Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2024-2025

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 29/11/2020 1:00 μμ - 2:30 μμ Export event
«Γιατί… η γνώμη μας μετράει!»

«Γιατί… η γνώμη μας μετράει!»

Διαδικτυακά, 29/11/2020, εργαστήριο, Γιώργος Μόσχος

Διαδικτυακό εργαστήριο διαλόγου σχετικά με τον ενεργό ρόλο των εφήβων και νέων στο Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση 2020

"Γιατί… η γνώμη μας μετράει!"
για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020, Ώρες: 13:00-14:30

Συντονίζει ο Γιώργος Μόσχος, νομικός, π. Συνήγορος του Παιδιού, μέλος ΔΣ του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Σύντομη περιγραφή
Νέες και νέοι 15 ως 21 ετών, με προηγούμενη συμμετοχή σε θεατρικές ομάδες, δράσεις και κατασκηνώσεις του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, συζητούν και αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους και στη συνέχεια με μέλη του Δικτύου σχετικά με το πώς μπορεί να ακούγεται συστηματικά η γνώμη των παιδιών και των νέων για θέματα μεθοδολογίας και περιεχομένου των δράσεων του Δικτύου, που τους / τις αφορούν. Το εργαστήριο συντονίζει ο Γιώργος Μόσχος. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, χρειάζεται να συμπληρώσουν έγκαιρα τη σχετική φόρμα. 

Διάρκεια: 1,5 ώρες
Υποστήριξη: Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
Αριθμός συμμετεχόντων: 30  

Βιογραφικό Σημείωμα
Ο Γιώργος Μόσχος σπούδασε νομικά στην Αθήνα και εγκληματολογία στο Λονδίνο. Ασχολήθηκε με την εμψύχωση και υποστήριξη ομάδων παιδιών και εφήβων, την προάσπιση των νεανικών δικαιωμάτων και την εκπαίδευση ενηλίκων. Από το 2003 ως τον Ιανουάριο του 2018 υπηρέτησε ως Συνήγορος του Παιδιού και στο πλαίσιο της αποστολής του συζήτησε με χιλιάδες παιδιά και επαγγελματίες που εργάζονται μαζί τους, εκπόνησε εκθέσεις και υποστήριξε πολλαπλά την άσκηση των δικαιωμάτων τους. Είναι ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας για το Άρθρο 12 (ΠΡΩΤΑ.12) και μέλος ΔΣ του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. 


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Προτεραιότητα θα δοθεί στα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση που έχουν τακτοποιήσει τη συνδρομή τους για το 2020
Απαραίτητη η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας ενδιαφέροντος εδώ.

Για νέες/νέους 15-21 ετών που θέλουν να συμμετάσχουν παρακαλείσθε να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα εδώ.

Η σύνδεση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας “Zoom” και ο σύνδεσμος θα σας σταλεί στο email  που δηλώσατε στην φόρμα.
Παρακαλούμε να εισέλθετε 10 λεπτά πριν την έναρξη, για να υπάρχει χρόνος να αντιμετωπισθούν πιθανά προβλήματα σύνδεσης.
Σε περίπτωση καθυστερημένης εισόδου, παρακαλούμε να εισέλθετε με απενεργοποιημένο το μικρόφωνο και την κάμερα του υπολογιστή/ κινητού σας, καθώς μπορεί να βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια δράση ή συζήτηση.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση 
info@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr / 2106541600


 

Print