Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 30/3/2008 1:30 μμ - 4:00 μμ Export event
Διαθεματικότητα και εφαρμογές του δημιουργικού θεάτρου

Διαθεματικότητα και εφαρμογές του δημιουργικού θεάτρου

Αθήνα, 30/3/2008, Εργαστήριο, Ali Özturk

«Διαθεματικότητα και εφαρμογές του δημιουργικού θεάτρου»

Ali Özturk, Associate Professor, Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Anadolu, Τουρκία

Κυριακή 30/3/2008, 13.45-16.15

Εργαστήριο 2,5 ωρών - Γλώσσα: αγγλικά (με μετάφραση στα ελληνικά)

Το δημιουργικό θέατρο, όπως εφαρμόζεται μέσα από εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, μπορεί να συμβάλλει στην πολυδιάστατη ανάπτυξη των ανθρώπων. Το εργαστήριο αυτό, όπου θα χρησιμοποιήσουμε το χορό, τη μουσική και τη λεκτική έκφραση, απευθύνεται σε εκπαιδευτές εκπαιδευτικών, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευόμενους δασκάλους, βοηθούς δασκάλων και σε όποιον ενδιαφέρεται να εφαρμόσει θεατρικές πρακτικές με τους μαθητές του. Επίσης, θα μας απασχολήσει αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο θέατρο οι τέχνες με απλά υλικά.
Στις ασκήσεις ρυθμού θα χρησιμοποιήσουμε το σώμα μας σα να ήταν κρουστό. Έπειτα, θα φτιάξουμε θεατρικές κατασκευές με εφημερίδες. Θα διαμορφώσουμε νέες μορφές έκφρασης συνδέοντας το ρυθμό αυτής της ορχήστρας, το ρυθμό γλωσσικών δραστηριοτήτων, τη ζωγραφική, τη γλυπτική και το χορό.

Print