6η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπετσες 2007

Σπέτσες, 25-31 Αυγούστου 2008
 «Αρχαίοι μύθοι & σύγχρονη πραγματικότητα» 


 


ΕΜΨΥΧΩΤΈΣ:
Γιώργος Μπινιάρης, Μαργαρίτα Μάντακα, Τζωρτζίνα ΚακουδάκηΔημήτρης Σακατζής, Τζένη ΚαραβίτηMartin ScharnhorstΤάκης Τζαμαργιάς 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

6η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σπέτσες 2007
& «Νεανικές Θεατρικές Φωνές 2007»
 Σπέτσες 25-31 Αυγούστου 2007

«Αρχαίοι μύθοι & σύγχρονη πραγματικότητα» 

 


 Στις Σπέτσες, στην ομορφιά και τη γαλήνη του τοπίου, κάτω από τα δένδρα της αυλής της Αναργυρείου Σχολής, δίπλα στη θάλασσα, οργανώνουμε την 6η Θεατρική Κατασκήνωση-Σεμινάριο με τίτλο  «Αρχαίοι μύθοι & σύγχρονη πραγματικότητα». Με την εμψύχωση έμπειρων καλλιτεχνών-δασκάλων, εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί, θεατρολόγοι, φοιτητές και νέοι θα ερευνήσουν μύθους από τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες και την επικαιρότητά τους. Η Κατασκήνωση περιλαμβάνει 4 βιωματικά εργαστήρια, εκ των οποίων το ένα με τίτλο «Νεανικές Θεατρικές Φωνές» είναι ειδικά σχεδιασμένο για νέους 16-20 χρόνων. Επίσης, περιλαμβάνει προβολές ταινιών, άσκηση, μπάνιο, ξεκούραση και βέβαια διασκέδαση. Το τελευταίο απόγευμα θα γίνουν οι παρουσιάσεις των εργαστηρίων και θα ακολουθήσει το σύνηθες αποχαιρετιστήριο γλέντι.

 

ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ-ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ Γιώργος Μπινιάρης, σκηνοθέτης, ηθοποιός, Μαργαρίτα Μάντακα, κινησιολόγος, χορογράφος, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατρολόγος, ηθοποιός, ειδικός επιστημονικός συνεργάτης  Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρης Σακατζής, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Τζένη Καραβίτη, εκπαιδευτικός, Martin Scharnhorst, σκηνοθέτης θεάτρου, Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης, ΕΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Αθηνών


ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:
«Ταινίες κάτω από τα δέντρα»
Δευτέρα και Τρίτη: προβολή ταινιών με συντονίστρια την Τζωρτζίνα Κακουδάκη.
«ΦΑΙΔΡΑ & ΜΗΔΕΙΑ- Από το μύθο στο θρύλο: Η εξέλιξη  του κοινόχρηστου μύθου στο θέατρο και τον κινηματογράφο»

"Μαθήματα yoga" από την Ιωάννα Τότσιου, φιλόλογο, μέλος του Γραφείου Β. Ελλάδας του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.



ΤΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ Άνετα ρούχα και παπούτσια για δουλειά στην ύπαιθρο, στρωματάκι για ασκήσεις στο έδαφος, πετσέτες, μουσικά όργανα ή CD μουσικής, lotion για τα κουνούπια και … κέφι!


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ Νίκος Γκόβας, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Γιώργος Μπινιάρης, Μαργαρίτα Μάντακα, Τζένη Καραβίτη, Δημήτρης Σακατζής, Martin Scharnhorst, Τάκης Τζαμαργιάς

ΚΟΣΤΟΣ 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ Διονυσία Ασπρογέρακα, Πασχαλιά Μιχαλοπούλου, Ειρήνη Σταμούλη, Κατερίνα Αλεξιάδη
Επιμέλεια έκδοσης: Μαίρη Καλδή
Σχεδιασμός αφίσας: Μαίρη Καλδή. Φωτογραφία αφίσας: Μιχάλης Παπανούσης



ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1 «Τρωάδες-ο ξεριζωμός» Γιώργος Μπινιάρης, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Μαργαρίτα Μάντακα, κινησιολόγος, χορογράφος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 «Σίσυφος, σύγχρονες παραλλαγές» Martin Scharnhorst, σκηνοθέτης θεάτρου

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3 για νέους και νέες 16-20 χρόνων «Νεανικές Θεατρικές Φωνές: αρχαίοι μύθοι και σύγχρονη πραγματικότητα» Δημήτρης Σακατζής, ηθοποιός, σκηνοθέτης Τζένη Καραβίτη εκπαιδευτικός

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4 «Δος μοι τούτον τον ξένον» Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης, ΕΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Αθηνών


Δείτε εδώ την παλιά σελίδα της κατασκήνωσης


 


 

 

