Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
21η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2024

«Χωρο-γραφίες»

22-27 Αυγούστου 2024


για εκπαιδευτικούς, καλλιτέχν*ιδες, εμψυχ*ώτριες ομάδων, φοιτ*ήτριες,
έφηβ*ες, φίλ*ες του θεάτρου στην εκπαίδευση και της παρέας 
μας


στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης Freelandcamp στο Χιλιομοδι Κορινθίας


 

Σημείωση: Ο αστερίσκος ακολουθούμενος από το θηλυκό γένος χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει όλα τα φύλα

Το καλοκαίρι ξεκίνησε με υψηλές θερμοκρασίες και ονειρευόμαστε το δροσερό αεράκι της ημιορεινής Κορινθίας και την 21η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Θα συναντηθούμε και φέτος στην ιστορική περιοχή των Τενεατών, των απογόνων του Πριάμου, στο Χιλιομόδι Κορινθίας, στις εγκαταστάσεις του Freeland Adventure Camp.

Σε αυτό το πευκοδάσος 6.000 στρεμμάτων, θα έχουμε την ευκαιρία μέσα από εργαστήρια, παραστάσεις, ποικίλες δράσεις κι άλλες εκπλήξεις να συναντηθούμε, να συνδημιουργήσουμε και να οραματιστούμε μαζί, δημιουργώντας την δική μας κοινότητα.

Θα ανταμώσουμε σε έναν ασφαλή χώρο και θα προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε το βίωμα σε παραστάσιμη δράση. Θα δημιουργήσουμε έναν κοινό τόπο συνάντησης, ένα δικό μας «δημόσιο» χώρο, δίχως διακρίσεις και αποκλεισμούς, όπου η συνεύρεση μπορεί να αποτελέσει αντίδοτο στην «κοινωνική μοναξιά». Έμπειροι καλλιτέχνες-δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ηθοποιοί, χορευτές, θεατρολόγοι, μουσικοί, εικαστικοί, θεατροπαιδαγωγοί και έφηβ*ες θα συνομιλήσουμε έχοντας ως στόχο τη σύνδεση και την άρρηκτη συμπόρευση της τέχνης με την εκπαίδευση και τη ζωή. 

Η κατασκήνωση περιλαμβάνει 3 καθημερινά Κύρια Εργαστήρια για ενήλικες και 1 Κύριο Εργαστήριο για έφηβ*ες από 13 (που έχουν αποφοιτήσει από την πρώτη Γυμνασίου) έως 17 ετών. Η συμμετοχή των εφήβων στην κατασκήνωση γίνεται με τη συνοδεία γονέα/κηδεμόνα (ο οποίος παράλληλα μπορεί να παρακολουθεί ένα Κύριο Εργαστήριο για ενηλίκους).

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης συμπληρώνουν απογευματινά εργαστήρια (θα ανακοινωθούν σύντομα), δρώμενα, εκδρομή - παρακολούθηση θεατρικής παράστασης στην Επίδαυρο, μουσική, παιχνίδια, κολύμπι στην πισίνα και φυσικά διασκέδαση που θα ολοκληρωθεί με ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι.

Τα 4 Κύρια (πρωινά) Εργαστήρια, που θα υλοποιούνται καθημερινά, θα εμψυχώσουν η Γεωργία Μαυραγάνη, η Σοφία Καραγιάννη, η Sanja Krsmanović Tasić (χορός) και η Σόνια Ντόβα (εργαστήριο εφήβων).

Δειτε αναλυτική περιγραφή των Εργαστηρίων εδώ.

Τα Κύρια Εργαστήρια γίνονται πρωινές ώρες καθόλη τη διάρκεια της Κατασκήνωσης, με την ίδια εμψυχώτρια, σε διάφορους υπαίθριους χώρους της Κατασκήνωσης.

Οι συμμετέχ*ουσες δηλώνουν και παρακολουθούν 1 Κύριο Εργαστήριο σε όλη τη διάρκεια της Κατασκήνωσης.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου θα Πάμε Θέατρο για να παρακολουθήσουμε τις Ικέτιδες του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

 

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Οργανωτική Επιτροπή: Γκότση Ειρήνη, Ζερβού Έλενα, Κονετάς Δημήτρης, Μπεκιάρης Γιώργος, Στεργίου Μορφούλα, Φανιουδάκη Έλενα

Συντονιστής Κατασκήνωσης: Κλησιάρης Βασίλης

Ευχαριστούμε πολύ την Ευγενία Ζάγουρα για την πολύτιμη βοήθεια της / Mentoring!

Πληρ. 2106541600 / info@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr


 

2024 Ταξιδιωτικές Οδηγίες

2024 Κόστος-Εγγραφές

2024 Διαμονή-Διατροφή-Υγεία

2024 Άλλες δράσεις