Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2024-2025

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 29/11/2014 1:30 μμ - 4:30 μμ Export event
Τεχνική Laban: ένας παιχνιδιάρικος τρόπος προσέγγισης των θεατρικών χαρακτήρων

Τεχνική Laban: ένας παιχνιδιάρικος τρόπος προσέγγισης των θεατρικών χαρακτήρων

Θεσσαλονίκη, 29/11/2014, Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, Τάσος Αγγελόπουλος

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔιΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28-29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ - ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΔΡΩΜΕΝΑ

"Εκπαίδευση και Θέατρο: Βιωματικές Δράσεις μέσω του θεάτρου"
στο 1ο Λύκειο Συκεών

Είσοδος ελεύθερη


Β΄ ΚΥΚΛΟΣ 13.30 -16.30

Τεχνική Laban: ένας παιχνιδιάρικος τρόπος προσέγγισης των θεατρικών χαρακτήρων, Τάσος Αγγελόπουλος, σκηνοθέτης, υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Θεάτρου Α.Π.Θ.
Η τεχνική Laban, που αναπτύχθηκε από χορευτή και θεωρητικό τον Rudolf von Laban, κωδικοποιεί σε τέσσερις απλά ζεύγη κινητικών κατηγοριών όλους τους πιθανούς χαρακτήρες κάθε θεατρικού έργου. Ο ηθοποιός, επαγγελματίας ή μη, καλείται να ανταποκριθεί σε βασικούς κινητικούς (και λεκτικούς) κανόνες, αντί σε σύνθετες ψυχολογικές ερμηνείες. Η τεχνική, ταυτόχρονα, αποτελεί και ένα έξυπνο παιχνίδι θεατρικής αγωγής για παιδιά (και καθηγητές) μεγαλύτερης ηλικίας. 

Τάσος Αγγελόπουλος, Σκηνοθέτης, υποψήφιος διδάκτωρ Τμήματος Θεάτρου, Α.Π.Θ., Υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Θεάτρου Α.Π.Θ. Αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου Α.Π.Θ. στην κατεύθυνση της σκηνοθεσίας.Άλλες σπουδές: Νομική και Μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία (διπλωματική εργασία πάνω στην αρχαία τραγωδία).Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: Αγαπητέ Μπαμπά της Milena Boagavac, Η Χρυσή Πόλη των Δανάης Τανίδου και Τάσου Αγγελόπουλου, Σκηνές κυνηγιού από την κάτω Βαυαρία του Martin Sperr, καθώς και τις παραστάσεις μέσα στη σχολική τάξη Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας και Ντόμπρε Ντεν σε κείμενο του ίδιου. Ως βοηθός σκηνοθέτης συνεργάστηκε επί χρόνια με τον Θωμά Μοσχόπουλο, καθώς και την Ξένια Καλογεροπούλου στις παιδικές παραστάσεις του «Θεάτρου Πόρτα». Για το σχολικό έτος 2014/2015 η εφηβική του παράστασή Η Ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας εντάχθηκε στο πρόγραμμα του ανανεωμένου «Θεάτρου Πόρτα».  Από το 2011 συντονίζει την επαγγελματική θεατρική ομάδα «Παπαλάνγκι» - θέατρο έξω από το θέατρο, που δραστηριοποιείται στην παρουσίαση θεάτρου σε δημόσιους, κοινόχρηστους και εξω-θεατρικούς χώρους, ενώ έχει εισάγει στην Ελλάδα το klassenzimmer theater (θέατρο μέσα στη σχολική τάξη). Για το σχολικό έτος 2014/2015 η ομάδα «Παπαλάνγκι» παρουσιάζει τις παραστάσεις μέσα στη σχολική τάξη: (Δεν) είμαι προ (για εφήβους), σε κείμενο του ίδιου και Καληνύχτα κύριε Αρκούδε (για νήπια), σε κείμενο και σκηνοθεσία του ίδιου. Διδάσκει θεατρική αγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έχει εμψυχώσει σεμινάρια θεατρικής εκπαίδευσης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 συνεργάστηκε στην διδασκαλία των μαθημάτων «Σκηνοθετικές Προσεγγίσεις», «Σκηνοθεσία Ι», ενώ το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 συνεργάστηκε στην διδασκαλία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σκηνοθεσίας του Τμήματος Θεάτρου Α.Π.Θ. Από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 είναι συντονιστής του ακαδημαϊκού ερευνητικού προγράμματος «Μάθηση χωρίς σύνορα» στο Τμήμα Θεάτρου Α.Π.Θ., ενώ κατά το εαρινό εξάμηνο του 2015 θα διδάξει «Θεατρικό Παιχνίδι» στο Τμήμα Θεάτρου Α.Π.Θ.


 

Print