Αποτελέσματα αναζήτησης

"Χαρτογραφώντας την ΣΥΝ-ύπαρξη"

"Χαρτογραφώντας την ΣΥΝ-ύπαρξη"

Χιλιομόδι, 22-27/8/2024, Κύριο Εργαστήριο Κατασκήνωσης 2024, Σόνια Ντόβα

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 22/8/2024 7:30 μμ Export event

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ  2024
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΚΥΡΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 23-26/8/2024

"Χαρτογραφώντας την ΣΥΝ-ύπαρξη

για έφηβα σώματα (13 -17 ετών)

Σόνια Ντόβα


(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2024 ΕΔΩ)

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Πρόκειται για ένα εργαστήρι κινητικής σύνθεσης που περιλαμβάνει δραστηριότητες οι οποίες στοχεύουν στην αλληλεπίδραση και τη δημιουργία ενότητας μέσω της ενεργοποίησης των αισθήσεων των συμμετεχόντων σωμάτων. Με πρωταρχικό υλικό την ιδιαιτερότητα και τη διαφορετικότητα του κάθε σώματος, αναζητούμε τη συνύπαρξη. Μέσω της ομαδικότητας και της αλληλεπίδρασης, τα σώματα θα βρεθούν σε σύμπνοια, σε απόσταση, σε δόνηση, σε κοινό ρυθμό, σε μίμηση, στο σκοτάδι, στη συντροφικότητα, στην αδεξιότητα, στη διαπραγμάτευση, στη μοναχική περιπλάνηση.
Το εργαστήρι συνδυάζει στοιχεία χορού και βιωματικής εκπαίδευσης, ώστε τα συμμετέχοντα σώματα να ανακαλύψουν  την  προσωπική  κίνησή τους,  να πειραματιστούν, να αλληλεπιδράσουν με τα υπόλοιπα σώματα, να αντιληφθούν διαφορετικούς τρόπους κατανόησης της ομαδικότητας, και να δημιουργήσουν φαντασιακούς χάρτες που αποτυπώνονται σε χορογραφικές συνθέσεις στον πραγματικό χώρο. Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί με έναν συλλογικό χορογραφικό χάρτη.

Η Σόνια Ντόβα είναι επαγγελματίας στον κλάδο του χορού. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της με άριστα, στον τομέα του Χορού και της Συμμετοχής (Εθνική Σχολή Παραστατικών Τεχνών της Δανίας στην Κοπεγχάγη, DK). Κατέχει επίσης το κρατικό δίπλωμα κλασικού και σύγχρονου χορού από το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού (GR).
Επιμελείται  και  συνεργάζεται  σε  διάφορα  καλλιτεχνικά -  εκπαιδευτικά  προγράμματα  με  κεντρικό άξονα το ευαίσθητο σώμα (προγράμματα ERASMUS+). Έχει χορογραφήσει καλλιτεχνικές διαδικασίες με επιχορηγήσεις του ΥΠΠΟΑ. Είναι τοπική συντονίστρια και συνεργάτιδα στο πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;», της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και υπεύθυνη για την διεξαγωγή εκπαιδευτικών εργαστηρίων με άξονες κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Είναι η καλλιτεχνική υπεύθυνη του προγράμματος «Sensorial Eco-topias», ερευνώντας με εφήβους τον όρο «Βιωσιμότητα» και τις διαστάσεις της ενεργής βιοπολιτικής.
Συνεργάστηκε πρόσφατα με το Duncan Dance Center (Αθήνα) στα ερευνητικά πρόγραμματα «Living Project» και «Moving Ground». Είναι συνεργάτιδα στο ερευνητικό πρόγραμμα χορού «NOMADIC ACADEMY», με επικεφαλής την  Anna Konjetzky (Μόναχο), σχεδιάζοντας πρακτικές χορού που εστιάζουν στην ΄πολιτική’ του σώματος μέσα από το πρίσμα της φεμινιστικής προοπτικής. Στη παρούσα φάση, συνεχίζει την περιοδεία της περιπατητικής δια-καλλιτεχνικής παραστατικής δράσης “Κινούμενα Τοπία”, σε συνεργασία με την ομάδα A priori dance co, η οποία ενεργοποιείται σε διαφορετικά οικοσυστήματα της Ελλάδας. Η δουλειά της συνδυάζει την τέχνη, την κίνηση και την παιδαγωγική.
Yποστηρίζει τη σημασία της ενσώματης τέχνης ως μια ευκαιρία να επανασυνδεθούμε με τη σωματικότητα τόσο του εαυτού μας όσο και του περιβάλλοντός μας. Το ενδιαφέρον της βρίσκεται στο να παράγει και να διαθέτει υψηλής ποιότητας καλλιτεχνικές διαδικασίες στην ευρύτερη κοινότητα. Η τρέχουσα εστίασή της είναι στο ερώτημα "Ποιά σωματικότητα χρειαζόμαστε σε ένα πλαίσιο παγκόσμιας ηθικής και οικολογικής κρίσης;” Η πρακτική της επικεντρώνεται στη συνεχή έρευνα της αντιληπτικής εμπλοκής και του αισθητηριακού κόσμου. Πλαισιώνει δομές που επιτρέπουν την ελεύθερη σύνδεση του σώματος και την προσωπική ανακάλυψη. Οι διαδικασίες που προτείνει συμπεριλαμβάνουν όλα τα σώματα με ή χωρίς εμπειρία. Προσκαλεί τους συμμετέχοντες να ενεργοποιήσουν τη φαντασία και την ευαισθησία τους, ενώ ερευνούν τον αισθητηριακό τους κόσμο.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Πληρ. info@theatroedu.gr / 2106541600

Κατηγορία Δράσης
  • Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Εργαστήρια
Έτος
  • 2024 γ' τρίμηνο
Πόλεις
  • Κορινθία
  • Χιλιομόδι Κορινθίας
Εμψυχωτές
  • Ντόβα Σόνια
Print

Number of views (139)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Ιούνιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
27
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 27/5/2024 Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση "κι αν ήσουν εσύ;", ομάδα Αμφιλοχίας, συντονίζουν: Γιώργος Μπεκιάρης, Μαρία Τσόγκα
282930
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 - Αμφιλοχία

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 - Αμφιλοχία

Αμφιλοχία 30/5/2024 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 σχολείων Αμφιλοχίας
3112
345
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 - Ρόδος

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 - Ρόδος

Ρόδος 5/6/2024 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 σχολείων Ρόδου
6789
10111213141516
17181920
21
25ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

25ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη 20-22 Ιουνίου 2024, η συμμετοχή του ΠΔΘΕ
22
25ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

25ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη 20-22 Ιουνίου 2024, η συμμετοχή του ΠΔΘΕ
23
24252627
Εκεί που κλαίνε τα ελαιόδενδρα  (Where Olive Trees Weep)

Εκεί που κλαίνε τα ελαιόδενδρα (Where Olive Trees Weep)

Διαδικτυακά, 27/6/2024 Δράση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη με προβολή ταινίας (με ελληνικούς υπότιτλους) και συζήτηση με την πρωταγωνίστρια Ashira Darwish
2829
Theatre Makes Politics (TMP)

Theatre Makes Politics (TMP)

Thessaloniki 29-30/6/2024 Partners Meeting
30
1234567

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά