Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024


Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων

Διάρκεια: 16-20 ώρες

Τρόπος: δια ζώσης

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων

Πρόκειται για επιμορφωτικά βιωματικά σεμινάρια υποστήριξης εκπαιδευτικών που υλοποιούν ή που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).

To σεμινάριo βασίζονται στο εκπαιδευτικό υλικό της Υ.Α. το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας («Δραστηριότητες βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των προσφύγων» , «Περάσματα», «Δεν είναι μόνο αριθμοί») καθώς και σε εκπαιδευτικό υλικό του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση («Εσύ όπως κι Εγώ», «Μονόλογοι από το Αιγαίο» κ.ά.)

Τo σεμινάριo στοχεύει:
α) στην ευαισθητοποίηση σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικότερα και δικαιωμάτων των προσφύγων ειδικότερα,
β) στην εξοικείωση με τη χρήση τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, που μπορούν να αξιοποιηθούν στον σχεδιασμό προγραμμάτων ή μαθημάτων με ανάλογη θεματολογία,
γ) στην παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού φορέων που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα,
δ) στην ενημέρωση για τις εκπαιδευτικές και γενικότερες δράσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και των άλλων συνεργαζόμενων φορέων.


 Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα
Πληροφορίες: www.TheatroEdu.gr / 2106541600 / info@theatroedu.gr / humanrights@theatroedu.gr


 

Σεμινάρια Εκπαιδευτικών - Σ20/Σ12/Σ16

Τεχνικές θεάτρου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων

Τεχνικές θεάτρου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων

Θεσσαλονίκη, 2-4/2/2018, Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ20), Τζένη Καραβίτη, Ιωάννα Μήτσικα, Νάσια Χολέβα

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 2/2/2018 4:00 μμ - 4/2/2018 2:30 μμ Export event


«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες»

 

 

Θεσσαλονίκη, 2-4/2/2018
Διάρκεια:
 20 ώρες.
Τόπος: 1ο ΓΕΛ Συκεών (Επταπυργίου 150, Συκιές Θεσσαλονίκη)
Ώρες: Παρασκευή 16:00-20:00 (Προσέλευση: 15:45)
            Σάββατο 09:30 – 18:30
            Κυριακή  09:30 – 14:30
Δωρεάν για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών

Επιμορφωτές/Εμψυχωτές: οι θεατροπαιδαγωγοί Τζένη Καραβίτη, Ιωάννα Μήτσικα, Νάσια Χολέβα και η Δωροθέα Κοκοζίδου εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Βοηθοί: Αμανατιάδου Χριστίνα-Μαρία, Λεμονής Φρίξος, Χιωτέρης Ζωγράφος και Αηδόνη Ανθούλα, Τσαρμποπούλου Αντιγόνη
Συμμετοχή: Φωτεινή Παπαδοπούλου εκπρόσωπος Ομάδας Διαχείρισης, Συντονισμού & Παρακολούθησης Εκπαίδευσης  Προσφύγων ΥΠΠΕΘ, Shbieb Mohmmad (Υ.Α)

Συνεργασία: Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γραφείο Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων Θεσσαλονίκης ΥΠΠΕΘ

Συμμετέχοντες: 30 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 10 ακόμα συμμετέχοντες, όπως στελέχη της εκπαίδευσης, εμψυχωτές νεανικών ομάδων, φοιτητές.
Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ανάλογα προγράμματα.

Tο Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) στο πλαίσιο του προγράμματός τους "Κι αν ήσουν εσύ; - ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος” διοργανώνουν επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο υποστήριξης εκπαιδευτικών που υλοποιούν ή που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).

Το σεμινάριο βασίζεται στο εκπαιδευτικό υλικό της Υ.Α. το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας («Δραστηριότητες βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των προσφύγων , «Περάσματα», «Δεν είναι μόνο αριθμοί») καθώς και το εκπαιδευτικό υλικό του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση («Εσύ όπως κι Εγώ», «Μονόλογοι από το Αιγαίο» κ.ά.)

Σύντομη περιγραφή: Το σεμινάριο στοχεύει
α) στην ευαισθητοποίηση σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικότερα και δικαιωμάτων των προσφύγων ειδικότερα,
β) στην εξοικείωση με τη χρήση τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, που μπορούν να αξιοποιηθούν  στο σχεδιασμό προγραμμάτων ή μαθημάτων με ανάλογη θεματολογία,
γ) στην παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού διαφόρων φορέων που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα,
δ) στην ενημέρωση για τις εκπαιδευτικές και γενικότερες δράσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και των άλλων συνεργαζόμενων φορέων.

Προσοχή: Το σεμινάριο είναι βιωματικό, έχει τη μορφή θεατρικού εργαστηρίου,  περιλαμβάνει ασκήσεις, παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων  και άλλες δραστηριότητες, και χτίζεται βήμα-βήμα.  Γι’ αυτό οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο:

  • να παρακολουθήσουν το σύνολο του σεμιναρίου,
  • να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια για κινητικές ασκήσεις στο χώρο
  • να φέρουν μαζί τους … κέφι και όρεξη για πειραματισμούς!

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου προσφέρεται καφές/ελαφρύ σνακ από τους διοργανωτές, ενώ οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν με τη λήξη του σεμιναρίου το έντυπο εκπαιδευτικό υλικό της Ύπατης Αρμοστείας.

 

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ.  2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Print

Number of views (993)/Σχόλια (0)