Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2024-2025

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 27/8/2019 5:30 μμ - 8:30 μμ Export event
«Και τώρα τι κάνουμε;» Μελέτες συγκρουσιακών καταστάσεων

«Και τώρα τι κάνουμε;» Μελέτες συγκρουσιακών καταστάσεων

Πήλιο 27/8/2019, Συμπληρωματικό εργαστήριο, Νικολέττα Δημοπούλου, Δέσποινα Μιτσιάλη

«ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΠΗΛΙΟ 2019»

 Άγιος Ιωάννης Πηλίου, 25-30 Αυγούστου 2019

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

«Και τώρα τι κάνουμε;»
Μελέτες συγκρουσιακών καταστάσεων

Νικολέττα Δημοπούλου, θεατροπαιδαγωγός
Δέσποινα Μιτσιάλη, θεατροπαιδαγωγός

 

Βασισμένος στην κοινωνιολογική-πολιτισμική θεωρία «Πολιτισμικό διαμάντι» [Diagrams of theory: Griswold's cultural diamond] της Wendy Griswold, ο Christoph Μ. Pinkert, εκπαιδευτής ενηλίκων στον τομέα της διαχείρισης συγκρούσεων υποστηρίζει οτι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια σύγκρουση με περισσότερους από έναν τρόπους, λαμβάνοντας υπόψη τα πεδία στα οποία αυτή κατατάσσεται. Αυτό το εργαστήριo, αξιοποιώντας την θεωρία της Griswold και το μοντέλο του Pinkert, θέτει ενδεικτικές μελέτες περίπτωσης για να ερευνήσουμε τα πιθανά πεδία μιας σύγκρουσης και τους δυνατούς τρόπους διαχείρισης της στην πραγματική ζωή. Ως ερέθισμα θα χρησιμοποιήσουμε συγκρούσεις προσώπων από τη λογοτεχνία του θεάτρου ή στιγμιότυπα από την σύγχρονη πραγματικότητα και μέσα από το παιχνίδι ρόλων και το θεάτρο φόρουμ, θα ζωντανέψουμε παραδείγματα συγκρούσεων προς επίλυση.


Η Νικολέττα Δημοπούλου είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. και του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Master of Arts in International Performance Research (Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και Σχολή Καλών Τεχνών του Βελιγραδίου). Έχει εργαστεί ως δραματολόγος σε παραστάσεις και θεατροπαιδαγωγός στην προσχολική αγωγή, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε προγράμματα στήριξης μεταναστών ενώ παράλληλα έχει σχεδιάσει το πρόγραμμα μη τυπικής εκπαίδευσης  “Europe On Stage” στη Γερμανία, με στόχο τη διαχείριση κοινωνικών διακρίσεων και την κατάρριψη διεθνών στερεοτύπων μέσω θεατρικών εργαλείων. Έχει σχεδιάσει για το British Council Athens το Summer School in Performing Arts για εφήβους και είναι εκπαιδεύτρια του προγράμματος Life Skills. Είναι μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Αυτή την περίοδο έχει αναλάβει το συντονισμό του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» του Πανελληνίου
Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στην περιφέρεια της Νότιας Ελλάδας και στα νησιά του Αιγαίου.


Η Δέσποινα Μιτσιάλη έχει σπουδάσει Φιλολογία στην Αθήνα και ηθοποιός στη Δραματική σχολή «Αρχή» της Νέλλης Καρρά. Είναι απόφοιτη  του μεταπτυχιακού  προγράμματος «Θέατρο και Εκπαίδευση» στο Παιδαγωγικό Τμήμα  Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καθώς και εργαστήρια Εκπαιδευτικού Δράματος, Εμψύχωσης Θεατρικού Παιχνιδιού και  Τεχνικών Υποκριτικής. Τα τελευταία χρόνια δουλεύει ως θεατροπαιδαγωγός σε σχολεία και πολιτιστικούς χώρους και ως συντονίστρια σε εργαστήρια ενηλίκων. Έχει συμμετάσχει ως εθελόντρια σε ταξίδια στο εξωτερικό (Ινδία, Ρωσία, Γερμανία) σχετικά με την διαπολιτισμική εκπαίδευση και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Από τον Ιούλιο του 2018  είναι συντονίστρια των δράσεων του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στο «Επίκεντρο» της Actionaid Hellas.


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Τηλ 2106541600 / www.TheatroEdu.gr/ info@theatroedu.gr

Print