Διαδραστικές παραστάσεις

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες παρουσιάζουν σειρά παραστάσεων που προσφέρονται δωρεάν για σχολεία ή/και την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικούς, γονείς, μέλη της τοπικής κοινότητας κ.ά).​


 

«Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας»
διαδραστική παράσταση θεάτρου φόρουμ & θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα

για μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς

 

Δηλώσεις ενδιαφέροντος: οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να στείλουν αίτημα-πρόσκληση, από το ιμειλ του σχολείου (όχι προσωπικό) με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης του σχολείου, στο  info@theatroedu.gr
 Λόγω του μεγάλου αριθμού αιτημάτων και περιορισμένης δυνατότητας υλοποίησης θα γίνεται κλήρωση. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Συνεργασία: Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες - Γραφείο Ελλάδας

Γραμματεία: 2106541600 / info@theatroedu.gr

 

Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας” είναι μια παράσταση θεάτρου φόρουμ  και προσφέρεται στο πλαίσιο του Προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Το εργαστήριο-παράσταση διαπραγματεύεται θέματα όπως η αλληλεγγύη, η αποδοχή του «άλλου» και η αντιμετώπιση της ξενοφοβίας. ​

Απευθύνεται σε εφήβους, σε εκπαιδευτικούς και σε μέλη της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας και επιχειρεί να θέσει τους συμμετέχοντες απέναντι σε προσωπικές και κοινωνικές στάσεις, ιδανικά, επιθυμίες και ευθύνες.
Το Πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ;" και τα Εργαστήρια για μαθητές είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και προσφέρονται δωρεάν.

Σχεδιασμός: Χριστίνα Κρίθαρη. 

Ανάπτυξη: Χριστίνα Κρίθαρη, Αντονέλλα Χήρα, Βασιλένα Μητσιάδη, Βασίλης  Βόπης, Ελευθερία Σικινιώτη

Παίρνουν μέρος πιστοποιημένοι θεατροπαιδαγωγοί, εμψυχωτές του Προγράμματος.
Συμβουλευτική Ομάδα Φόρουμ ΠΔΘΕ: Νίκος Γκόβας, Χριστίνα Ζώνιου, Χριστίνα Κρίθαρη, Γιώργος Μπεκιάρης
Παραγωγή: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση / 2016

Διάρκεια: 2,5 ώρες 


Σύντομη περιγραφή: η παρασταση - εργαστήριο αποτελείται από τρία (3) μέρη:

  • Μέρος Α: παιχνίδια ενεργοποίησης του σώματος και το νου ως μέσου εισαγωγής στα εργαλεία και στις έννοιες που θα ακολουθήσουν. Ακολουθεί το «πακέτο εξερεύνησης»  με στοιχεία από το Θέατρο Εικόνας και τεχνικές από το Θέατρο Ντοκουμέντο.

  • Μέρος Β: παρουσίαση της παράστασης “Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας” η οποία ακολουθείται από συζήτηση πάνω στους χαρακτήρες του έργου μέσω της τεχνικής της «ανακριτικής καρέκλας».

  • Μέρος Γ: το «Φόρουμ», κατά το οποίο η παράσταση ξαναπαίζεται και το κοινό παρεμβαίνει επί της σκηνής προσπαθώντας με αυτοσχεδιασμούς να ενδυναμώσει τον χαρακτήρα  ο οποίος έχει ανάγκη και να οδηγήσει την ιστορία σε ένα διαφορετικό τέλος.

 
Το πρόγραμμα “Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας” δημιουργήθηκε αρχικά (καλοκαίρι 2016) στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. 
Έκτοτε παρουσιάζεται και εκτός του συγκεκριμένου προγράμματος μετά από σχετικό αίτημα στο info@theatroedu.gr

 

Όλες οι παραστάσεις-εργαστήρια 

"Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας"

"Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας"

Ιωάννινα, 2/12/2018, διαδραστική παράσταση, ΓΕΛ Ελεούσας Ιωαννίνων

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 2/12/2018 10:30 πμ - 1:00 μμ Export event


"Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας" - διαδραστική παράσταση
Ιωάννινα, 2/12/2018
Ώρες: 10:30– 13:00
Δωρεάν
για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Τόπος: ΓΕΛ Ελεούσας «Κωνσταντίνος Ασώπιος», Λ. Δημοκρατίας & Ευκλείδη

Εμψυχωτές: Γιώργος Μπεκιάρης

Συντελεστές παράστασης: Ελένη Κίτσου, Γιάννης Κουτρουμάνης, Χρήστος Μπουρνάκας, Νίκη Φραγκέλλη

Παίρνουν μέρος: Μαθητές του  Γενικού Λυκείου Ελεούσας στο πλαίσιο του προγράμματοςErasmus+ “ DreamersBeyondBoarders”. Το εργαστήριο μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιθυμούν, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και στο βιωματικό μέρος του.

Σύντομη περιγραφή: 

“Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας”είναι μια παράσταση θεάτρου φόρουμ που συνοδεύεται από ένα θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα που διαπραγματεύεται θέματα όπως η αλληλεγγύη, η αποδοχή του «άλλου» και η αντιμετώπιση της ξενοφοβίας.

Η παράσταση απευθύνεται σε εφήβους, σε εκπαιδευτικούς και σε μέλη της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας και αποπειράται να θέσει ερωτήματα που σχετίζονται με τη θέση και την αντίληψη της αλληλεγγύης, της αποδοχής του «άλλου» αλλά και της ξενοφοβίας. Επιχειρεί να θέσει τους συμμετέχοντες απέναντι σε προσωπικές και κοινωνικές στάσεις, ιδανικά, επιθυμίες και ευθύνες.

Τα μέρη: η παρέμβαση αποτελείται από τρία (3) μέρη:
Μέρος Α: παιχνίδια ενεργοποίησης του σώματος και το νου της ομάδας των συμμετεχόντων ως μέσου εισαγωγής στα θεατροπαιδαγωγικά εργαλεία και στις διαθεματικές έννοιες που θα ακολουθήσουν. Ακολουθεί το «πακέτο εξερεύνησης»  με στοιχεία από το Θέατρο Εικόνας και τεχνικές από το Θέατρο Ντοκουμέντο.
Μέρος Β: παρουσίαση της παράστασης “Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας” η οποία ακολουθείται από συζήτηση πάνω στους χαρακτήρες του έργου μέσω της τεχνικής της «ανακριτικής καρέκλας».
Μέρος Γ: το «Φόρουμ», κατά το οποίο η παράσταση ξαναπαίζεται και το κοινό παρεμβαίνει επί της σκηνής προσπαθώντας με αυτοσχεδιασμούς να ενδυναμώσει τον χαρακτήρα  ο οποίος έχει ανάγκη και να οδηγήσει την ιστορία σε ένα διαφορετικό τέλος.

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας.

 

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ.  2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Print

Number of views (1747)/Σχόλια (0)