Αποτελέσματα αναζήτησης

"Η ιστορία που διηγούνται τα σώματά μας: Εξερευνώντας το χορό και το θέατρο"

"Η ιστορία που διηγούνται τα σώματά μας: Εξερευνώντας το χορό και το θέατρο"

Χιλιομόδι, 22-27/8/2024, Κύριο Εργαστήριο Κατασκήνωσης 2024, Sanja Krsmanović Tasić

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 22/8/2024 7:30 μμ Export event

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ  2024
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΚΥΡΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 23-26/8/2024

"Η ιστορία που διηγούνται τα σώματά μας: Εξερευνώντας το χορό και το θέατρο

Sanja Krsmanović Tasić

Γλώσσα εργαστηρίου: Αγγλικά (αρκεί ένας βασικός βαθμός εξοικείωσης)


(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2024 ΕΔΩ)

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Το εργαστήριο θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη διαφορετικών τεχνικών και τρόπων με τους οποίους τα σώματα μπορούν να κινηθούν, ώστε να αποδώσουν εικόνες και στάσεις που μπορούν  να μετασχηματιστούν σε παράσταση.
Με αφορμή τα λόγια του Alvin Ailey "Ο χορός είναι για όλους, πιστεύω ότι ο χορός προέρχεται από τους ανθρώπους και πρέπει να επιστρέφει στους ανθρώπους” και έχοντας την πεποίθηση ότι όλοι μπορούν να γίνουν χορευτές, το εργαστήριο θα αναπτύξει τις προσωπικές "φωνές" της κίνησης του κάθε ατόμου σε ένα κοινό πολυφωνικό τραγούδι μιας ομάδας, το οποίο θα δημιουργηθεί μέσα από τη δουλειά του συνόλου και τους σύνθετους χορογραφημένους χορούς. Μέσα από τη δραματουργία του χορού και της κίνησης που θα δημιουργηθεί, το εργαστήριο θα οδηγηθεί σε μια ουσιαστική παράσταση Tanztheater (μια μορφή που συνδυάζει τον χορό και την καθημερινή κίνηση με το θέατρο, τον λόγο, τη μουσική και την έξυπνη χρήση σκηνικών). Οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν επίσης, πώς να μετασχηματίζουν τις δράσεις τους σε χορό και το χορό σε σκηνές, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να προσαρμοστούν σε παραστάσεις θεάτρου. Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην τάξη, δουλεύοντας είτε με παιδιά, νέους, ηλικιωμένους και ανθρώπους όλων των ηλικιών, ή ακόμα και επαγγελματικά, στο θέατρο και τη χορογραφία. Οι ασκήσεις ζεστάματος βασίζονται στις δεκαετίες ενσώματης ενασχόλησης με το θέατρο και το χορό της υπεύθυνης του εργαστηρίου και στοχεύουν στην υποστήριξη της σωματικής και ψυχικής ευεξίας των συμμετεχόντων. Το εργαστήριο βασίζεται στην κίνηση και τη σωματικότητα με σεβασμό στις δυνατότητες κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά. Οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να φορούν άνετα ρούχα που επιτρέπουν την κίνηση, μαλακά παπούτσια ή ακόμα και κάλτσες, όπου υπάρχει η δυνατότητα.

