Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2024-2025

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 26/8/2017 - 29/8/2017 Export event
Me and my selfie

Me and my selfie

Πήλιο 25-30/8/2017, Εργαστήριο για νέους, Πήλιο 2017, Γιούλη Δούβου

Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση – Πήλιο 2017
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (
www.TheatroEdu.gr)
25-30/8/2017 Άγιος Ιωάννης Πήλιο

"Νεανικές Θεατρικές Φωνές 2017"

Το καλοκαίρι 2017, 25-30 Αυγούστου, στον Αγ Γιάννη Πηλίου, μαζί με την 16η Καλοκαιρινή Θεατρική Κατασκήνωση του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, υλοποιείται και η 8η Κατασκήνωση Νέων "Νεανικές Θεατρικές Φωνές 2017".

Πρόκειται για ένα θεατρικό, δημιουργικό εργαστήριο που απευθύνεται ειδικά σε νέους μέχρι 18 χρονών και που εντάσσεται στο διεθνές πρόγραμμα Young IDEA με τίτλο Young Theatre Voices .

Η συμμετοχή στην κατασκήνωση όσων νέων είναι κάτω των 18 γίνεται μόνο με την προϋπόθεση ότι συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος έχει αναλάβει εγγράφως την ευθύνη. Για περισσότερα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο 2106541600.

Το Εργαστήριο Νέων πραγματοποιείται τις ίδιες ακριβώς ώρες με τα άλλα Κύρια Εργαστήρια της Κατασκήνωσης
 

Me and my selfie

Γιούλη Δούβου, θεατροπαιδαγωγός

Ένα βιωματικό εργαστήρι θεάτρου για νέους, με στόχο την εξερεύνηση του “Εγώ” και του “Άλλου μου Eγώ” μέσα από την ομαδική δράση. Θα αναζητήσουμε δρόμους για την ομαδική δημιουργία, μέσα από τεχνικές αυτοσχεδιασμού και θεάτρου της επινόησης (Devised theater). 

Θα ερευνήσουμε την εικόνα μας μέσα από τα δικά μας μάτια αλλά και τα μάτια των άλλων και θα εστιάσουμε στην ανάγκη μας να προβάλουμε στην πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μια άλλη εικόνα, ‘’διαφορετική’’. 

Μέσα από παιχνίδι και τεχνικές DIE (Drama in education) θα ανακαλύψουμε κώδικες επικοινωνίας, λεκτικούς και μη. Θα εκφραστούμε, θα διασκεδάσουμε, θα αλληλεπιδράσουμε και θα τολμήσουμε μια βουτιά στις ανάγκες μας, στο είναι και στο φαίνεσθαι, στα πρέπει και στα πραγματικά μας... θέλω!

Σας περιμένουμε όλο χαρά!!!

Η Γιούλη Δούβου γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα. Θεατρολόγος του Πανεπιστημίου Πατρών με παιδαγωγική κατάρτιση. Τελειόφοιτος του Μεταπτυχιακού Τμήματος Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Σχολής Καλών Τεχνών, τμήματος Θεατρικών Σπουδών με τίτλο «Η δραματική τέχνη και οι παρασταστικές τέχνες στην εκπαίδευση και στη δια βίου μάθηση» (MA in Drama and Performing Arts in Education and Lifelong Learning). Υπεύθυνη του Θεατρικού Εργαστηρίου για Παιδιά και Εφήβους, εμψυχώτρια στο Εργαστήρι Ενηλίκων και στο Διαπολιτισμικό Εργαστήριο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Εμψυχώτρια θεάτρου στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών. Συνδημιούργησε το 2006 το θεατρικό εργαστήρι «Επί Δράσει» για παιδιά και ενήλικες. Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση εδώ και 13 χρόνια. Έχει εμψυχώσει θεατρικά εργαστήρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών. Έχει συμμετάσχει και οργανώσει σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας, εμψύχωσης ομάδων, διδακτικής θεάτρου, δραματουργίας, δραματοθεραπείας και master- classes. Έχει συνεργαστεί σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και έχει επιμεληθεί θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα παραστάσεων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Print