Διεθνής Συνδιάσκεψη 2006

Θέατρο στην εκπαίδευση: δημιουργώντας νέους ρόλους στον 21ο αιώνα

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και ο Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA), σε συνεργασία με επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς φορείς από την Ελλάδα και εξωτερικό, οργανώνουν την 5η Διεθνή Συνδιάσκεψη για το θέατρο, το εκπαιδευτικό δράμα και τις παραστατικές τέχνες στην εκπαίδευση.


 

Εργαστήρια

 

Οδηγίες για την επιλογή εργαστηρίων

Οι σύνεδροι παρακαλούνται  για τη δική τους διευκόλυνση και για να προχωράνε οι εγγραφές στα εργαστήρια κατά την προσέλευση την Παρασκευή χωρίς καθυστερήσεις, να έχουν προεπιλέξει τα εργαστήρια  που επιθυμούν  να δηλώσουν. Ο μεγάλος αριθμός εργαστηρίων καθιστά πολύ δύσκολο να προσπαθούν να κάνουν την επιλογή τους την τελευταία στιγμή.  Υπενθυμίζουμε ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση και υπάρχει πιθανότητα κάποιοι να μην προλάβουν να δηλώσουν τα εργαστήρια που έχουν προεπιλέξει. Άρα, καλό είναι να έχουν σκεφτεί εναλλακτικές επιλογές.
Προσοχή: Ο ανώτερος αριθμός εργαστηρίων στα οποία μπορεί να εγγραφεί σύνεδρος στη Συνδιάσκεψη είναι 3 των 2,5 ωρών (5ωρα εργαστήρια θεωρούνται "διπλά").
 
Υπενθύμιση:
Σε κάθε χρονική ζώνη που υπάρχουν Παράλληλες Συνεδρίες (σε διαφορετικές αίθουσες), κάθε σύνεδρος μπορεί να παρακολουθήσει ένα εργαστήριο ή ανακοινώσεις/εισηγήσεις 
Οι Παράλληλες Συνεδρίες είναι:
3η συνεδρία: Σάββατο 18/3/06, 11.00-13.30
4η συνεδρία: Σάββατο 18/3/06, 15.00-17.30
5η συνεδρία: Σάββατο 18/3/06, 18.00-20.00
6η συνεδρία: Κυριακή 19/3/06, 09.00-11.30  
Οι υπόλοιπες συνεδρίες είναι Κεντρικές και είναι κοινές για όλους τους συνέδρους.
 

 

Στη χώρα του σώματος

Στη χώρα του σώματος

Αθήνα, 19/3/2006, Εργαστήριο, Μαργαρίτα Μάντακα

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 19/3/2006 9:00 πμ - 11:30 πμ Export event


5η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ/ΔΡΑΜΑ και ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ &
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ International Drama / Theatre & Education Association – IDEA 
«Θέατρο στην εκπαίδευση: δημιουργώντας νέους ρόλους στον 21ο αιώνα» 

Αθήνα 17-18-19 Μαρτίου 2006
Προ- και μετα-συνεδριακές εκδηλώσεις 11-23 Μαρτίου 2006 σε τέσσερις πόλεις της χώρας

 

Μαργαρίτα Μάντακα, χορογράφος

«Στη χώρα του σώματος»

 

 

Εργαστήριο 2,5 ωρών - Γλώσσα: Ελληνικά/Αγγλικά

 

Μια αληθινή ιστορία που θα αφηγηθούμε με τη γλώσσα του σώματος, συντροφιά με τη φαντασία μας και τη συμμετοχή της ομάδας, αφού προετοιμαστούμε με αυτοσχεδιασμό και παιχνίδια κίνησης - ρυθμού στο χώρο. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, χορευτές, θεατρολόγους. Είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία σε μάθημα κινησιολογίας.Απαραίτητα άνετα ρούχα που επιτρέπουν την κίνηση.

 

Η Μαργαρίτα Μάντακα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Κ.Σ.Ο.Τ. και συνέχισε σπουδές στη Ν. Υόρκη (1986-1989). Συνεργάστηκε χορευτικά με: "La mamma", "Bread and Puppet", "Isadora Dankan Fco", "Manhong Kang", "Ανάλια", "Μετακίνηση" και άλλες ομάδες. Παρουσίασε σόλο χορογραφίες στην Ελλάδα και τη Βαρκελώνη- BIENNALE '87. Έπαιξε στον "Ηνίοχο" του Α. Δαμιανού και ανέλαβε την κινησιολογική επιμέλεια της ταινίας. Χορογράφησε παραγωγές για το Κ.Θ.Β.Ε., την Όπερα Δωματίου, το Mέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κ.ά. Ίδρυσε τον "Ευάνεμο" με πλούσιες καλλιτεχνικές δραστηριότητες στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία 15 χρόνια διδάσκει κινησιολογία-χορό σε σεμινάρια ανά την Ελλάδα, στο χοροθέατρο Θεσσαλονίκης, στη Δραματική σχολή Κ.Θ.Β.Ε., και στο τμήμα θεάτρου Α.Π.Θ.

 

Print

Number of views (999)/Σχόλια (0)

 Image result for δήμος ρέντη