Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 22/4/2020 4:30 μμ Export event
Διαδικτυακή συνάντηση

Διαδικτυακή συνάντηση

Διαδικτυακά, 22/4/2020, Λέσχη Ανάγνωσης Θεατρικών Κειμένων

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση - Γραφείο Β. Ελλάδας

Θεσσαλονίκη/Διαδικτυακά, «Λέσχη Ανάγνωσης Θεατρικών Κειμένων»

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020, 16.30-18.00

Επειδή η δημιουργική μας διάθεση δεν ακυρώνεται!

Την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020, 16.30-18.00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Θεατρικών Κειμένων Θεσσαλονίκης, μέσω της πλατφόρμας zoom. Οι ενδιαφερόμενες/οι που θα δηλώσετε συμμετοχή στο e-mail: zoikara@hotmail.com θα λάβετε στο e-mail σας τον σύνδεσμο που θα σας οδηγήσει στη συζήτηση. Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβαίνει τις δυνατότητες της πλατφόρμας, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Επικοινωνία (πληροφορίες-δήλωση συμμετοχής): zoikara@hotmail.com

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση-Γραφείο Β. Ελλάδας Στη συνάντηση αυτή θα συζητήσουμε θεατρικές παραστάσεις ως μορφή κοινωνικής παρέμβασης σε νοσοκομεία, παιδικές βιβλιοθήκες και δουλεύοντας με ομάδες ενηλίκων 60+

Τη συζήτηση συντονίζει η θεατρολόγος Γιάννα Τσόκου.

Συγκεκριμένα, θα συζητηθούν:

  • Η δράση του ΚΘΒΕ σε νοσοκομεία2019-20. Δείτε εδώ
    Μαζί μας η ηθοποιός Ελένη Γιαννούση, που θα μας μιλήσει για τις παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε, «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»,σε σκηνοθετική επιμέλεια  Άννης Τσολακίδου  και «Το Ασχημόπαπο», σε σκηνοθετική επιμέλεια Λευτέρη Αγγελάκη, οι οποίες παρουσιάστηκαν σε παιδιατρικές κλινικές βραχείας και μακράς νοσηλείας, νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης. Επίσης, θα αναφερθεί στην προσπάθειά της να κάνει θεατρικό παιχνίδι διαδικτυακά τις μέρες του κορονοϊού. Δείτε σχετική εκπομπή της ΕΡΤ3.
     
  • Η θεατρική διασκευή του παιδικού βιβλίου «Μπλουμ, η παράξενη μελισσούλα» (Εκδόσεις Μολύβι), η οποία το 2017 ολοκληρώθηκε ως ωριαία παράσταση με σκοπό την προώθηση της φιλαναγνωσίας, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες επί της σκηνής.
    Μαζί μας η συγγραφέας του βιβλίου Ζωή Καραγεωργίου, που θα μας μιλήσει για τις παραστάσεις του έργου σε βιβλιοθήκες και μουσεία.
    Μέχρι 20 Aπριλίου μπορείτε να δείτε εδώ αποσπάσματα της παράστασης στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, το 2017.
     
  • Η δράση της καλλιτεχνικής ομάδας Sempreviva, μιας κολεκτίβας που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 και ασχολείται με διάφορα είδη τέχνης. Η βασική ιδέα της ομάδας, ότι η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο στις πιο δημιουργικές και συμμετοχικές διαδικασίες της ζωής, οδήγησε σε θεατρικό εργαστήριο για ενήλικες 60+. Το εργαστήριο εμψυχώνουν οι Μαριάνθη Ψωματάκη, χορογράφος, Κατερίνα Λιάκου, σκηνογράφος Γεωργία Τέντα, μουσικός, Ανέτα Λιάπτση, θεατρολόγος και Αμαλία Κοντογιάννη, θεατρολόγος, οι οποίες θα είναι μαζί μας, για να μας παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Δείτε πληροφορίες εδώ.

 

Print