Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 30/3/2008 10:00 πμ - 12:30 μμ Export event
Πώς θέλουμε το θέατρο στο σχολείο ή για μια εμψυχούσα παιδαγωγική θεάτρου»

Πώς θέλουμε το θέατρο στο σχολείο ή για μια εμψυχούσα παιδαγωγική θεάτρου»

Αθήνα, 30/3/2008, Εργαστήριο, Σίμος Παπαδόπουλος

«Πώς θέλουμε το θέατρο στο σχολείο ή για μια εμψυχούσα παιδαγωγική θεάτρου»

Σίμος Παπαδόπουλος, παιδαγωγός, εμψυχωτής θεάτρου, δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Π.Τ.Δ.Ε., Πανεπιστήμιο Αθηνών

Κυριακή 30/3/2008, 10.00-12.30

Εργαστήριο 2,5 ωρών - Γλώσσα: ελληνικά 

Πρόκειται για βιωματικό εργαστήριο που στοχεύει, μέσα από σύντομες δράσεις θεατρικού παιχνιδιού και διερευνητικής δραματοποίησης (Inquiry Drama), να φέρει τους συμμετέχοντες/-ουσες σε βιωματική σχέση με το νόημα της εμψύχωσης, να τους μιλήσει στην καρδιά και το νου για μια Παιδαγωγική του Θεάτρου που μπορεί να προκαλεί τρόπους ένθεης έκφρασης και επικοινωνίας με κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο. Επίσης, στο εργαστήριο θα διερευνηθούν τρόποι, ώστε καθένας να μπορεί να επινοεί τα δικά του παιχνίδια και να αξιοποιεί με παιδαγωγική ευαισθησία κατάλληλες θεατρικές τεχνικές που σκοπό θα έχουν να γεννούν βιώματα μέσα από τη συγκίνηση και το στοχασμό. Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικότερα σε θεατρολόγους και παιδαγωγούς-εμψυχωτές θεάτρου που ενδιαφέρονται να βιώσουν τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να πραγματωθεί η θεατρική εμψύχωση στο σχολείο. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους είναι η πραγματική διάθεση για γνήσια εμπλοκή στο εργαστήριο. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα, ελαφριά ρούχα και βαμβακερές ή μάλλινες κάλτσες.

Print