Αποτελέσματα αναζήτησης

Σιωπές στη ζωή και στο θέατρο: Ανιχνεύοντας  μονόπρακτα του Χάρολντ Πίντερ, γράφουμε και παίζουμε διαλόγους

Σιωπές στη ζωή και στο θέατρο: Ανιχνεύοντας μονόπρακτα του Χάρολντ Πίντερ, γράφουμε και παίζουμε διαλόγους

Πήλιο 26/8-1/9/2018,Τζένη Καραβίτη, Άβρα Αυδή

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 26/8/2018 - 1/9/2018 Export event

Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση – Πήλιο 2018
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (
www.TheatroEdu.gr)
26/8-1/9/2018 Άγιος Ιωάννης Πήλιο

Συμπληρωματικό ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Σιωπές στη ζωή και στο θέατρο: Ανιχνεύοντας  μονόπρακτα του Χάρολντ Πίντερ, γράφουμε και παίζουμε διαλόγους

Τζένη Καραβίτη φιλόλογος, θεατροπαιδαγωγός, Άβρα Αυδή φιλόλογος θεατροπαιδαγωγός.

 

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής,  που περιλαμβάνεται στο ψηφιακό έργο Πολύτροπη Γλώσσα . Στο πρώτο μέρος,  οι συμμετέχοντες ασκούνται στην ανάγνωση θεατρικού κειμένου, ανιχνεύοντας το περιεχόμενο και τη μορφή ενός μονόπρακτου του Πίντερ, με εστίαση  στις σιωπές των χαρακτήρων και στις παύσεις. Στη συνέχεια,  αξιοποιώντας το μονόπρακτο του Πίντερ ως μήτρα, καθώς και  διάφορες θεατρικές τεχνικές,   προχωρούν στη γραφή  σύντομων θεατρικών κειμένων με ανάλογα χαρακτηριστικά. Το εργαστήριο ολοκληρώνεται με τη σκηνική  παρουσίαση αυτών των κειμένων.  Για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.

 


Η Τζένη Καραβίτη είναι φιλόλογος και θεατροπαιδαγωγός. Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Essex και στο Royal Holloway University of London του Ηνωμένου Βασιλείου. Ιδρυτικό  μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, συμμετέχει στον σχεδιασμό, τη διοργάνωση και την υλοποίηση πολλών επιμορφωτικών προγραμμάτων του. Μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού «Εκπαίδευση και Θέατρο».  Έχει πάρει μέρος ως εισηγήτρια σε σεμινάρια για τη γλωσσική διδασκαλία και τη θεατρική εκπαίδευση και έχει δημοσιεύσει σχετικά. Το 2015 συμμετείχε ως ειδική επιστήμων – εμπειρογνώμων στην Ομάδα Εκπόνησης του Προγράμματος Σπουδών των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων. Από το 2015 συμμετέχει ως τοπική  διαχειρίστρια και επιμορφώτρια  στο πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες. Μέλος της Ομάδας Δημιουργικής έκφρασης, που δημιούργησε το ψηφιακό έργο ΠΟΛΥΤΡΟΠΗ ΓΛΩΣΣΑ (Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, 2017). Μέχρι το 2014  υπηρέτησε στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγήτρια.

 


H Άβρα Αυδή είναι φιλόλογος και θεατροπαιδαγωγός. Υπηρέτησε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγήτρια και ως Υπεύθυνη Πολιτιστικών (1982-2011). Παράλληλα, δίδαξε, επί 15 έτη (2001-2016), στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. τα μαθήματα «Δραματοποίηση» και «Το Θέατρο στο σχολείο». Ασχολήθηκε συστηματικά με το Εκπαιδευτικό Δράμα και με το σχολικό θέατρο, αξιοποιώντας τις γνώσεις που αποκόμισε από μεταπτυχιακές σπουδές και σχετική έρευνα. Δίδαξε σε επιμορφωτικά σεμινάρια και δημοσίευσε ποικίλα άρθρα σχετικά με τη θεατρική παιδεία. Συνέγραψε με τη Μελίνα Χατζηγεωργίου το βιβλίο «Η τέχνη του Δράματος στην εκπαίδευση. 48 προτάσεις για εργαστήρια θεατρικής αγωγής» (Μεταίχμιο 2007) και το βιβλίο «Όταν ο δάσκαλος μπαίνει σε ρόλο. 50 προτάσεις για θεατρικά εργαστήρια με Δάσκαλο σε Ρόλο»  (Μεταίχμιο 2018). Στον τομέα της γλωσσικής διδασκαλίας έχει επίσης διδακτικό, επιμορφωτικό και συγγραφικό έργο. Συμμετείχε, ανάμεσα σε άλλα, στη συγγραφή των παρακάτω ομαδικών έργων: Εγχειρίδια «Έκφραση-Έκθεση» για το λύκειο (1985-89),  Πρόγραμμα Σπουδών για τη Νεοελληνική Γλώσσα (1998), ψηφιακό έργο ΠΟΛΥΤΡΟΠΗ ΓΛΩΣΣΑ http://politropi.greek-language.gr (2017).

 

 

Print

Number of views (2333)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Μάρτιος 2025»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2425
Παιδαγωγική - Οργανωτική συνάντηση

Παιδαγωγική - Οργανωτική συνάντηση

Διαδικτυακά 25/2/2025, πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ;" Συντονιστική Ομάδα και Σύμβουλοι. Συντονίζει Νίκος Γκόβας
26272812
34
Παιδαγωγική - Οργανωτική συνάντηση

Παιδαγωγική - Οργανωτική συνάντηση

Διαδικτυακά 4/3/2025, πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ;" Συντονιστική Ομάδα και Σύμβουλοι. Συντονίζει Νίκος Γκόβας
567
«Ηχορροές»

«Ηχορροές»

Αθήνα, 7/3/2025 εργαστήριο. Φοίβος-Άγγελος Κόλλιας, Χριστίνα Στουραίτη
89
1011
Παιδαγωγική - Οργανωτική συνάντηση

Παιδαγωγική - Οργανωτική συνάντηση

Διαδικτυακά 11/3/2025, πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ;" Συντονιστική Ομάδα και Σύμβουλοι. Συντονίζει Νίκος Γκόβας
12131415
16
«Exploring Contemporary Physical Theatre»

«Exploring Contemporary Physical Theatre»

Ηράκλειο 15-16/3/2025 σεμινάριο. Sanja Krsmanović Tasić
1718
Παιδαγωγική - Οργανωτική συνάντηση

Παιδαγωγική - Οργανωτική συνάντηση

Διαδικτυακά 18/3/2025, πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ;" Συντονιστική Ομάδα και Σύμβουλοι. Συντονίζει Νίκος Γκόβας
19
20
21
22
23
24252627
28
29
30
31
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 - Κέρκυρας

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 - Κέρκυρας

Κέρκυρα 31/3/2025 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 σχολείων Κέρκυρας
12
3456

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά