Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

«Αναζητώντας τη δική μου φωνή»

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μελών τοπικής κοινωνίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες διοργανώνουν δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια και εργαστήρια, μικρής ή μεγάλης διάρκειας, για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητές, εμψυχωτές ομάδων, στελέχη τοπικών ανθρωπιστικών οργανώσεων και μέλη της τοπικής κοινωνίας (οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώσεις γονέων, στελέχη δημοτικών αρχών, ενώσεις εκπαιδευτικών κ.ά).

 

 


«Αναζητώντας τη δική μου φωνή»

Διάρκεια: 3 ώρες
Τρόπος παρουσίασης: Διαδικτυακά ή δια ζώσης
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων
Σχεδιασμός: Άβρα Αυδή, Τζένη Καραβίτου
Εμψύχωση: Άβρα Αυδή, Τζένη Καραβίτου και πιστοποιημένοι θεατροπαιδαγωγοί του προγράμματος

Σύντομη περιγραφή:  Το σεμινάριο  περιλαμβάνει προτάσεις  για δημιουργικές δραστηριότητες  στην τάξη αξιοποιώντας το υλικό του βιβλίου «Μονόλογοι σε καραντίνα», το οποίο περιλαμβάνει 24 κείμενα που έγραψαν έφηβοι και έφηβες πρόσφυγες που ζουν σε διαφορετικά κέντρα στη χώρα (ελεύθερη πρόσβαση στα κείμενα ..εδώ!). 
Μέσα από ασκήσεις  δημιουργικής γραφής και θεατρικές τεχνικές,  οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες  δημιουργούν πρωτότυπο, δικό τους υλικό.  Το σεμινάριο προτείνει, επίσης, τρόπους  με τους οποίους μπορούν να παρουσιαστούν οι μαθητικές δημιουργίες  σε κοινό, (για παράδειγμα στην Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση, κ.ά). 
Στόχος του σεμιναρίου είναι να  δώσει στις συμμετέχουσες και στους συμμετέχοντες ιδέες και εργαλεία για δημιουργικές δραστηριότητες με τα παιδιά, οι οποίες αντλούν από το προσωπικό βίωμα και  αποκαλύπτουν τα νήματα που μας συνδέουν με τους άλλους.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα
Πληροφορίες: www.TheatroEdu.gr / 2106541600 / info@theatroedu.gr / humanrights@theatroedu.gr

 


 

Σεμινάρια Εκπαιδευτικών: Αναζητώντας τη δική μου φωνή