Αποτελέσματα αναζήτησης

Η ποίηση της κίνησης - εργαστήριο θεάτρου της επινόησης

Η ποίηση της κίνησης - εργαστήριο θεάτρου της επινόησης

Θεσσαλονίκη, 6-7/5/2019, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Sanja Krsmanović-Tasić

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 6/5/2019 4:00 μμ - 7/5/2019 9:00 μμ Export event

Η ποίηση της κίνησης - εργαστήριο θεάτρου της επινόησης

Θεσσαλονίκη 6-7 Μαΐου 2019
Sanja Krsmanović-Tasić 
Σκηνοθέτης, χορογράφος, ηθοποιός, δασκάλα χορού και θεάτρου/δράματος, Σερβία

Aπευθύνεται σε: εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, χορευτές, καλλιτέχνες, θεατροπαιδαγωγούς,  
Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Γλώσσα: Αγγλικά (με βοήθεια στη μετάφραση)
Χώρος: Πολυχώρος Τέχνης Alte Fablon, Φιλίππου 71
Ώρες: 16.00 – 21.00

Το πρώτο μέρος του εργαστηρίου περιλαμβάνει ασκήσεις που θα προθερμάνουν το σώμα και θα βοηθήσουν κάθε άτομο ξεχωριστά να αναπτύξει το δικό του σωματικό «λεξιλόγιο». Στη συνέχεια, με τεχνικές θεάτρου της επινόησης,  θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία ποικίλου υλικού, που θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ενός συλλογικού δρώμενου (performance art). 

Το εργαστήριο βασίζεται σε τεχνικές του θεάτρου της Ανατολικής Ευρώπης και των μεγάλων δασκάλων του σύγχρονου θεάτρου και χορού του 20ου αι., όπως ο Grotowski, ο Barba, o Yoshi Oida, η Carolyn Carson, στη βιο-μηχανική και στο σωματικό θέατρο, σε διάφορες τεχνικές των πολεμικών τεχνών, καθώς και σε τεχνικές θεάτρου και χορού στις οποίες οδηγήθηκε η Sanja Krsmanovic Tasic μετά από 30 χρόνια αφοσίωσης στην πρακτική και την έρευνα των παραστατικών τεχνών.

Το εργαστήριο θα επικεντρωθεί στη "γενετική μνήμη", στα αποτυπώματα που φέρουμε εντός μας από τις ζωές των προγόνων μας. Παρόλο που κάθε γενιά χαρακτηρίζεται από την εποχή στην οποία ζει, τα σώματά μας θυμούνται τα μοτίβα, τις κινήσεις και τις ενέργειες των γενεών που προηγήθηκαν. Στόχος μας είναι να εκφράσουμε καλλιτεχνικά αυτή την κληρονομιά και παράλληλα να διευρύνουμε την αυτογνωσία μας και να ορίσουμε τον ρόλο και τη θέση μας ως καλλιτεχνών στον κόσμο και στον 21ο αιώνα.

«Ενδιαφέρομαι για το πώς τα σώματα των ηθοποιών αφηγούνται μια ιστορία», για το «πώς τραγουδούν μια δράση», όπως θα έλεγε ο μεγάλος δάσκαλος του θεάτρου των αρχών του 20ου αιώνα, ο Stanislavski. Αυτό το τραγούδι είναι τραγούδι προαιώνιο, που απηχεί κάθε πρόγονό μας, τις κινήσεις τους, τις προσωπικές και τις φυλετικές/κοινωνικές τελετουργίες τους. Σε αυτό το εργαστήριο κάθε συμμετέχων και συμμετέχουσα θα διερευνήσει προσωπικά αυτές τις τελετουργίες. Μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία θα οδηγηθεί στη δημιουργία, την επεξεργασία και την ένταξή τους σε ένα συλλογικό δρώμενο, που θα παρουσιαστεί στο τέλος του εργαστηρίου.
Πιστεύω βαθιά στη δύναμη του θεάτρου να μεταμορφώνει τόσο τους δημιουργούς όσο και τους θεατές. Ας ανακαλύψουμε μαζί τι χρειάζεται να προκαλέσουμε, να θεραπεύσουμε ή να αλλάξουμε, με το κοινό μας τελετουργικό και με την αλληλεπίδρασή μας με το κοινό»  

ΚΟΣΤΟΣ /ΑΙΤΗΣΕΙΣ
25€ για τα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
40€ για τα μη μέλη

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 
Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει:

α) να καταθέσουν το ποσό στον λογαριασμό ALPHA GR73 0140 2020 2020 02002 000277, δηλώνοντας στην κατάθεση οπωσδήποτε το επώνυμο και τη λέξη ΣΑΝΥΑ.
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: προτιμάμε ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων (ebanking κλπ).
Η κατάθεση στο ταμείο της τράπεζας επιβαρύνει το Δίκτυο!

Δυνατότητα πληρωμής και με ΚΑΡΤΑ

Προσοχή: Παρακαλούμε και εδώ να αναγράψετε στην αιτιολογία της κατάθεσης το επώνυμο και τη λέξη ΣΑΝΥΑ.
 
β) να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης στο παρακάτω Link:
ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΔΩ


Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 3/05/2019.
Οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν mail με επιβεβαίωση της κατάθεσης, της λήψης της αίτησης καθώς και επιβεβαίωση της συμμετοχής τους στο εργαστήριο.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση-Γραφείο Β. Ελλάδας
Επικοινωνία: Αντιγόνη Τσαρμποπούλου, antitsarb@gmail.com, 6976716064, Χριστίνα Αμανατιάδου, amana240790@gmail.com, 6946731920

Η Sanja Krsmanović-Tasić είναι σκηνοθέτης, χορογράφος, ηθοποιός, δασκάλα χορού και θεάτρου/δράματος. Είναι πρόεδρος του Κέντρου για το Θέατρο  στην Εκπαίδευση της Σερβίας, CEDEUM, και καλλιτεχνική διευθύντρια του Hleb Teatar, θεατρικού οργανισμού που επικεντρώνεται στο θέατρο συνόλου, τη μίξη  χορού και ζωντανής μουσικής, καθώς και τη δημιουργία θεατροπαιδαγωγικών προγραμμάτων. Είναι ιδρυτικό μέλος της ένωσης Association Artistic Utopia και καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεατρικού Φεστιβάλ για Παιδιά και Νέους Mater Terra. Είναι Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού για το Θέατρο/Δράμα στην Εκπαίδευση (IDEA ), συγγραφέας και δημιουργός πολυάριθμων εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών προγραμμάτων, πολλά από τα οποία ανήκουν στον χώρο της Τέχνης για την Κοινωνική Αλλαγή, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με χορευτές και ηθοποιούς με αναπηρία. Έχει αναπτύξει την έννοια της «οικολογίας της ψυχής» και από το 2014 την έχει εντάξει στη διδασκαλία της. Περιοδεύει με τις παραστάσεις της και διεξάγει εργαστήρια διεθνώς. 

Κατηγορία Δράσης
  • Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Εργαστήρια
Πόλεις
  • Θεσσαλονίκη
Έτος
  • 2019 β' τρίμηνο
Εμψυχωτές
  • Krsmanović-Tasić Sanja
Print

Number of views (539)/Σχόλια (0)

Theme picker

Αρχείο

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά