2018 Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Πήλιο

17η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ "ΠΗΛΙΟ 2018"
"Μετατοπίσεις"

26 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2018,
ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΗΛΙΟ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κύρια Εργαστήρια  "Πήλιο 2018"

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα Κύρια Εργαστήρια  που γίνονται τα πρωινά , "παραλληλα" (σε ίδια χρονική ζώνη) σε διάφορους υπαίθριους χώρους
Κάθε συμμετέχων/συμμετέχουσα δηλώνει συμμετετοχή σε ένα μονο "κύριο Εργαστήριο" το οποίο παρακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της Κατασκήνωσης.
Όσοι έχουν ήδη πληρώσει τουλάχιστον το 50% της συμμετοχής τους και έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής στη Κατασκήνωση (βλ Κόστος-Εγγραφές) μπορούν να επιλέξουν Κύριο Εργαστήριο παρακάτω 
Τα Εργαστήρια έχουν περιορισμένο αριθμό θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 6/5/2007 12:00 μμ - 3:00 μμ Export event
«Το θέατρο και το δράμα στην υπηρεσία της διαπολιτισμικής αγωγής»

«Το θέατρο και το δράμα στην υπηρεσία της διαπολιτισμικής αγωγής»

Κομοτηνή, 6/5/2007, Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, Σοφία Λαμπρίδου, Δαβίδ Άντζελ

ΗΜΕΡΙΔΑ

για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Κομοτηνή, Κυριακή 6 Μαΐου 2007

3ο  Γενικό Λύκειο Κομοτηνής

«Θέατρο στην εκπαίδευση: θεωρία και εφαρμογές»

 

«Το θέατρο και το δράμα στην υπηρεσία της διαπολιτισμικής αγωγής» 

Σοφία Λαμπρίδου,  θεατρολόγος – θεατροπαιδαγωγός,  Δαβίδ Άντζελ,  ηθοποιός – θεατροπαιδαγωγός

Η ανάγκη για διαπολιτισμική αγωγή στον ελληνικό εκπαιδευτικό χώρο είναι πλέον επιτακτική. Το θέατρο και το δράμα μπορούν να προσφέρουν εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης της διαπολιτισμικότητας. Στο πρακτικό/βιωματικό αυτό εργαστήριο θα διερευνήσουμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τεχνικές του θεάτρου και του δράματος με στόχο να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας την επιθυμία για γνωριμία με τις διάφορες κουλτούρες, την ομορφιά του πλουραλισμού, την κατανόηση και το σεβασμό απέναντι στο διαφορετικό, την τρυφερότητα απέναντι σε ειδικές ομάδες πληθυσμού. Θα μας απασχολήσουν: το σώμα ως ταυτότητα, οι ιστορίες -παραδοσιακές/προσωπικές- ως αφορμή γνωριμίας, το συναίσθημα ως οικουμενικός δεσμός. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα.

Ο Δαβίδ Άντζελ είναι πτυχιούχος της δραματικής σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Πανεπιστημίου του Exeter στη Μ. Βρετανία (MA in Applied Drama). Παιδαγωγός του θεάτρου στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συνεργάζεται με το Κ.Θ.Β.Ε. και άλλους εκπαιδευτικούς/κοινωνικής μέριμνας φορείς ως σχεδιαστής/εμψυχωτής προγραμμάτων. Είναι εκπρόσωπος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στον ευρωπαϊκό Young IDEA.   

Η Σοφία Λαμπρίδου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Πανεπιστημίου του Exeter στη Μ. Βρετανία (MA in Applied Drama). Παιδαγωγός του θεάτρου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.  Συνεργάζεται με το Κ.Θ.Β.Ε. και άλλους εκπαιδευτικούς/κοινωνικής μέριμνας φορείς ως σχεδιάστρια/εμψυχώτρια προγραμμάτων. Είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Γραφείου Β. Ελλάδας του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής-Δ.Ε.Π.Α.Κ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ για το ΘΕΑΤΡΟ στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Print