Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2024-2025

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 20/10/2023 11:00 πμ - 1:00 μμ Export event
"Καλώς ήρθες παράΞενε στον τόπο μας - τεχνικές «κι αν ήσουν εσύ;»"

"Καλώς ήρθες παράΞενε στον τόπο μας - τεχνικές «κι αν ήσουν εσύ;»"

Χανιά,20/10/2023, Εργαστήριο για μαθητές/μαθήτριες

Εργαστήριο για μαθητές - "Καλώς ήρθες παράΞενε στον τόπο μας -τεχνικές «κι αν ήσουν εσύ;»"

 

 20.10.2023 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων 11:00-13:00, στο πλαίσιο του Chania Film Festival

Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων, πήραν μέρος  24 μαθητές/μαθήτριες


Εμψύχωση: Αγλαΐα  Νάκα, Χρήστος Ραχιώτης

Περιγραφή:

Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την έννοια του ξένου/του άλλου/ του διαφορετικού, με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων και τεχνικές θεάτρου.
Η δράση είναι μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» και εντάσσεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.
Το «κι αν ήσουν εσύ;» είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, και τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.
Υλοποιείται από τον Φεβρουάριο 2015 από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

 

Σύντομα Βιογραφικά:

H Αγλαΐα Νάκα gεννήθηκε το 1988. Αποφοίτησε από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών το 2010. Ap;o to 2010 σχεδιάζει και υλοποιεί θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα και εμψυχώνει βιωματικά εργαστήρια σε ομάδες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Έχει διδάξει θεατρική αγωγή στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ασχολείται με το εφαρμοσμένο θέατρο για παιδιά και ενήλικες μέσα από την συγγραφή, την σκηνοθεσία με την συμμετοχή της σε παραστάσεις, ομάδες και performances.Tην ενδιαφέρει ιδιαίτερα το κοινωνικό θέατρο και οι  ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Είναι συνεργάτρια του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση ως τοπική συντονίστρια, εμψυχώνοντας προγράμματα και συμμετέχοντας σε παραστάσεις του.Τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στα Χανιά.

O Χρήστος Ραχιώτης από το 2003 ζει κι εργάζεται στα Χανιά (με εξαίρεση τη περίοδο 2010-16). Ως ηθοποιός (Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Αρχή» 1998), εργάζεται από το 1989, δοκιμάζοντας διαφορετικά είδη θεάτρου. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές (τηλεοπτικές και διαδικτυακές, μεταγλωττίσεις και κινηματογραφικές ταινίες (μικρού και μεγάλου μήκους). Στον τομέα των οπτικοακουστικών (μεταπτυχιακές σπουδές στις «Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή», του Ιονίου Πανεπιστημίου), έχει συμμετοχή σε φεστιβάλ ψηφιακής τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει υπηρετήσει στην Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας (2010-16, υπεύθυνος τηλεοπτικού προγράμματος – οπερατέρ – μοντέρ), έχοντας συμμετοχή ως επιμορφωτής σε εκπαιδευτικά προγράμματα, φεστιβάλ κι ευρωπαϊκά προγράμματα, με θέμα τη δημιουργία ταινιών στα σχολεία. Από το 2015 είναι  μέλος κι επιμορφωτής του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση αναλαμβάνοντας την εμψύχωση σε ομάδες διαφορετικών ηλικιών.


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Συνεργασία: Chania Film Festival

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / info@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

 

Print