Τα Εργαστήρια

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 18/2/2022 5:00 μμ - 7:30 μμ Export event
«Μπλοκάρουμε τον ρατσισμό στο σχολείο» - Διακρίσεις και ρατσισμός στο χώρο του σχολείου. Πρόληψη και αντιμετώπιση

«Μπλοκάρουμε τον ρατσισμό στο σχολείο» - Διακρίσεις και ρατσισμός στο χώρο του σχολείου. Πρόληψη και αντιμετώπιση

Ιωάννινα, 18/2/2022 17:00-19.30, Σεμινάριo για εκπαιδευτικούς (Σ3), Γιώργος Μόσχος

Σεμινάριο - εργαστήριο εκπαιδευτικών & γονέων

«Μπλοκάρουμε τον ρατσισμό - Διακρίσεις και ρατσισμός στο χώρο του σχολείου. Πρόληψη και αντιμετώπιση»

Εμψύχωση: Γιώργος Μόσχος, νομικός, εκπαιδευτής ενηλίκων

Ιωάννινα, Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, 17:00-19:30
Τόπος: 2ο ΓΕΛ Ιωαννίνων (Λεωφόρος Παπανδρέου Γεώργιου 4-6, Μώλος Ιωάννινα)
Δωρεάν.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς & γονείς των σχολείων: 
2ο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 2ο ΓΕΛ Ιωαννίνων
ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ 16 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΓΟΝΕΙΣ


Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στο πλαίσιο του προγράμματος «Kι αν ήσουν εσύ;» διοργανώνει επιμορφωτικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς και γονείς με τίτλο «Μπλοκάρουμε τον ρατσισμό - Διακρίσεις και ρατσισμός στο χώρο του σχολείου. Πρόληψη και αντιμετώπιση». 
Σύντομη περιγραφή:
 Τι συμβαίνει όταν οι εκπαιδευτικοί έρχονται αντιμέτωποι με ρατσιστικές στάσεις και συμπεριφορές μέσα στο σχολείο; Πώς μπορεί να αντιμετωπίσουν φαινόμενα θυμού και έντασης μεταξύ των μαθητών τους; Τι μπορούν να κάνουν και πώς να συνεννοηθούν με τα παιδιά και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς; Τι ρόλο μπορούν να παίξουν στην έκβαση αυτών των συγκρούσεων οι γονείς; Το σεμινάριο αναφέρεται στα ζητήματα των διακρίσεων και του ρατσισμού, των μορφών που αυτά μπορεί να πάρουν στο σχολείο και του ρόλου των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων στην πρόληψη και αντιμετώπισή τους και κινείται σε δύο επίπεδα. Σε θεωρητικό επίπεδο, αποσαφηνίζονται οι σχετικοί όροι και γίνεται αναφορά στη σχετική νομοθεσία και στον τρόπο με τον οποίο τα παραπάνω μπορεί να εμφανίζονται και να επηρεάζουν τη ζωή στο σχολείο. Και σε πρακτικό επίπεδο, επιχειρείται προσομοίωση της εκπαιδευτικής πραγματικότητας και των προκλήσεων που οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν, μέσα από τη διαπραγμάτευση μιας καθημερινής ιστορίας από το χώρο του σχολείου. Με τη βιωματική εμπλοκή των συμμετεχόντων και μέσα από τεχνικές του θεάτρου φόρουμ επιδιώκεται η επεξεργασία προκλητικών καταστάσεων που οι εκπαιδευτικοί ενδέχεται να συναντήσουν. Το σεμινάριο στοχεύει στην ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και των γονέων, και την εξοικείωσή τους με θεωρητικά και πρακτικά εργαλεία, για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. 
To πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» και το εκπαιδευτικό υλικό του έχουν εγκριθεί και από το Υπουργείο Παιδείας  και το ΙΕΠ. Αναλυτική περιγραφή του προγράμματος  στην ιστοσελίδα www.theatroedu.gr

ΜΕΤΡΑ COVID: Όλες οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν σε ένα απολύτως ασφαλές περιβάλλον, με τη τήρηση του υγειονομικού Covid-free πρωτοκόλλου λειτουργίας που ισχύει τη συγκεκριμένη περίοδο για τη διοργάνωση σεμιναρίων προς αποφυγή της μετάδοσης της πανδημίας. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Σύντομο βιογραφικό εμψυχωτή: Ο Γιώργος Μόσχος είναι  νομικός, επιμορφωτής και εμψυχωτής θεατρικών ομάδων. Διετέλεσε Συνήγορος του Παιδιού από τον Ιούλιο του 2003 ως τον Ιανουάριο του 2018, Πρόεδρος και μέλος ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού. Συνεργάστηκε ποικιλοτρόπως με διεθνείς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οργανώσεις για τα δικαιώματα του παιδιού και συμμετείχε ενεργά σε μεγάλο αριθμό συναφών εθνικών και διεθνών δικτύων. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας για το Άρθρο 12 (ΠΡΩΤΑ.12) και μέλος ΔΣ του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Συνεργασία:  Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 /info@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Print