Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


 

Μαθητικά Φεστιβάλ & Ημέρες Δράσης

Το πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ;" στηρίζει τα σχολεία που συμμετέχουν στις δράσεις του ώστε να παρουσιάσουν τη δουλειά τους με τη διοργάνωση τοπικών Φεστιβάλ ή Ημέρας Δράσης.


Απολογισμός για το έτος 2019 (Μάρτιος - Απρίλιος - Μάιος)

 

22 μαθητικά καλλιτεχνικά-θεατρικά φεστιβάλ

135 σχολεία

18 πόλεις

4613 μαθητές/μαθήτριες

394 εκπαιδευτικοί

1807 γονείς


 

Μαθητικό φεστιβάλ

Μαθητικό φεστιβάλ

Καλαμάτα, 22/5/2018, μαθητικά φεστιβάλ

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 22/5/2018 11:00 πμ - 2:00 μμ Export event


ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ - «κι αν ήσουν εσύ;»

ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Τρίτη  22 Μαΐου  2018, 11.00 π.μ 
στο ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

50  μαθητές και μαθήτριες από 4 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας
συναντιούνται δημιουργικά σε μία θεατρική σύνθεση με τίτλο : «ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ»
βασισμένη στο έργο «το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι  και το κείμενο«Σκληρό καρύδι» της Ελένης Σβορώνου.

 

(ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ 250 μαθητές και εκπαιδευτικοί διαφόρων σχολειων της περιοχής)

 

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες διοργανώνει μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ, τη Τρίτη 22 Μαΐου 2018, ώρα 11:00 π.μ., στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο  Καλαμάτας.


Οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους οι οποίοι είναι επιμορφωμένοι από το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» αξιοποίησαν τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και διερεύνησαν με βιωματικό τρόπο θέματα που σχετίζονται με τη διαφορετικότητα, την ανεκτικότητα και τις πολιτισμικές διαφορές με αφορμή  τα κείμενα «το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι  και το «Σκληρό καρύδι» της Ελένης Σβορώνου.  Δημιούργησαν ένα ενιαίο  θεατρικό δρώμενο που περιγράφει το ταξίδι των παιδιών που αναγκάζονται να φύγουν από την πατρίδα τους. Σ αυτή την παράσταση  οι μαθητές μιλούν με τον δικό τους διαφορετικό τρόπο για τα δικαιώματα των παιδιών και την ανάγκη τους να ανήκουν, να νιώθουν ασφαλή και να ονειρεύονται.

 

Σε συνέχεια των δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που πραγματοποίησαν οι μαθητές την 21 Μαρτίου 2018 με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, παρουσιάζουν το θεατρικό δρώμενο με τίτλο «ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ» στις ΕΟΡΤΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, για να μοιραστούν με τους συμμαθητές τους  και τους καθηγητές που θα παρακολουθήσουν την παράσταση από πολλά σχολεία της πόλης, τις απόψεις τους και τα συναισθήματά τους για τα δικαιώματα των παιδιών. Επειδή  «μόνο ΜΑΖΙ μπορούμε».

 

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται σε όλη τη χώρα για τέταρτη χρονιά φέτος (δεύτερη χρονιά φέτος στη Μεσσηνία)  από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

 

Συμμετέχουν τα σχολείαΕΕΕΕΚ Καλαμάτας, 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, Εκπαιδευτήρια Μπουγά, Γυμνάσιο Διαβολιτσίου.

Οι εκπαιδευτικοί: Αναστασία Αποστολοπούλου, Άλκη Δίμιζα, Δήμητρα Τζανετάκη, Ελένη Λεμπέση, Χριστίνα Δίμιζα, Ειρήνη Σταθοπούλου, Αθηνά Κολαϊτη .

Σκηνική σύνθεση: Χριστίνα Δίμιζα 

Συντονισμός: Δήμητρα Τζανετάκη, Γεωργία Τζήλου

Βοηθοί: Δίμιζα Χριστίνα Δίμιζα Άλκη Αποστολοπούλου Αναστασία Σταθοπούλου Ειρήνη

Σε συνεργασία Δ/νση  Δευτεροάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΕ Μεσσηνίας.

 

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Print

Number of views (262)/Σχόλια (0)

Theme picker