Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 30/3/2008 1:30 μμ - 4:00 μμ Export event
Κατανόηση μέσω του δημιουργικού θεάτρου: φέρνοντας τους αποξενωμένους γείτονες πιο κοντά

Κατανόηση μέσω του δημιουργικού θεάτρου: φέρνοντας τους αποξενωμένους γείτονες πιο κοντά

Αθήνα, 30/3/2008, Εργαστήριο, Ömer Adiguzel, İsmail Güven

«Κατανόηση μέσω του δημιουργικού θεάτρου: φέρνοντας τους αποξενωμένους γείτονες πιο κοντά»

Ömer Adiguzel, Σχολή Παιδαγωγικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Άγκυρας, Τουρκία

İsmail Güven, Associate Professor, Τμήμα Διδασκαλίας Κοινωνικών Σπουδών, Σχολή Παιδαγωγικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Άγκυρας, Τουρκία

Κυριακή 30/3/2008, 13.45-16.15

Εργαστήριο 2,5 ωρών - Γλώσσα: αγγλικά (με μετάφραση στα ελληνικά)

Στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας άνθρωποι από διαφορετικά μέρη της γης έρχονται πιο κοντά. Παρ' όλ' αυτά, οι σχέσεις πολλών γειτονικών χωρών εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα τεταμένες. Το εργαστήριο αυτό σκοπεύει να φέρει, σε διάφορες φάσεις, τους «γείτονες» πιο κοντά. Θα ξεκινήσουμε με ερωτήματα για τους λαούς που θεωρούνται αντίπαλοι. Στη συνέχεια θα εξετάσουμε τις πολιτισμικές ρίζες του προβλήματος. Οι ερωτήσεις είναι ένα πρακτικό εργαλείο που μας βοηθά στη ζωή, ένας τρόπος να επεξεργαζόμαστε υπάρχουσες πληροφορίες ή να ανακαλύπτουμε καινούριες και να φέρουμε στην επιφάνεια τα όποια προβλήματα, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα ή νέες ιδέες. Η πρώτη φάση του εργαστηρίου αποτελείται από προκαταρκτικές θεατρικές δραστηριότητες. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας στοιχεία του πολιτισμού τους με θεατρικό τρόπο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά, με στόχο την ειρήνη. Το εργαστήριο θα βασιστεί σε θεατρικές τεχνικές, όπως τα παιχνίδια ρόλων, ο αυτοσχεδιασμός και οι ατομικές παρουσιάσεις. Μέσα από τις ιστορίες, τις εικόνες, τις ιδέες και το θέατρο οι συμμετέχοντες θα παρακινηθούν να διερευνήσουν τόσο τα δικά τους προσωπικά ερωτήματα όσο και αυτά των άλλων. Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε ένα δημιουργικό ταξίδι για νέους προορισμούς, που μπορεί να ήταν οικείοι μέχρι τώρα, αλλά φαίνονταν απρόσιτοι. Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φορούν άνετα ρούχα. Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους.

Print