιάρης, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Μαργαρίτα Μάντακα, κινησιολόγος, χορογράφος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 «Σίσυφος, σύγχρονες παραλλαγές» Martin Scharnhorst, σκηνοθέτης θεάτρου

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3 για νέους και νέες 16-20 χρόνων «Νεανικές Θεατρικές Φωνές: αρχαίοι μύθοι και σύγχρονη πραγματικότητα» Δημήτρης Σακατζής, ηθοποιός, σκηνοθέτης Τζένη Καραβίτη εκπαιδευτικός

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4 «Δος μοι τούτον τον ξένον» Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης, ΕΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Αθηνών


Δείτε εδώ την παλιά σελίδα της κατασκήνωσης


 


 

 

Τα Εργαστήρια

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 5/6/2022 10:30 πμ - 1:30 μμ Export event
Μαθητικό Φεστιβάλ-Ημέρα Δράσης

Μαθητικό Φεστιβάλ-Ημέρα Δράσης

Ζάκυνθος 5/6/2022, 10.30πμ Ημέρα δράσης σχολείων Ζακύνθου

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ - ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

"Kι αν ήσουν εσύ;»  «Τα δικαιώματα μας γίνονται γιορτή»

8 σχολεία, 21 εκπαιδευτικοί, 215 μαθητές και μαθήτριες

ΖΑΚΥΝΘΟΣ, Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, 10.30  - 13.30  ΛΟΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΝΗ

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου – Γραφείο Σχολικών δραστηριοτήτων & τον Σύλλογο Φίλων της Ξενοπούλειου Βιβλιοθήκης διοργανώνουν μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ, την Κυριακή 5 Ιουνίου  2022, ώρα 10.30 - 13.30,  στο Λόφο του Στράνη Ζακύνθου.  

Το φεστιβάλ  πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;». Οι μαθητές έδωσαν ένα ραντεβού, να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες που έχουν υλοποιήσει στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, να γνωριστούν, να συμμετέχουν από κοινού σε εργαστήρια με άλλους  μαθητές.  Έτσι 215 μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με όχημα το θέατρο & το βιβλίο γνωρίζουν, παρουσιάζουν, παίζουν και σέβονται τα δικαιώματα τα δικά τους και των άλλων, των διαφορετικών, των ξένων με κοινό στόχο   να πορευτούν μαζί για την ειρήνη.

 

 

  

   

   

 

Το πρόγραμμα  «Κι αν ήσουν εσύ;»

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται από το 2015 με τη συνεργασία του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και της Ύπατης  Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο Μαθητικό Φεστιβάλ της Ζακύνθου:

Νηπιαγωγείο Πηγαδακίων Ζακύνθου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Άμμου Ζακύνθου, Δημοτικό Σχολείο Γερακαρίων Ζακύνθου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου, 5ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου, 6ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου, Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα Ζακύνθου.   

Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών : Αθανασία Γκλεζάκη, Ναταλία Κοντόγγονα, Ειρηνάντια Κασσωτάκη, Ευθυμία Κίρκη,  Αλεξάνδρα Σαϊτανίδου, Μαρία Μπουρίκα , Αντιγόνη Μουρίκη,  Χαρά Καποδίστρια, Μαγδαληνή Πατέρα, Έφη Λάζου, Αλίκη Κουστένη, Αναστασία Γεωργιάδου, Παναγιώτης Κεφαλάς, Πέτρος Αρβανιτάκης, Κατερίνα Ζουπάνου, Αθανάσιος Αθανασίου, Μαρία Κοντονή, Δήμητρα  Γιαννούλη , Μαρία Πολατσίδου, Αννα Μαρία Λιβέρη.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Συνεργασία: Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου– Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων

           Σύλλογος Φίλων Ξενοπούλειου Βιβλιοθήκης

Περιφερειακός Συντονισμός Δυτικής Ελλάδας: Γιώργος Μπεκιάρης 
Τοπικός Συντονισμός Ζακύνθου: Αλεξάνδρα Κατσαίτου 

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / info@theatroedu.gr

 

 

Print