Διεθνής Συνδιάσκεψη 2006

Θέατρο στην εκπαίδευση: δημιουργώντας νέους ρόλους στον 21ο αιώνα

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και ο Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA), σε συνεργασία με επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς φορείς από την Ελλάδα και εξωτερικό, οργανώνουν την 5η Διεθνή Συνδιάσκεψη για το θέατρο, το εκπαιδευτικό δράμα και τις παραστατικές τέχνες στην εκπαίδευση.


 

Εργαστήρια

 

Οδηγίες για την επιλογή εργαστηρίων

Οι σύνεδροι παρακαλούνται  για τη δική τους διευκόλυνση και για να προχωράνε οι εγγραφές στα εργαστήρια κατά την προσέλευση την Παρασκευή χωρίς καθυστερήσεις, να έχουν προεπιλέξει τα εργαστήρια  που επιθυμούν  να δηλώσουν. Ο μεγάλος αριθμός εργαστηρίων καθιστά πολύ δύσκολο να προσπαθούν να κάνουν την επιλογή τους την τελευταία στιγμή.  Υπενθυμίζουμε ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση και υπάρχει πιθανότητα κάποιοι να μην προλάβουν να δηλώσουν τα εργαστήρια που έχουν προεπιλέξει. Άρα, καλό είναι να έχουν σκεφτεί εναλλακτικές επιλογές.
Προσοχή: Ο ανώτερος αριθμός εργαστηρίων στα οποία μπορεί να εγγραφεί σύνεδρος στη Συνδιάσκεψη είναι 3 των 2,5 ωρών (5ωρα εργαστήρια θεωρούνται "διπλά").
 
Υπενθύμιση:
Σε κάθε χρονική ζώνη που υπάρχουν Παράλληλες Συνεδρίες (σε διαφορετικές αίθουσες), κάθε σύνεδρος μπορεί να παρακολουθήσει ένα εργαστήριο ή ανακοινώσεις/εισηγήσεις 
Οι Παράλληλες Συνεδρίες είναι:
3η συνεδρία: Σάββατο 18/3/06, 11.00-13.30
4η συνεδρία: Σάββατο 18/3/06, 15.00-17.30
5η συνεδρία: Σάββατο 18/3/06, 18.00-20.00
6η συνεδρία: Κυριακή 19/3/06, 09.00-11.30  
Οι υπόλοιπες συνεδρίες είναι Κεντρικές και είναι κοινές για όλους τους συνέδρους.
 

 

Εργαστήριο εμψύχωσης θεατρικών κουκλών και καθημερινών αντικειμένων

Εργαστήριο εμψύχωσης θεατρικών κουκλών και καθημερινών αντικειμένων

Αθήνα, 19/3/2006, Εργαστήριο, Κυριακή Δοξαρά

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 19/3/2006 9:00 πμ - 11:30 πμ Export event


5η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ/ΔΡΑΜΑ και ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ &
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ International Drama / Theatre & Education Association – IDEA 
«Θέατρο στην εκπαίδευση: δημιουργώντας νέους ρόλους στον 21ο αιώνα» 

Αθήνα 17-18-19 Μαρτίου 2006
Προ- και μετα-συνεδριακές εκδηλώσεις 11-23 Μαρτίου 2006 σε τέσσερις πόλεις της χώρας

 

Κυριακή Δοξαρά, Ηθοποιός, Κουκλοπαίχτρια

«Εργαστήριο εμψύχωσης θεατρικών κουκλών και καθημερινών αντικειμένων»

 

 

Εργαστήριο 2,5 ωρών - Γλώσσα: Ελληνικά

 

