6η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπετσες 2007

Σπέτσες, 25-31 Αυγούστου 2008
 «Αρχαίοι μύθοι & σύγχρονη πραγματικότητα» 


 


ΕΜΨΥΧΩΤΈΣ:
Γιώργος Μπινιάρης, Μαργαρίτα Μάντακα, Τζωρτζίνα ΚακουδάκηΔημήτρης Σακατζής, Τζένη ΚαραβίτηMartin ScharnhorstΤάκης Τζαμαργιάς 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

6η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σπέτσες 2007
& «Νεανικές Θεατρικές Φωνές 2007»
 Σπέτσες 25-31 Αυγούστου 2007

«Αρχαίοι μύθοι & σύγχρονη πραγματικότητα» 

 


 Στις Σπέτσες, στην ομορφιά και τη γαλήνη του τοπίου, κάτω από τα δένδρα της αυλής της Αναργυρείου Σχολής, δίπλα στη θάλασσα, οργανώνουμε την 6η Θεατρική Κατασκήνωση-Σεμινάριο με τίτλο  «Αρχαίοι μύθοι & σύγχρονη πραγματικότητα». Με την εμψύχωση έμπειρων καλλιτεχνών-δασκάλων, εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί, θεατρολόγοι, φοιτητές και νέοι θα ερευνήσουν μύθους από τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες και την επικαιρότητά τους. Η Κατασκήνωση περιλαμβάνει 4 βιωματικά εργαστήρια, εκ των οποίων το ένα με τίτλο «Νεανικές Θεατρικές Φωνές» είναι ειδικά σχεδιασμένο για νέους 16-20 χρόνων. Επίσης, περιλαμβάνει προβολές ταινιών, άσκηση, μπάνιο, ξεκούραση και βέβαια διασκέδαση. Το τελευταίο απόγευμα θα γίνουν οι παρουσιάσεις των εργαστηρίων και θα ακολουθήσει το σύνηθες αποχαιρετιστήριο γλέντι.

 

ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ-ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ Γιώργος Μπινιάρης, σκηνοθέτης, ηθοποιός, Μαργαρίτα Μάντακα, κινησιολόγος, χορογράφος, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατρολόγος, ηθοποιός, ειδικός επιστημονικός συνεργάτης  Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρης Σακατζής, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Τζένη Καραβίτη, εκπαιδευτικός, Martin Scharnhorst, σκηνοθέτης θεάτρου, Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης, ΕΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Αθηνών


ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:
«Ταινίες κάτω από τα δέντρα»
Δευτέρα και Τρίτη: προβολή ταινιών με συντονίστρια την Τζωρτζίνα Κακουδάκη.
«ΦΑΙΔΡΑ & ΜΗΔΕΙΑ- Από το μύθο στο θρύλο: Η εξέλιξη  του κοινόχρηστου μύθου στο θέατρο και τον κινηματογράφο»

"Μαθήματα yoga" από την Ιωάννα Τότσιου, φιλόλογο, μέλος του Γραφείου Β. Ελλάδας του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.



ΤΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ Άνετα ρούχα και παπούτσια για δουλειά στην ύπαιθρο, στρωματάκι για ασκήσεις στο έδαφος, πετσέτες, μουσικά όργανα ή CD μουσικής, lotion για τα κουνούπια και … κέφι!


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ Νίκος Γκόβας, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Γιώργος Μπινιάρης, Μαργαρίτα Μάντακα, Τζένη Καραβίτη, Δημήτρης Σακατζής, Martin Scharnhorst, Τάκης Τζαμαργιάς

ΚΟΣΤΟΣ 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ Διονυσία Ασπρογέρακα, Πασχαλιά Μιχαλοπούλου, Ειρήνη Σταμούλη, Κατερίνα Αλεξιάδη
Επιμέλεια έκδοσης: Μαίρη Καλδή
Σχεδιασμός αφίσας: Μαίρη Καλδή. Φωτογραφία αφίσας: Μιχάλης Παπανούσης



ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1 «Τρωάδες-ο ξεριζωμός» Γιώργος Μπινιάρης, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Μαργαρίτα Μάντακα, κινησιολόγος, χορογράφος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 «Σίσυφος, σύγχρονες παραλλαγές» Martin Scharnhorst, σκηνοθέτης θεάτρου

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3 για νέους και νέες 16-20 χρόνων «Νεανικές Θεατρικές Φωνές: αρχαίοι μύθοι και σύγχρονη πραγματικότητα» Δημήτρης Σακατζής, ηθοποιός, σκηνοθέτης Τζένη Καραβίτη εκπαιδευτικός

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4 «Δος μοι τούτον τον ξένον» Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης, ΕΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Αθηνών


Δείτε εδώ την παλιά σελίδα της κατασκήνωσης


 


 

 

Τα Εργαστήρια

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 26/8/2023 9:00 μμ - 11:30 μμ Export event
Πάμε Θέατρο - "Οιδίπους Τύραννος "

Πάμε Θέατρο - "Οιδίπους Τύραννος "

Επίδαυρος, 26 Αυγούστου 2023 Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

 

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ

Οιδίπους Τύραννος σκηνοθεσία Σίμος Κακάλας

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Εισιτήρια από https://aefestival.gr/festival_events/oidipoys-tyrannos-2

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ 2023!

