Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2024-2025

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 26/11/2016 1:30 μμ - 3:30 μμ Export event
Καφέ Δικτύ-ωση

Καφέ Δικτύ-ωση

Θεσσαλονίκη, 26/11/2016, Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, Χριστίνα Ζώνιου, Τζένη Καραβίτη

2008_11_27Afisa-pagkosmia-iΠαγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση 2016

«Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2016»
Θέατρο - Εκπαίδευση - Κοινωνική Παρέμβαση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔιΗΜΕΡΙΔΑ
Παρασκευή 25 και Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔιΗΜΕΡΙΔΑΣ
(κατεβάστε το προγραμμα ..εδώ!)


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση -Γραφείο Βορ. Ελλάδας
Οργανωτική Επιτροπή: Γιούλη Αλεξίου, Τζένη Καραβίτη, Μάρθα Κατσαρίδου, Χρύσα Μάντακα, Δάφνη Μουστακλίδου, Ελένη Παπαγεωργίου, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου, Ντίνα Τσολάκη.
Υποστήριξη: Πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ"


 

ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Γ΄ ΚΥΚΛΟΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 26/11  13.15 – 15.15 

Καφέ Δικτύ-ωση
Χριστίνα Ζώνιου 
εμψυχώτρια κοινωνικού θεάτρου, διδάσκουσα Υποκριτική στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τζένη Καραβίτη φιλόλογος, θεατροπαιδαγωγός
Πώς μπορώ να οργανώσω μια ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση σε μια μεγάλη ομάδα, χωρίς να νιώσει κανείς πως δεν ακούστηκε η δική του φωνή; Πώς μπορούμε να εκφράσουμε όλοι και να ανταλλάξουμε τον προβληματισμό μας για ζητήματα που είναι σημαντικά για μας; Στο εργαστήριο αυτό παίρνουν μέρος όλοι οι συμμετέχοντες στην ημερίδα, αφού όλοι μαζί είμαστε σοφότεροι από ό, τι ο καθένας ξεχωριστά! Βασίζεται στο world café, μια μέθοδο που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ζωντανού δικτύου συνεργατικού διαλόγου, με στόχο να προκύψουν χρήσιμα αποτελέσματα για την ομάδα που συζητά. Θα συζητήσουμε φλέγοντα θέματα που αφορούν το θέατρο και την εκπαίδευση. Ελάτε με τον καφέ σας!

Η Χριστίνα Ζώνιου πραγματοποίησε θεατρικές σπουδές στην Αθήνα, τη Γλασκόβη και τη Φλωρεντία και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Π.Τ.Π.Ε. − Παν/μιο Θεσσαλίας με θέμα το Θέατρο του Καταπιεσμένου για την ενίσχυση της διαπολιτισμικής ικανότητας των εκπαιδευτικών. Είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση από το 2014. Από το 2005 διδάσκει υποκριτική και κοινωνικό θέατρο στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ως μέλος ΕΕΠ. Είναι συνιδρύτρια και εμψυχώτρια της Ακτιβιστικής Ομάδας Θεάτρου του Καταπιεσμένου. Εργάστηκε ως σκηνοθέτης, καθηγήτρια υποκριτικής, θεατρολόγος σε συνεργασία με θεατρικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό (μεταξύ άλλων, Τeatro della Limonaia, Φλωρεντία, Teatro Verdi, Πίζα, Νέα Σκηνή, Aθήνα).

Η Τζένη Καραβίτη σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Θέατρο στο University of Essex και στο Royal Holloway University of London του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος του «Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση» και συμμετέχει στον σχεδιασμό, τη διοργάνωση και την υλοποίηση πολλών επιμορφωτικών προγραμμάτων του. Από τον Φεβρουάριο του 2015 συμμετέχει ως επιμορφώτρια εκπαιδευτικών και συντονίστρια Β. Ελλάδας στο πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. 


 

Print