Αποτελέσματα αναζήτησης

Ο χρόνος στη σκηνή και τη ζωή

Ο χρόνος στη σκηνή και τη ζωή

Αθήνα, 19/3/2006, Εργαστήριο, Αντιγόνη Γύρα

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 19/3/2006 9:00 πμ - 11:30 πμ Export event

5η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ/ΔΡΑΜΑ και ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ &
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ International Drama / Theatre & Education Association – IDEA 
«Θέατρο στην εκπαίδευση: δημιουργώντας νέους ρόλους στον 21ο αιώνα» 

Αθήνα 17-18-19 Μαρτίου 2006
Προ- και μετα-συνεδριακές εκδηλώσεις 11-23 Μαρτίου 2006 σε τέσσερις πόλεις της χώρας

 

Αντιγόνη Γύρα, χορογράφος

«Ο χρόνος στη σκηνή και τη ζωή»

 

 

Εργαστήριο 2,5 ωρών - Γλώσσα: Ελληνικά/Αγγλικά

 

Μια εντατική προσέγγιση στους τρόπους που αντιλαμβανόμαστε την έννοια του χρόνου στην καθημερινότητα μας σε συνάρτηση με τη θεατρική και κινητική υπόσταση του χρόνου. Μια απόπειρα να ανακαλύψουμε πώς αντιλαμβάνεται το χρόνο το σώμα μας, το πνεύμα και η ψυχή μας. Χρησιμοποιώντας τις απόψεις, τις ασκήσεις και τις θεωρίες του ΡούντολφΛάμπαν και του Αουγκούστο Μποάλ θα ασχοληθούμε με έννοιες όπως ο «υποκειμενικός» και ο «αντικειμενικός» χρόνος, η θεατρική υπόσταση και χρήση του χρόνου στο λόγο και την κίνηση, η παρατήρηση του χρόνου στην κίνηση της καθημερινότητας. Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και σωματικών δυνατοτήτων. Θα είναι χωρισμένο σε τρεις μικρές χρονικές ενότητες των τριών τετάρτων. Στην πρώτη ενότητα θα αναφερθούμε στη σημασία και τη χρήση του χρόνου στην καθημερινότητα μας. Θα μιλήσουμε για την ταχύτητα, τη διάρκεια και το ρυθμό και θ’ αυτοσχεδιάσουμε κινητικά με άξονα αυτές τις έννοιες. Στη δεύτερη ενότητα θα μιλήσουμε για τη σχετικότητα του χρόνου μέσα από συγκεκριμένη σειρά ασκήσεων και στην τρίτη ενότητα θα δούμε πώς ο χρόνος μπορεί να γίνει «χρηστικό εργαλείο» στη δημιουργία μιας παράστασης. Στο τέλος οι συμμετέχοντες θ’ απαντήσουν σε ερωτηματολόγια σχετικά με το σεμινάριο και θα τους δοθεί έντυπο υλικό για ανάγνωση και περαιτέρω σκέψη. Απαραίτητα ελαφρά ρούχα και άνετα παπούτσια, ένα ρολόι χειρός κατά προτίμηση με δευτερόλεπτα και χαρτί και μολύβι.

 

Η Αντιγόνη Γύρα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Αριστούχος απόφοιτος του Laban Centre London απ’ όπου απέσπασε το βραβείο χορογραφίας αποφοίτων 1993. Έχει παρακολουθήσει εντατικά σεμινάρια σύγχρονου χορού, χορογραφίας και θεάτρου στη Νέα Υόρκη, το Άμστερνταμ, το Λονδίνο, το Παρίσι και αλλού. Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με το χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ, τη Θεατρική Εταιρία «Αργώ», το Θέατρο Τέχνης, το Θέατρο Σημείο, το Θέατρο Πόρτα, τον ΘΟΚ, το Θέατρο Μουσούρη, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και το Εθνικό Θέατρο. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ χοροθέαμα με την οποία έχει παρουσιάσει έργα της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με τον ΚΙΝΗΤΗΡΑ έχει οργανώσει πλειάδα σεμιναρίων και διαλέξεων με θέματα χορού και θεάτρου. Δίδαξε κίνηση στη Δραματική Σχολή Βεάκη, στη Δραματική Σχολή Φωτιάδη και χορογραφία στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Από το 1995 συνεργάζεται με τη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη. Η Αντιγόνη είναι παντρεμένη κι έχει τρεις κόρες.

Κατηγορία Δράσης
  • Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Εργαστήρια
Πόλεις
  • Αθήνα
Έτος
  • 2006
Εμψυχωτές
  • Γύρα Αντιγόνη
Print

Number of views (255)/Σχόλια (0)

Theme picker

Αρχείο

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά