Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Αττικής 2007

Θεατρική τέχνη και εκπαίδευση: διάλογος με κοινές προθέσεις;

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με τη
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας και τα
Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου


 

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Σάββατο 10/3/2007
09.30  13.00

Σάββατο 10/3/2007
14.30 – 17.30

Κυριακή 11/3/2007
09.45  13.00

Μπινιάρης Τζαμαργιάς Θεοδωρίδης
Φανουράκη

Γρηγοριάδου-Γκόβας-
Μπινιάρης

Μώρου
Παπαδόπουλος Βγαγκές Παρούση-Βλάχου
Πιτούλη Νικολοπούλου Λιάτσου
Ραΐσης Κακουδάκη Φιλίππογλου
Τσαρούχη

Ρεπούλιος-Λουκοπούλου

Χανιωτάκη
Σαχίνης Μαρκόπουλος Δενδρινού

Όλα τα εργαστήρια

Ο Μάγος της Σκηνής": Προτάσεις και ιδέες για την διδασκαλία  της Θεατρικής Αγωγής στο Ημερήσιο πρόγραμμα και στο Ολοήμερο Σχολείο

Ο Μάγος της Σκηνής": Προτάσεις και ιδέες για την διδασκαλία της Θεατρικής Αγωγής στο Ημερήσιο πρόγραμμα και στο Ολοήμερο Σχολείο

Αθήνα, 11/3/2007, Εργαστήριο, Μάρω Λιάτσου

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 11/3/2007 9:30 πμ - 1:00 μμ Export event


Θέατρο στην Εκπαίδευση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα 9, 10 & 11 Μαρτίου 2007

 

«Θεατρική τέχνη και εκπαίδευση: διάλογος με κοινές προθέσεις;»

 

 

Μάρω Λιάτσου, θεατρολόγος, παιδαγωγός θεάτρου

"Ο Μάγος της Σκηνής": Προτάσεις και ιδέες για τη διδασκαλία  της Θεατρικής Αγωγής στο Ημερήσιο πρόγραμμα και στο Ολοήμερο Σχολείο.

 

Το σεμινάριο είναι βιωματικό και εστιάζει στο ρόλο του εκπαιδευτικού στη διδασκαλία της Θεατρικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο. Πιο συγκεκριμένα, στόχοι του εργαστηρίου είναι Α) μα πειραματιστούν οι συμμετέχοντες πάνω σε τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος (Drama in Education), τις οποίες θα μπορέσουν να ενσωματώσουν και να χρησιμοποιήσουν, αλλά και με τις οποίες θα εμπλουτίσουν την διδασκαλία της Θεατρικής Αγωγής, με αναφορές στο βιβλίο της Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού, Β) να παρουσιάσουμε δραστηριότητες που μπορούν να εφαρμοστούν στην τάξη με βάση τις πραγματικές συνθήκες που διδάσκεται η Θεατρική Αγωγή στο Ολοήμερο Σχολείο και να προτείνουμε λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί. Το σεμινάριο απευθύνεται, κατά κύριο λόγο, σε δασκάλους και θεατρολόγους αλλά και όλους όσοι ασχολούνται εντός και εκτός σχολικού χώρου με τη διδασκαλία του θεάτρου σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών.

 

Η Μάρω Λιάτσου είναι θεατρολόγος και παιδαγωγός θεάτρου. Έχει σπουδάσει στο  τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Drama inEducation (U.C.E. , Birmingham, UK). Έχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια Δράματος, υποκριτικής, φωνητικής, χορού, κινηματογραφικού σεναρίου, κ.α. Από το 1997 διδάσκει θέατρο σε δημόσια (ολοήμερα) και ιδιωτικά σχολεία, θεατρικά εργαστήρια Δήμων καθώς και σε δραματικές σχολές, όπου έχει διδάξει αυτοσχεδιασμό, ανάλυση τραγωδίας και αγωγή του λόγου. Επίσης, ασχολείται με την διδακτική μεθοδολογία του θεάτρου, έχοντας συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε διάφορα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς. Είναι υπεύθυνη προγράμματος και διδάσκει στο Παιδικό και Εφηβικό Θεατρικό Εργαστήρι  του Δήμου Γαλατσίου, στην Παιδική (Ε’-ΣΤ’) και Εφηβική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Πετρούπολης και στο 6ο, 12ο και 14ο Δημοτικά Σχολεία Γαλατσίου. Γράφει θεατρική κριτική και έχει διασκευάσει παραμύθια και κλασσικά θεατρικά  κείμενα για παιδιά. Είναι ιδρυτικό μέλος του «Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Δράματος» και μέλος του «Πανελληνίου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων».

Print

Number of views (1094)/Σχόλια (0)