Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρουσίαση βιβλίου "Μονόλογοι από το Αιγαίο"

Παρουσίαση βιβλίου "Μονόλογοι από το Αιγαίο"

Πάτρα, 17/1/2017, παραστάσεις

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 17/1/2017 6:00 μμ - 9:00 μμ Export event

Μονόλογοι από το Αιγαίο
Το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων

 

Πάτρα – Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας οργάνωσαν την παρουσίαση του βιβλίου: «Μονόλογοι από το Αιγαίο» την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 στις 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, Πλατεία Γεωργίου, Πάτρα.

Πήραν μέρος περί τους 160 εκπαιδευτικοί και γονείς καθώς και περί τους 70 μαθητές.

Το βιβλίο αποτελεί συλλογή 28 ιστοριών‐μαρτυριών ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, την Αίγυπτο και το Μαρόκο. Τα παιδιά αυτά, τα οποία διαμένουν σε ξενώνες φιλοξενίας, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και έφτασαν μόνα τους στην Ελλάδα, διασχίζοντας το Αιγαίο. Έφηβοι οι οποίοι δεν μιλούν μόνο για τις δυσκολίες που έχουν βιώσει, τόσο στην πατρίδα όσο και στο ταξίδι τους, αλλά και για όσα αγαπούν, όσα ελπίζουν κι όσα ονειρεύονται!Η παρουσίαση έγινε με τη μορφή θεατρικού αναλογίου.

Διάβασαν οι ηθοποιοί: Ελένη Καλαντζοπούλου, Βασίλης Κόκκαλης, Κατερίνα Κολυροπούλου, Γεωργία Σωτηριανάκου, Γιάννης Τσάκωνας

Μουσικά θέματα: ο συνθέτης Νίκος Δημογιάννης

Συμπράττουν οι συντελεστές της Δράσης «Μονόλογοι από το Αιγαίο»: Διονυσία Ασπρογέρακα, Γιώργος Μπεκιάρης, Ανδριάνα Ταβαντζή, Γεωργία Τζανάκου, Χαρά Τσουκαλά

Το υλικό του βιβλίου είναι αποτέλεσμα κύκλου βιωματικών εργαστηρίων, που έγιναν σε ξενώνες φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων της PRAKSIS στην Αθήνα και στην Πάτρα, από τον Απρίλιο ως τον Ιούλιο του 2016, στο πλαίσιο της Δράσης «Μονόλογοι από το Αιγαίο». Η Δράση αυτή είναι μέρος του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για την ευαισθητοποίηση στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων, με τη χρήση βιωματικών δραστηριοτήτων, τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA – Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Οργάνωση εκδήλωσης: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν τα Γραφεία Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Συντονισμός: Γιώργος Μπεκιάρης

03

01


 

Κατηγορία Δράσης
  • Παραστάσεις
Προγράμματα
  • Μονόλογοι από το Αιγαίο
Έτος
  • 2017
Πόλεις
  • Πάτρα
Εμψυχωτές
  • Ασπρογέρακα Διονυσία
  • Μπεκιάρης Γιώργος
  • Ταβαντζή Ανδριάνα
  • Τσουκαλά Χαρά
Συνεργαζόμενοι
  • ΔΠΕ Αχαΐας
  • ΔΔΕ Αχαΐας
  • ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας
Print

Number of views (2110)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Οκτώβριος 2025»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
29301234
«Η τέχνη αντίδοτο στη βία»

«Η τέχνη αντίδοτο στη βία»

Θεσσαλονίκη, 4/10/2025 εργαστήρια για εκπαιδευτικούς
5
6789101112
13141516171819
20
«349’ ακόμα…»

«349’ ακόμα…»

Πάτρα, 20 Οκτωβρίου 2025, παράσταση θεάτρου φόρουμ για την ενδοσκολική βία
212223242526
272829303112
3456
Πάμε θέατρο ‘Εχθρός του λαού’

Πάμε θέατρο ‘Εχθρός του λαού’

Αθήνα, 6/11/2025, Πάμε Θέατρο
789

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά