2018 Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Πήλιο

17η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ "ΠΗΛΙΟ 2018"
"Μετατοπίσεις"

26 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2018,
ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΗΛΙΟ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κύρια Εργαστήρια  "Πήλιο 2018"

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα Κύρια Εργαστήρια  που γίνονται τα πρωινά , "παραλληλα" (σε ίδια χρονική ζώνη) σε διάφορους υπαίθριους χώρους
Κάθε συμμετέχων/συμμετέχουσα δηλώνει συμμετετοχή σε ένα μονο "κύριο Εργαστήριο" το οποίο παρακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της Κατασκήνωσης.
Όσοι έχουν ήδη πληρώσει τουλάχιστον το 50% της συμμετοχής τους και έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής στη Κατασκήνωση (βλ Κόστος-Εγγραφές) μπορούν να επιλέξουν Κύριο Εργαστήριο παρακάτω 
Τα Εργαστήρια έχουν περιορισμένο αριθμό θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 25/1/2025 10:00 πμ - 1:00 μμ Export event
«349’ ακόμα…»

«349’ ακόμα…»

Καλαμάτα, 25/1/2025, παράσταση θεάτρου φόρουμ για γονείς

«349΄ακόμα...»
δωρεάν παράσταση θεάτρου φόρουμ

ένα ολοκληρωμένο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα  σε σχέση με το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας
που περιλαμβάνει παράσταση και δραστηριότητες πριν και μετά την παράσταση.

 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 25/1/2025, ώρες: 10.00-13.00 ,
στο
10o Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας-Πέτρος Θέμελης  (Κρήτης 46, Καλαμάτα) 

Η παρασταση απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς

Ανώτατο όριο συμμετοχών: 40 άτομα. Απαραιτητη η κράτηση θέσεων,
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση   σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, Περιφερειακή Διεύθυνση Π & Δ Εκπαίδευσης, διοργανώνουν εργαστήριο του θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος - παράστασης φόρουμ με τίτλο «349΄ακόμα…» που σχετίζεται με το θέμα της ενδοσχολικής βίας και απευθύνεται σε γονείς.
Τζόκερ: Γιώργος Μπεκιάρης
Παίζουν: Λάμπρος Αραπάκος, Δημήτρης Τζικόπουλος,  Γιάννης Πανίτσας, Αμαλία Παναγιωτοπούλου, Ελένη Κίτσου.

Τι είναι το πρόγραμμα «349’ ακόμα…»:
Είναι ένα ολοκληρωμένο Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα που περιλαμβάνει παράσταση και δραστηριότητες πριν και μετά την παράσταση. Τόσο η παράσταση, όσο και οι δραστηριότητες που προηγούνται και ακολουθούν, χρησιμοποιούν τεχνικές θεάτρου φόρουμ και εκπαιδευτικού δράματος. Δημιουργήθηκε από την θεατροπαιδαγωγική ομάδα ΠΑιΘέΑ σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και σχετίζεται με το θέμα της διαχείρισης συγκρούσεων και της ενδοσχολικής βίας. Έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και το Ι.Ε.Π. Από το 2013 που ξεκίνησε,  απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές/μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και γονείς. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση ωστόσο προσκεκλημένοι είναι οι γονείς των μαθητών.   

Τα μέρη: Η παρέμβαση έχει τρία μέρη.
Στο Α΄ Μέρος, πριν την παράσταση, οι γονείς προετοιμάζονται με μια σειρά ασκήσεων εκπαιδευτικού δράματος, χρησιμοποιώντας την τεχνική του «πακέτου εξερεύνησης».
Στο Β’ Μέρος παίζεται η παράσταση.
Στο Γ’ Μέρος γίνεται εμβάθυνση στα κίνητρα των διαφόρων χαρακτήρων και το «φόρουμ» δηλαδή οι αντικαταστάσεις.
Η παράσταση:
Η πραγματικότητα των ημερών μας είναι ανησυχητική καθώς τα παιδιά αναζητούν την ασφάλεια σε παραβατικές ομάδες και συμμορίες. Ψάχνουν  την επιβεβαίωση σε πράξεις σκληρότητας και τη θυματοποίηση των αδυνάτων. Είναι ευνόητο ότι χωρίς τη βελτιστοποίηση των σχέσεών τους με την οικογένεια, συρρικνώνονται οι όποιες πιθανότητες άμβλυνσης του προβλήματος  
Η παράσταση θεάτρου φόρουμ σχετίζεται με τη ενδοσχολική βία και έχει ως στόχο, μέσα από τη δυνατότητα της ενεργητικής συμμετοχής των θεατών, που παρέχει το συγκεκριμένο είδος θεάτρου, να προτείνει εναλλακτικές στρατηγικές αντιμετώπισης του φαινομένου. Η επιδίωξη είναι να αναδειχτούν οι διαστάσεις του προβλήματος της σχολικής βίας στους γονείς που συμμετέχουν και να προταθεί ένας εναλλακτικός τρόπος διαχείρισής του από την πλευρά της οικογένειας αλλά καιγενικότερα. Οι συμμετέχοντες λειτουργώντας με ‘ενσυναίσθητη κατανόηση’ οικειοποιούνται την κατάσταση του θύματος και προτείνουν έμπρακτα στρατηγικές που θα μπορούσαν να το οδηγήσουν σε αποτελεσματικότερο χειρισμό της.
Αναλυτική περιγραφή του προγράμματος στην ιστοσελίδα www.theatroedu.gr

Αιτήσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ΜΕΧΡΙ την Πέμπτη 23/1/2025 στη ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ εδώ. Με τη συμπλήρωση της φόρμας κλείνετε τη θέση σας στο εργαστήριο.
Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας - Περιφερειακή Διεύθυνση Π & Δ Εκπαίδευσης.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 /info@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr
Τοπικές συνεργάτιδες ΠΔΘΕ:
Τζανετάκη Δήμητρα, Διευθύντρια Εσπερινού ΕΠΑΛ Καλαμάτας, 6974361228
Τζήλου Γεωργία, Διευθύντρια 2ου Νηπιαγωγείου Μεσσήνης, 6948518393

 

 

Print