Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2024-2025

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 2/12/2023 12:00 μμ - 3:00 μμ Export event

«Η Αντιγόνη σε κοινή θέα»

Θεσσαλονίκη, 2/12/2023, Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, Σοφία Καρακάντζα

Εργαστήριο «Η Αντιγόνη σε κοινή θέα»,
Εμψύχωση Σοφία Καρακάντζα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 12:00-15:00
στο 36ο Δημοτικό Σχολείο,  Αγίας Σοφίας 66, ΤΚ  54635

Το εργαστήριο παρουσιάζεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στην Εκπαίδευση 2023
ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Είσοδος ελεύθερη Θέσεις περιορισμένες. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του ΠΔΘΕ

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι/ες πρέπει να κάνουν δήλωση συμμετοχής εδώ μέχρι τις 29/11.
Θα
λάβουν επιβεβαίωση για τη συμμετοχή τους στο προσωπικό τους email την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023.  Παρακαλούμε ελέγξτε και τα spam!

Περιγραφή Εργαστηρίου: Μιά άσκηση που πρωτοεφαρμόστηκε στην πειραματική Στ' τάξη του 3ου Δημοτικού σχολείου Δενδροποτάμου, με μαθητές που είχαν εγκαταλείψει το σχολείο και ξαναπροσπαθούσαν να  παρακολουθήσουν την Στ' Τάξη. Τα παιδιά βρίσκονταν ήδη στην εφηβεία. Η άσκηση βασίζεται στο περίφημο εργαστήρι «Voices» της Lynn Hofman, και δημιουργεί ένα διαδραστικό περιβάλλον μέσα στο οποίο τα πρόσωπα των ηρώων διασχίζουν τις ιστορικές, κοινωνικές και προσωπικές πραγματικότητες, επαναπροσδιορίζοντας την ύπαρξη και ερμηνεία τους στο σήμερα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το εργαστήριο είναι βιωματικό, συμμετοχικό και περιλαμβάνει κινητικές ασκήσεις και ασκήσεις με σωματική επαφή.

Η Σοφία Καρακάτζα γεννήθηκε στη Μ. Βρετανία. Σπούδασε σκηνοθεσία και δημιουργική γραφή στη Μ. Βρετανία. Το 1991 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε στο Κ.Θ.Β.Ε. (1991-1998) ως καλλιτεχνική συνεργάτης και καθηγήτρια της Δραματικής Σχολής. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη δίπλα στους Β. Παπαβασιλείου, Μ. Langhoff, Μ. Μαρμαρινό, Α. Βουτσινά, Ε. Γαβριηλίδη, Δ. Χρονόπουλο, Σ. Τσακίρη, Κ. Καζάκο. Σκηνοθέτησε η ίδια τις παραστάσεις «Κοινή Λογική» του Γ. Μανιώτη (Κ.Θ.Β.Ε. 1994) και «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του L. Carroll (Κ.Θ.Β.Ε. 1996). Εργάστηκε για το Μουσικό Παλύτροπο του Γ. Καϊμάκη (1995-2002) ως σκηνοθέτης, σε παραστάσεις που έλαβαν χώρα σε Ελλάδα, Βέλγιο και Γερμανία. Δίδαξε στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τα μαθήματα: Μουσική Παράσταση, Υποκριτική και Ορθοφωνία (1998-2007). Τα χρόνια αυτά ανέβασε οκτώ πρωτότυπες μουσικές παραστάσεις. Συνεργάστηκε με την καλλιτεχνική εταιρία Dame Blanche (2002-2007) ως σκηνοθέτης («Ιθάκη» του Δ. Δημητριάδη), ηθοποιός και σχεδιαστής φωτισμού. Ίδρυσε (2006) μαζί με καλλιτέχνες που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία θεάτρου, μουσικής και άλλων τεχνών «Μαύρος Γάντζος». Σκηνοθέτησε επιτελεστικές παραστάσεις με έργα του βραβευμένου ποιητή Β. Αμανατίδη (συνολικά 10). Από το 2009 διδάσκει το μάθημα της Υποκριτικής στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Ανδρέας Βουτσινάς». Από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2019 συνεργάστηκε με το (ΠΤΔΕ-Α.Π.Θ). Ως Καλλιτεχνική Υπεύθυνη οργάνωσε το 1ο και 2ο Φεστιβάλ Ρομά στον Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης. Από τον Οκτώβριο του 2014 συνεργάζεται και διδάσκει στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην κατεύθυνση της Μελοδραματικής και της Μονωδίας. Το 2020 μαζί με μια νέα ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνών δημιούργησε την καλλιτεχνική ομάδα «Vagabonds».

 

Οργάνωση: -Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση / Γραφείο Βορ. Ελλάδας
Πληροφορίες: info@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr / τηλ. 2106541600 

 

Print