Το εργαστήριο εμψύχωσης κουκλών και καθημερινών αντικειμένων έχει ως στόχο να παρακινήσει τους καλλιτέχνες και τους εκπαιδευτικούς που θα πάρουν μέρος , να διερευνήσουν μέσα από τη μυστική, υψηλή τέχνη της κούκλας, που σχοινοβατεί αναμεταξύ της φαντασίας και της πραγματικότητας, νέους τρόπους να συζητήσουν θέματα ιδιαίτερα συχνά αποκαλούμενα taboo στο περιβάλλον τους, το κοινό και τους μαθητές τους. Τα θέματα taboo μοιάζουν να μπορούν να γίνονται καλύτερα αντιληπτά μέσα από την εκφραστική της Κούκλας ή του εμψυχούμενου αντικειμένου, που δεν υποκρίνονται ένα γεγονός, αλλά φέρουν όλη την αλήθεια του. Το εργαστήριο απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες, χωρίς όμως να θέλει να αποκλείσει ανθρώπους χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο χώρο των παραστατικών τεχνών και της εκπαίδευσης. Δεν απαιτεί ιδιαίτερη σωματική προσπάθεια. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχάσουν την φαντασία τους στο σπίτι..!

 

Η Κυριακή Δοξαρά είναι πτυχιούχος ηθοποιός/κουκλοπαίχτρια  του Central School of Speech and Drama/ BA Honored Theatre Practice(Λονδίνο).Έχει φοιτήσει επίσης στο StudioΥποκριτικής Τέχνης Σφαίρα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εργαστήρια όπως: Théâtre de Complicité, DV8 Physical theatre,  Drak Theatre, Laban Dance Institute, GarlicTheatre, Ιmprobable Theatre, LIFT, Θεατρικό Μουσείο του Λονδίνου, Θέατρο της Κούκλας, Θέατρο Αγιούσαγια. Τα παραπάνω εργαστήρια είχαν ως κυρίαρχα κομμάτια διερεύνησης την υποκριτική τέχνη, την κούκλα, τη μάσκα, τον αυτοσχεδιασμό και τη φυσική εκφραστική του σώματος του ηθοποιού σε μια παράσταση. Η Κυριακή Δοξαρά έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός κουκλοπαίχτρια με το Θέατρο της Κούκλας, τους Δύτες (Θέατρο Φούρνος “Η Βουτιά”), την Theatre Rites Company (London International Festival of Theatre/ LIFT- Wienner Festwochen “Shopworks”), την Α. Κωνταντίνου (Θέατρο Ηλιούπολης «Όνειρο καλοκαιρινής Νύχτας» του Ο. Σαίξπηρ/ Πούκ και «Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Γ. Σταύρου), την Sorcerer Baklava Puppet Company, τον D.Ο.Conell (Wooden Head Theatre “Night Hunters”), τα Riverside Studios (“Theft of Sita”). Έχει εργαστεί ως γλύπτρια στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Δημιουργεί και παρουσιάζει παραστάσεις δρόμου (“Σνουκ” & “Το γράμμα”). Διοργανώνει και διευθύνει κύκλο βιωματικών εργαστηρίων με αντικείμενο την κατασκευή και την εμψύχωση της θεατρικής κούκλας (Πολιτιστικό στέκι Δήμου Ηλιούπολης). To 2004 δημιουργεί μαζί με το Β. Ροδίτη το ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΑΛΑ και παρουσιάζει One Woman Show το «Ονειρόδραμα» του Α. Στρίντμπεργκ στο Embassy Studio του Λονδίνου. Το «Ονειρόδραμα» ξαναπαρουσιάζει στο Από Μηχανής Θέατρο (σε μια διασκευή με ηθοποιούς και κούκλες) το 2005. Το 2006 το Θέατρο Σκάλα παρουσιάζει την καινούργια κουκλοθεατρική του παραγωγή για παιδιά: «η Πριγκίπισσα των Σελίδων και ο Πρίγκιπας των Χρωμάτων» ή πως ένα παιδί μαθαίνει να ζωγραφίζει. Το 2006 σκηνοθετεί επίσης στην Εθελοντική Ομάδα Θεάτρου της ΧΕΝ Αθηνών την παράσταση-αφήγηση «Υδάτινοι Πόροι» (με θέμα τη μόλυνση του νερού) που θα παρουσιάζεται σε παιδιά υποβαθμισμένων κοινωνικά περιοχών.

 

 

 

Print

Number of views (981)/Σχόλια (0)

 Image result for δήμος ρέντη