Τι;  Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, στο πλαίσιο της δράσης Πάμε Θέατρο, θα πάει θέατρο και από την θερινή του κατασκήνωση!

Πού; Στο Αρχαίο Θέατρο, στην Επίδαυρο (..που ακούν Θεούς κι ανθρώπους να νικούν Τα πάθη και το χρήμα. Στίχοι Λίνα Νικολακοπούλου, Μουσική Σταμάτης Κραουνάκης, Τα πιο ωραία λαϊκά, από το Άλμπουμ Ανθρώπων έργα, 1993)

Γιατί; Για να παρακολουθήσουμε την παράσταση Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα (https://aefestival.gr/festival_events/oidipoys-tyrannos-2/, σχετικά με την εκδήλωση) με έναν εξαιρετικό θίασο ηθοποιών και λοιπών συντελεστών (https://aefestival.gr/festival_events/oidipoys-tyrannos-2/)

Πότε; Το Σάββατο 26/8/2023, αναχώρηση από τον χώρο της κατασκήνωσης ώρα 6.45 μ.μ.

Πώς

1. Εισιτήρια: Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας από την πλατφόρμα έκδοσης εισιτηρίων του Φεστιβάλ Αθηνών, https://aefestival.gr/festival_events/oidipoys-tyrannos-2/.

1. Η μεταφορά μας θα γίνει από και προς την κατασκήνωση στο Χιλιομόδι (Freeland Adventure Camp) προς τον χώρο του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου είτε με πούλμαν (το ΠΔΘΕ θα φροντίσει για το ελάχιστο δυνατό κόστος από τους συμμετέχοντες/ουσες) είτε με τα ιδιωτικά μας αυτοκίνητα. Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα ενημερωθούν  εγκαίρως σχετικά. Παρακαλούμε επιλέξτε τον τρόπο μετακίνησης που προτιμάτε εδώ: https://forms.gle/12QXKTFdBtfvAqT5A

Λίγα λόγια για τη δράση

Το ΔΣ του ΠΔΘΕ και η Οργανωτική Επιτροπή της κατασκήνωσης αποφάσισαν την πραγματοποίηση της δράσης  στο πλαίσιο του καθιερωμένου ελεύθερου απογεύματος του προγράμματος της κατασκήνωσης και προκειμένου να δοθεί  η ευκαιρία στους συμμετέχοντες/ουσες (κυρίως σε όσες/ους θα έρθουν από πιο μακριά) να παρακολουθήσουν παράσταση στο μοναδικό στον κόσμο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, που βρίσκεται σε απόσταση μίας περίπου ώρας από το σημείο της κατασκήνωσης. Επιπλέον, η εμπειρία της από κοινού παρακολούθησης της παράστασης (που είναι και η τελευταία του φεστιβάλ Επιδαύρου για το καλοκαίρι του 2023) στον συγκεκριμένο χώρο, νομίζουμε ότι θα εγγραφεί με θετικό πρόσημο στις παράλληλες δραστηριότητες της κατασκήνωσης.Δεν είναι μόνο η προσδοκία από την ίδια την παράσταση και τα δείγματα γραφής που έχουν δώσει στο θεατρικό στερέωμα οι συντελεστές της, αλλά και η μέθεξη που καταλαμβάνει τον θεατή από τη στιγμή που βρίσκεται στο χώρο, με τους ήχους  της φύσης  και τα χρώματα  από το απίθανο  σούρουπο, μέχρι την παράσταση που εκτυλίσσεται παράλληλα με τη νύχτα που αρχίζει να πέφτει, το χειροκρότημα και την αποχώρηση που κατακλύζεται από συναισθήματα. Αυτά είπαμε να μοιραστούμε, ευελπιστώντας να βρεθούμε όλες και όλοι εκεί,  μαζί με τους εμψυχωτές και τις εμψυχώτριές μας!

Εξυπακούεται ότι:

  1. Όσοι/ες δεν πάρουν μέρος στην εκδρομή, περνούν ελεύθερα το χρόνο του  συγκεκριμένου απογεύματος εντός ή εκτός κατασκήνωσης με δραστηριότητες της επιλογής τους.
  2. Τα μέλη και οι φίλοι που δεν θα βρίσκονται στην κατασκήνωση και επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαζί μας την παράσταση, εξασφαλίζουν το εισιτήριό τους και μας συναντούν στην Επίδαυρο! 

 

 

 

 

Print