2018 Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Πήλιο

17η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ "ΠΗΛΙΟ 2018"
"Μετατοπίσεις"

26 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2018,
ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΗΛΙΟ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κύρια Εργαστήρια  "Πήλιο 2018"

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα Κύρια Εργαστήρια  που γίνονται τα πρωινά , "παραλληλα" (σε ίδια χρονική ζώνη) σε διάφορους υπαίθριους χώρους
Κάθε συμμετέχων/συμμετέχουσα δηλώνει συμμετετοχή σε ένα μονο "κύριο Εργαστήριο" το οποίο παρακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της Κατασκήνωσης.
Όσοι έχουν ήδη πληρώσει τουλάχιστον το 50% της συμμετοχής τους και έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής στη Κατασκήνωση (βλ Κόστος-Εγγραφές) μπορούν να επιλέξουν Κύριο Εργαστήριο παρακάτω 
Τα Εργαστήρια έχουν περιορισμένο αριθμό θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 30/11/2024 5:00 μμ - 7:00 μμ Export event
"Teen Talk about Bullying – Θέατρο Forum"

"Teen Talk about Bullying – Θέατρο Forum"

Θεσσαλονίκη 30/11/2024, Πάμε Θέατρο

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ

Θεσσαλονίκη 30 Νοεμβρίου  2024 στις 17:00,

Θέατρο In Situ, Κασσάνδρου 42,  Θεσσαλονίκη

παρακολουθούμε την παράσταση:

"Teen Talk about Bullying  Θέατρο Forum"
το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 17:00. 

Μια παράσταση για τον κύκλο του εκφοβισμού της Της θεατρικής ομάδας του Μικρού Βορρά

Με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση- Γραφείο Β. Ελλάδας προσφέρει στα μέλη του (οικονομικά τακτοποιημένα για το έτος 2024) 30 δωρεάν εισιτήρια για την παρακολούθηση της παράστασης "Teen Talk about Bullying", το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 17:00.  

Συμμετοχές μέχρι την 28 Νοεμβρίου 2024. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Υπενθυμίζουμε στα μέλη μας να έχουν μαζί τους την ημέρα της παράστασης την κάρτα μέλους του Δικτύου και το δωρεάν εισιτήριο τους θα βρίσκεται στο ταμείο του θεάτρου.
Η  φόρμα συμμετοχής ΕΔΩ  που μπορείτε να συμπληρώσετε μέχρι και 28/11

Η παράσταση

Το Teen Talk είναι μια παράσταση Θέατρου Forum που διαπραγματεύεται το θέμα του bullying στην σχολική κοινότητα. Μέσα από τη γλώσσα του συμμετοχικού θεάτρου, ο θεατής γίνεται ταυτόχρονα και πρωταγωνιστής, που δρα, αλληλεπιδρά και μπορεί να ανατρέψει την αρνητική συνθήκη που του παρουσιάζεται, με στόχο να αναζητηθεί συλλογικά η “λύση” και να προχωρήσει στη συλλογική δράση.

Το bullying παραμένει ένα διαρκές πρόβλημα που συναντάμε σε κάθε σχολική κοινότητα, σε ολόκληρο τον κόσμο. Απομονώνει μαθητές, δημιουργεί φόβο, και συχνά οδηγεί σε αδιέξοδα, τόσο για τα θύματα όσο και για εκείνους που ασκούν βία. Σε αυτήν την παράσταση, μέσα από τα εργαλεία που μας προσφέρει το Θέατρο Forum, επιχειρούμε να ανοίξουμε έναν δημόσιο διάλογο και να αναζητήσουμε λύσεις από τους ίδιους τους θεατές.

Η ιστορία μας αφηγείται τη ζωή του Πάρη, ενός δεκατριάχρονου αγοριού που έρχεται σε ένα καινούριο σχολείο. Η Όλια, συμμαθήτριά του, είναι ένα παιδί που προσπαθεί να κρατηθεί από την ασφάλεια που της παρείχε ο κόσμος της παιδικής της ηλικίας. Και ο Μάρκος, ένα χρόνο μεγαλύτερος, στο ίδιο σχολείο είναι ένα παιδί που δέχεται πολύ βία στο σπίτι του. Η αλληλεπίδραση τους θα ξετυλίξει ένα κουβάρι εκφοβισμού όπου θα εμπλακούν ένας καλοπροαίρετος αλλά υπερπροστατευτικός καθηγητής και ένας αυστηρός και τιμωρητικός διευθυντής. Όλοι μαζί θα δημιουργήσουν άθελα τους μια δίνη εκφοβισμού όπου πια είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιος είναι το θύμα και ποιος ο θύτης.

Μετά την παρουσίαση της ιστορίας, ξεκινά η διάδραση. Οι θεατές, έχουν την ευκαιρία να παρέμβουν, να προτείνουν λύσεις, να παίξουν ρόλους, να σκεφτούν και να προτείνουν τρόπους ώστε να σταματήσει ο κύκλος της βίας. Γιατί το θέατρο Forum πάνω απ’ όλα είναι μια πρόβα ζωής για όλους τους συμμετέχοντες. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος ανοιχτού και ειλικρινούς διαλόγου, όπου όλοι, μαθητές και ενήλικες, θα συμβάλουν στη δημιουργία προτάσεων και πρακτικών λύσεων για την αντιμετώπιση του bullying στο σχολείο.

Με το Θέατρο Forum, δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες να δουν την κατάσταση από διαφορετικές οπτικές γωνίες και να ανακαλύψουν νέους τρόπους για να σπάσουν τον αέναο κύκλο του εκφοβισμού. Η θεατρική αυτή διαδικασία είναι ένα ισχυρό εργαλείο που ενδυναμώνει μαθητές και εκπαιδευτικούς, παρέχοντάς τους τα μέσα να κατανοήσουν καλύτερα τις ρίζες της βίας και να χτίσουν ένα περιβάλλον συνεργασίας και υποστήριξης.

Ταυτότητα Παράστασης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη ιδέας – εμψύχωση: Χριστίνα Κρίθαρη

Κείμενο: Μικρός Βορράς

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Τάσος Ράτζος

Μουσική: Μάριος Αποστολακούλης

Σκηνικά αντικείμενα- ενδυματολογία: Ιωάννα Παγιατάκη

Κινησιολογική επιμέλεια: Τάσος Παπαδόπουλος

Φωτογραφίες και βίντεο: Ζαφείρης Σαλμανλής

Ειδικές κατασκευές: Ανέττα Ιμπρισίμη

Παίζουν- εμψυχώνουν: Ανθούλα Αηδώνη, Πάνος Κεφαλούρος, Ιόλη Κώνστα Πολύζου, Αφροδίτη Νικολιουδάκη

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Τάσος Ράτζο

 

Υπενθυμίζουμε στα μέλη μας να έχουν μαζί τους την ημέρα της παράστασης την κάρτα μέλους του Δικτύου καθώς και να έχουν  ανανεώσει την ετήσια συνδρομή μέλους.

Γίνετε μέλος ή ανανεώστε τη συνδρομή σας εδώ

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Γραφείο Β.Ελλάδας

 


 

Print