Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


 

 «Κινώντας το Νομαδικό Σώμα – Μονόλογοι σε καραντίνα»
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μελών τοπικής κοινωνίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διοργανώνουν δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια και εργαστήρια, μικρής ή μεγάλης διάρκειας, για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητές, εμψυχωτές ομάδων, στελέχη τοπικών ανθρωπιστικών οργανώσεων και μέλη της τοπικής κοινωνίας (οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώσεις γονέων, στελέχη δημοτικών αρχών, ενώσεις εκπαιδευτικών κ.ά).

 

 

«Κινώντας το Νομαδικό Σώμα – Μονόλογοι σε καραντίνα»
Τεχνικές κίνησης, χορού, θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων​​

Διάρκεια: 4 ώρες
Τρόπος: Διαδικτυακά ή δια ζώσης
Απευθύνεται 
εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων.

ΣχεδιασμόςΣόνια Ντόβα
Εμψύχωση: Σόνια Ντόβα και πιστοποιημένοι θεατροπαιδαγωγοί του προγράμματος

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το σεμινάριο «Κινώντας το Νομαδικό Σώμα - Μονόλογοι σε καραντίνα» συνθέτει κίνηση στον χώρο ως ερέθισμα κριτικής σκέψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θέματα προσφύγων.
Με αφορμή τα κείμενα του βιβλίου «Μονόλογοι στην καραντίνα» που δημιουργήθηκαν από εφήβους και έφηβες πρόσφυγες, ενεργοποιούμε το σώμα να κινηθεί μέσα στους πραγματικούς και στους φαντασιακούς χάρτες, επιλέγοντας να επηρεάσει και να επηρεαστεί. 
Mε εργαλεία την κίνηση, την παρατήρηση και τον λόγο, θα συνεργαστούμε και θα παράγουμε ένα χορογραφικό χάρτη κίνησης και λόγου. Πώς το σώμα μας μπορεί να κινήσει ένα κείμενο;

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα
Πληροφορίες: www.TheatroEdu.gr / 2106541600 / info@theatroedu.gr / humanrights@theatroedu.gr

 


 

Σεμινάρια Εκπαιδευτικών - Κινώντας το Νομαδικό Σώμα – Μονόλογοι σε καραντίνα

«Κινώντας το Νομαδικό Σώμα – Μονόλογοι σε καραντίνα» - Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων

«Κινώντας το Νομαδικό Σώμα – Μονόλογοι σε καραντίνα» - Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων

Διαδικτυακά, 19&20/12/2020 (Κεντρική), Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ4), Σόνια Ντόβα

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 20/12/2020 6:00 μμ - 8:00 μμ Export event


«Κινώντας το Νομαδικό Σώμα – Μονόλογοι σε καραντίνα» 

Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς (Σ4)

Διάρκεια σεμιναρίου: 4 ώρες
Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020, 18.00-20.00 και
Κυριακή 20  Δεκεμβρίου 2020, 18.00-20.00

Δωρεάν για εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές νεανικών ομάδων, φοιτητές

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) στο πλαίσιο του προγράμματός «Κι αν ήσουν εσύ;», ενός προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, πραγματοποιούν διαδικτυακό σεμινάριο κίνησης διάρκειας 4 ωρών με τίτλο: «Κινώντας το Νομαδικό σώμα – Μονόλογοι σε καραντίνα…», με τεχνικές κίνησης, χορού και θεατρικής έκφρασης  για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες.

Σύντομη περιγραφή: 
Το σεμινάριο «Κινώντας το Νομαδικό Σώμα» συνθέτει κίνηση στον χώρο ως ερέθισμα κριτικής σκέψης και ευαισθητοποίησης για το προσφυγικό φαινόμενο.
Με αφορμή τα κείμενα του βιβλίου «Μονόλογοι στην Καραντίνα» που δημιουργήθηκαν από εφήβους και έφηβες πρόσφυγες, ενεργοποιούμε το σώμα να κινηθεί μέσα στους πραγματικούς και στους φαντασιακούς χάρτες, επιλέγοντας να επηρεάσει και να επηρεαστεί.  Mε εργαλεία την κίνηση, την παρατήρηση και τον λόγο, θα συνεργαστούμε και θα παράξουμε ένα χορογραφικό χάρτη κίνησης και λόγου. Πώς το σώμα μας μπορεί να κινήσει ένα κείμενο;
 
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, εμψυχωτές νεανικών ομάδων, φοιτητές. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ή σχεδιάζουν να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.

Το σεμινάριο χωρίζεται σε δύο μέρη:
Α’ μέρος: Σάββατο 19/12/2020, 18.00-20.00&
Β’ μέρος: Κυριακή 20/12/2020,  18.00-20.00

Επιμορφώτρια: Σόνια Ντόβα dance practitioner

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και  θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM

Αιτήσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι και την Παρασκευή 18/12/2020 και ώρα 20:00 μ.μ συμπληρώνοντας τη φόρμα αίτησης εδώ: Οι θέσεις είναι περιορισμένες. 

Επιβεβαίωση συμμετοχής θα αποσταλεί την Παρασκευή 18/12/2020 έως τις 21:00 μ.μ μέσω e-mail, μαζί με οδηγίες συμμετοχής στο σεμινάριο.

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι συμμετοχικό , έχει τη μορφή εργαστηρίου κίνησης και θεατρικής έκφρασης και περιλαμβάνει παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς. 
Γι’ αυτό οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο:

  • να συνδεθούν στην πλατφόρμα ΖΟΟΜ (προτείνεται μέσω κινητού τηλεφώνου)
  • να παρακολουθήσουν το σύνολο του σεμιναρίου
  • να έχουν διασφαλίσει έναν χώρο στον οποίο θα μπορούν να συγκεντρωθούν χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους
  • να έχουν μαζί τους... κέφι και όρεξη για πειραματισμούς!

Η Σόνια Ντόβα είναι επαγγελματίας στον κλάδο του σύγχρονου χορού. Εργάζεται ως καλλιτέχνης στην Ευρώπη τα τελευταία 10 χρόνια ενώ ταυτόχρονα διδάσκει κίνηση σε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων.
Σπούδασε χορό στην επαγγελματική σχολή χορού του δήμου Θεσσαλονίκης, και τιμήθηκε  με υποτροφία για παρακολούθηση του προγράμματος ειδίκευσης σύγχρονου χορού στην επαγγελματική σχολή χορού Epsedanse στη Γαλλία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου έρευνας χορού στο πρόγραμμα Dance and Participation από Danish National School of Performing Arts στην Δανία.


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Print

Number of views (250)/Σχόλια (0)