Η Sanja Krsmanović Tasić είναι θεατροπαιδαγωγός, σκηνοθέτης θεάτρου, ηθοποιός, χορογράφος, με μεγάλη εμπειρία στη δημιουργία, παραγωγή και επιμέλεια προγραμμάτων στις παραστατικές τέχνες και την καλλιτεχνική εκπαίδευση. Το έργο της συνδυάζει τον ακτιβισμό και την τέχνη, διερευνώντας κρίσιμα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Πιστεύει ότι η χρήση της τέχνης και της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης αποτελεί εργαλείο μετασχηματισμού της κοινωνίας και θεραπείας. Είναι πρόεδρος του διεθνούς οργανισμού για το θέατρο στην εκπαίδευση, International Drama/Theatre and Education Association-IDEA, ο οποίος είναι ένα από τα τέσσερα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της παγκόσμιας συμμαχίας για την καλλιτεχνική εκπαίδευση, Executive Forum of the World Alliance for Arts Education. Από το 2024 είναι πρόεδρος του κέντρου για το θέατρο και τις τέχνες στην εκπαίδευση, Centre for Drama in Education and Art-CEDEUM. Είναι επίσης καλλιτεχνική διευθύντρια και ιδρύτρια του Hleb Teatar, μιας ανεξάρτητης θεατρικής ομάδας από το Βελιγράδι της Σερβίας, καθώς και της καλλιτεχνικής ένωσης Artistic Utopia, για την ανάπτυξη προγραμμάτων στο πεδίο των παραστατικών τεχνών. Συμμετέχει ως χορεύτρια στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Creative Europe "Dance on Pass On Dream On" για επαγγελματίες και ανώτερους χορευτές και χορογράφους. Έχει υπάρξει συγγραφέας μιας καινοτόμου μεθοδολογίας της τέχνης και της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, ονομαζόμενης ως «οικολογία της ψυχής» και μιας θεατρικής φόρμας με την ονομασία «δοκίμιο στην κίνηση». Έχοντας διεθνώς αναγνωρισμένη δράση, διεξάγει εργαστήρια και masterclasses συνδυάζοντας την εμπειρία της από το χορό και το θέατρο σε μια πρωτότυπη προσέγγιση και μεθοδολογία επινόησης απευθυνόμενη σε παιδιά, νέους, ηλικιωμένους, καθώς και επαγγελματίες. Έχει διατελέσει κεντρική ομιλήτρια και παρουσιάστρια σε εκδηλώσεις και είναι συγγραφέας δοκιμίων, κριτικών χορού και άρθρων για τις παραστατικές τέχνες και τη δραματική τέχνη στην εκπαίδευση. Είναι πτυχιούχος της Φιλολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου, στο Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και λογοτεχνίας (τετραετούς φοίτησης) και της Σχολής Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστήμιου του Novi Sad, MA (διετούς εκπαίδευσης), στην ομάδα Μοντέρνου και Τζαζ Χορού, ως δασκάλα χορού και χορογράφος. Η καλλιτεχνική της εμπειρία ως performer εμπλουτίστηκε από δεξιοτέχνες του σύγχρονου θεάτρου και του χορού μέσα από masterclasses και εργαστήρια ή συνεχείς συνεργασίες δεκαετιών, όπως Torgeir Wethal (Odin Teatret, Δανία), Yoshi Oida (Peter Brook, Ιαπωνία/Γαλλία), Genadi Bogdanov (Meyerhold`s Biomehanics, Ρωσία), Rena Mirecka και Zigmunt Molik (Grotowski, Πολωνία), Carolyn Carson (ΗΠΑ), Steven Iannacone (ΗΠΑ), Augusto Boal (Βραζιλία), Shiro Daimond (Γαλλία/Ιαπωνία), Deborah Hunt (θεατρική μάσκα), Smiljana Mandukić (Σερβία), Mira Sanjina (Σερβία) και πολλοί άλλοι.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Πληρ. info@theatroedu.gr / 2106541600

Κατηγορία Δράσης
  • Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Εργαστήρια
Έτος
  • 2024 γ' τρίμηνο
Πόλεις
  • Κορινθία
  • Χιλιομόδι Κορινθίας
Εμψυχωτές
  • Krsmanović-Tasić Sanja
Print

Number of views (176)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Ιούνιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
27
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 27/5/2024 Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση "κι αν ήσουν εσύ;", ομάδα Αμφιλοχίας, συντονίζουν: Γιώργος Μπεκιάρης, Μαρία Τσόγκα
282930
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 - Αμφιλοχία

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 - Αμφιλοχία

Αμφιλοχία 30/5/2024 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 σχολείων Αμφιλοχίας
3112
345
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 - Ρόδος

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 - Ρόδος

Ρόδος 5/6/2024 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 σχολείων Ρόδου
6789
10111213141516
17181920
21
25ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

25ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη 20-22 Ιουνίου 2024, η συμμετοχή του ΠΔΘΕ
22
25ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

25ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη 20-22 Ιουνίου 2024, η συμμετοχή του ΠΔΘΕ
23
24252627
Εκεί που κλαίνε τα ελαιόδενδρα  (Where Olive Trees Weep)

Εκεί που κλαίνε τα ελαιόδενδρα (Where Olive Trees Weep)

Διαδικτυακά, 27/6/2024 Δράση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη με προβολή ταινίας (με ελληνικούς υπότιτλους) και συζήτηση με την πρωταγωνίστρια Ashira Darwish
2829
Theatre Makes Politics (TMP)

Theatre Makes Politics (TMP)

Thessaloniki 29-30/6/2024 Partners Meeting
30
1
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 1/7/2024 Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση Συντονιστών & Συμβούλων προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;"
234567

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά