Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2024-2025

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 25/8/2007 12:00 μμ - 31/8/2007 11:00 πμ Export event
Τρωάδες-ο ξεριζωμός

Τρωάδες-ο ξεριζωμός

Σπέτσες, 25-31/8/2007, Εργαστήριο, Γιώργος Μπινιάρης, Μαργαρίτα Μάντακα


 

6η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σπέτσες 2007 
& 2η Κατασκήνωση Νέων "Νεανικές Θεατρικές Φωνές 2007"

Σπέτσες 25-31 Αυγούστου 2007
«Αρχαίοι μύθοι & σύγχρονη πραγματικότητα» 


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1 «Τρωάδες-ο ξεριζωμός»
Γιώργος Μπινιάρης, ηθοποιός, σκηνοθέτης,
Μαργαρίτα Μάντακα, κινησιολόγος, χορογράφος

Στο εργαστήριο αυτό θα ασχοληθούμε με χορικά από τις Τρωάδες του Ευριπίδη μέσα από τη ρυθμική αγωγή του λόγου, την κίνηση και τη μουσική. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην επικαιρότητα του έργου από τον Ευριπίδη έως τα σύγχρονα κείμενα που πραγματεύονται το θέμα του πολέμου και του ξεριζωμού. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να έχουν διαβάσει το έργο και να συμβάλλουν δημιουργικά στην ανάπτυξη του θέματος, φέρνοντας μαζί τους κείμενα από τη λογοτεχνία, μαρτυρίες και φωτογραφίες που φωτίζουν τη διαχρονικότητα του θέματος.  Επίσης, οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φέρουν από ένα μεγάλο κομμάτι ύφασμα στις αποχρώσεις του βυθού (βαθύ μπλε και πράσινο), για να χρησιμοποιηθεί ως μαντίλα- ένδυμα.  Το εργαστήριο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα. 

Ο Γιώργος Π. Μπινιάρης γεννήθηκε στην Αρχαία Κόρινθο. Θέατρο σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου και στην "Κινηματογραφική Σχολή Ε. Χατζίκου". Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με το "Λαϊκό Πειραματικό Θέατρο" του Λεωνίδα Τριβιζά, το "Χοροθέατρο Ροές" της Σοφίας Σπυράτου, το "Θέατρο Σφενδόνη" της Άννας Κοκκίνου, και το "Απλό Θέατρο" του Αντώνη Αντύπα. Ως σκηνοθέτης συνεργάστηκε με τα Δημοτικά Θέατρα Λουτρακίου, Καστοριάς και Ναυπλίου και με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Χίο. Ως εμψυχωτής και δάσκαλος θεάτρου συνεργάστηκε με καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, όπως η Δραματική Σχολή "Μορφές" στο Θέατρο "Εμπρός", το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, η Κουμαντάρειος Πινακοθήκη Σπάρτης και το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και διδάσκει στα εκπαιδευτικά του προγράμματα. Είναι ιδρυτικό μέλος της θεατρικής εταιρείας ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ. Σκηνοθετεί, διδάσκει και είναι υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Χίο.

Η Μαργαρίτα Μάντακα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη  (1986-1989) στα στούντιο Merce Cunningham, Erick Hawkins ενώ παρακολούθησε εντατικά μαθήματα αυτοσχεδιασμού, butoh, αφρικάνικων χορών, tai chi και φωνητικής. Συνεργάστηκε ως χορεύτρια-performer με το «La MaMa etc», «Bread and Puppet», «Isadora Duncan Fco», «Maureen Fleming», «Manhong Kang», «Ανάλια», «Μετακίνηση», «Μικρό Χορευτικό Θέατρο», για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στην Ινδία το ’90 κ.α. Παρουσίασε solo στην Ελλάδα, το Παρίσι και τη Biennale’87 της Βαρκελώνης σε συνεργασία με την «Ομάδα Εδάφους». Έπαιξε στον «Ηνίοχο» του Α. Δαμιανού και ανέλαβε την κινησιολογική επιμέλεια της ταινίας. Χορογράφησε παραγωγές για το Κ.Θ.Β.Ε., την Όπερα Δωματίου, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών κ.α. Ίδρυσε τον «Ευάνεμο» και τη χορευτική του ομάδα το 2000, με καλλιτεχνικές δραστηριότητες στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Τα τελευταία 17 χρόνια διδάσκει (κίνηση-χορό) σε σεμινάρια ανά την Ελλάδα, το Χοροθέατρο Θεσσαλονίκης, τη Δραματική Σχολή Κ.Θ.Β.Ε., τις εξετάσεις ΥΠ.ΠΟ, το τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ και το κέντρο Έρευνας και Πρακτικών Εφαρμογών του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος-«ΔΕΣΜΟΙ». Από το 2006 ξεκίνησε να διδάσκει  «Ψυχοκινητική Δυναμική Αγωγή». Είναι μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και διδάσκει στα εκπαιδευτικά του προγράμματα.    

Print