Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


 

"ΜΑΖΙ"

 

Η Δράση "Μαζί" υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;». Πρόκειται για δράση που υποστηρίζει δραστηριότητες συνεργασίας τοπικού και προσφυγικού πληθυσμού με έμφαση στα παιδιά και νέους π.χ. συνεργασίες τοπικών σχολείων με σχολεία όπου φοιτούν παιδιά πρόσφυγες ή με καταυλισμούς, εργαστήρια τέχνης, επισκέψεις σε χώρους παραστάσεων, μουσείων κ.ά., ανοιχτές δράσεις σε δημόσιους χώρους, κλπ. Σημαντικό στοιχείο και προτεραιότητα σε αυτές τις συνεργασίες είναι τα παιδιά να συναντιούνται με στόχο να δημιουργήσουν κάτι μαζί αξιοποιώντας εργαλεία από τις τέχνες (θέατρο, χορός, βίντεο, μουσική, εικαστικά κ.ά). Έχουν δηλαδή τη μορφή «δημιουργικών εργαστηρίων τέχνης».
Οι σχετικές δράσεις προβάλλονται εν συντομία σε αυτό το χώρο.
Εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ανάλογες δράσεις μπορούν να στείλουν σύντομη περιγραφή για ανάρτηση. 
Το πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» μπορεί να στηρίξει ανάλογες πρωτοβουλίες

α)  με τη παραχώρηση καλλιτεχνών (θεατροπαιδαγωγών, μουσικών, χορευτών κ.ά), β) με κάλυψη μέρους των εξόδων για υλικά, γ) με κάλυψη εξόδων μετακινήσεων. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτημα συνεργασίας και στήριξης από το πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» στο humanrights@theatroedu.gr


 

 

Οι δράσεις "ΜΑΖΙ" - Κι αν ήσουν εσύ;

Δράση "Μαζί" - «Μπορώ να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα;»

Δράση "Μαζί" - «Μπορώ να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα;»

Αθήνα, 7/10/2017, Δράση "Μαζί", Πεζόδρομος Ερμού

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 7/10/2017 5:00 μμ - 7:00 μμ Export event


Δράση "Μαζί"

Θεατρικό Εργαστήριο «Μπορώ να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα;»

Αθήνα, 7/10/2017

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, ώρα  17:00– 19:00,

Πεζόδρομος Ερμού, στο ύψος του Συλλόγου Αρχαιολόγων

Δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά και νέους που θέλουν να διασκεδάσουν μαζί στο πλαίσιο του 

1ο ΣΧΟΛΙΚΌ STREET FESTIVAL ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ

“Μια αγκαλιά... ν` αλλάξουμε τον κόσμο!!!” (περισσότερα εδώ!)

Μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Αλίμου και το Πρότυπο κέντρο υποδοχής και κοινωνικής ένταξης προσφύγων και ευπαθών ομάδων Welcommon συμμετέχουν σε ένα κοινό θεατρικό εργαστήριο με τίτλο «Μπορώ να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα;»

Στόχος είναι να μπορέσουμε μέσα από βιωματικές δραστηριότητες (θέατρο, χορό, παιχνίδια) να καλλιεργήσουμε δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, αλλά και να εμπιστευτούμε το ένστικτό μας και στηριχτούμε στη δημιουργικότητα και τη φαντασία μας, ώστε να ανοιχτεί μπροστά μας ένα σύμπαν δυνατοτήτων έμπνευσης, μεταμόρφωσης και χαράς αλλά και να εκτονώσουμε την ενεργητικότητά μας με έναν ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα θα προσπαθήσουμε να οραματιστούμε, μέσα από την φαντασία και τη φόρμα του θεάτρου, το παρόν και το μέλλον του εαυτού και του κόσμου μας, διερευνώντας τα παρακάτω ερωτήματα: Μπορώ να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα; Και αν ναι πως ονειρεύομαι τον εαυτό μου και τον κόσμο; Τι θα άλλαζα σε αυτόν αν είχα μαγικές ικανότητες; Πως θα τον άλλαζα αν δεν είχα;

Παίρνουν μέρος: 30 παιδιά (16 μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Αλίμου και 14 παιδιά από Πρότυπο κέντρο υποδοχής και κοινωνικής ένταξης προσφύγων και ευπαθών ομάδων Welcommon)

Εμψυχωτές/θεατροπαιδαγωγοί: Σόνια Μολογούση, Ηρώ Ποταμούση 
Διερμήνεια: Bashir Walid
Συμμετέχουν: Νάσια Χολέβα (Σύμβουλος & Συντονίστρια Επιμορφωτικών Δράσεων του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»), η Καλλιόπη Διονυσοπούλου και η Εύα Σαββοπούλου ( Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες), Ζέτα Ζιάκου (στέλεχος του  Πρότυπου  κέντρου  υποδοχής και κοινωνικής ένταξης προσφύγων και ευπαθών ομάδων Welcommon)

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο της δράσης «Μαζί» του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Πρόκειται για δράση που υποστηρίζει δραστηριότητες συνεργασίας τοπικού και προσφυγικού πληθυσμού με έμφαση στα παιδιά και νέους.

Print

Number of views (248)/Σχόλια (0)

Theme picker

Διαβάστε εδώ την ευχαριστήρια επιστολή εκ μέρους της ΧΑΝΘ για τις δράσεις «Μαζί» που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «ΔΙΑ-δρασις»


Άλλα σχόλια

«Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα και συμμετείχα σε εργαστήριο της δράσης «Μαζί». Είχα ανυπομονησία και περιέργεια για το πως θα ήταν!

Και ήταν όπως κάθε άλλο εργαστήριο με παιδιά! Στην αρχή λίγη καχυποψία για τους «άλλους» και σιγά- σιγά μέσω του εργαστηρίου τα σώματα και τα βλέμματα λύνονταν και γινόντουσαν πιο φιλικά και η ντροπή και η συστολή έμεναν πίσω και αυτό που έβγαινε μπροστά ήταν η ανάγκη για συμμετοχή, για αλληλεπίδραση για έκφραση... Η γλώσσα ήταν σίγουρα ένα εμπόδιο αλλά με τη βοήθεια τόσο του διερμηνέα όσο και των εμψυχωτών αλλά και των ίδιων των βιωματικών δραστηριοτήτων και του θεάτρου εν γένει, νομίζω ότι βρέθηκαν κι άλλοι κώδικες επικοινωνίας που βοήθησαν στο να ξεπεραστεί το αρχικό εμπόδιο. Μεγάλος σύμμαχος στην επικοινωνία ήταν φυσικά και τα Αγγλικά που γνώριζαν τόσο κάποιοι από τους μαθητές της Ελευσίνας, όσο και από το σχολείο των Αναβρύτων.

Νομίζω ότι ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για όσους βρεθήκαμε εκεί, αλλά κυρίως για τα ίδια τα παιδιά που συμμετείχαν στο εργαστήριο!» 

Καλλιόπη Διονυσοπούλου, YouthProjectsAssistant- Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες