Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2024-2025

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 28/8/2023 5:30 μμ - 8:30 μμ Export event
"Μη μου λες να χαλαρώσω!"

"Μη μου λες να χαλαρώσω!"

Χιλιομόδι, 28/8/2023, Συμπληρωματικό (απογευματινό) Εργαστήριο για εφήβους/έφηβες Κατασκήνωσης 2023, Γιώργος Μόσχος, Δημήτρης Κονετάς

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ  2023
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ)  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ / ΕΦΗΒΕΣ

"Μη μου λες να χαλαρώσω!"

Γιώργος Μόσχος Δημήτρης Κονετάς

28/8/2023 5.30μμ-8.30μμ


(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2023 ΕΔΩ)

Το εργαστήρι προσεγγίζει μέσα από θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς και διαλόγους τις μορφές εκδήλωσης του άγχους και του στρες στην εφηβεία, τα αίτιά του, τους τρόπους καταπολέμησης, αλλά και τη στάση των εφήβων απέναντι σε συνομηλίκους τους που παγιδεύονται και ταλαιπωρούνται εξ αιτίας διαφόρων αγχογόνων καταστάσεων στη ζωή τους. Επιδίωξη είναι τα παιδιά να μοιραστούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον με δημιουργικούς τρόπους, σκέψεις, βιώματα και ανησυχίες, με προοπτική να ενδυναμωθούν ατομικά και συλλογικά στην διαχείρισή τους και να ενημερωθούν για τις υπάρχουσες δυνατότητες προσφυγής σε υποστηρικτικά πλαίσια. Το εργαστήρι εμψυχώνουν ο Γιώργος Μόσχος και ο Δημήτρης Κονετάς που έχουν εμπειρία διοργάνωσης παρόμοιων δράσεων με συμβουλευτικές εφηβικές ομάδες και σχολικές τάξεις.

Ο Γιώργος Μόσχος σπούδασε νομικά στην Αθήνα και εγκληματολογία (Μ.Phil) στο Λονδίνο. Επιμορφώθηκε σε θέματα αυτογνωσίας και σχετίζεσθαι, εκπαίδευσης ενηλίκων, διοργάνωσης κέντρων νεότητας και θεατροπαιδαγωγικής για παιδιά. Εργάστηκε για την εμψύχωση και την υποστήριξη παιδιών και εφήβων που απειλούνται από κοινωνικό αποκλεισμό, την προάσπιση των νεανικών δικαιωμάτων και την επιμόρφωση επαγγελματιών και εθελοντών στα πεδία εξειδίκευσης του. Το 2003 διορίστηκε ως ο πρώτος Συνήγορος του Παιδιού (Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού) θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι και τον Ιανουάριο του 2018.  Ως εμπειρογνώμονας δικαιωμάτων του παιδιού έχει συνεργαστεί με το Συμβούλιο της Ευρώπης και με πολλούς άλλους οργανισμούς. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Πρωτοβουλίας για το Άρθρο 12 (ΠΡΩΤΑ.12), που αποσκοπεί στην ενίσχυση και διάδοση του δικαιώματος των παιδιών να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους.  Από τον Ιούνιο του 2022 συνεργάζεται με την Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων, συντονίζοντας το πρόγραμμα νεανικής συμμετοχής YES.

Ο Δημήτρης Κονετάς σπούδασε Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στην πληροφορική και στις Σπουδές στην Εκπαίδευση του Ε.Α.Π., καθώς και Πτυχίου Παιδαγωγικών Σπουδών στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας. Ως ελεύθερος επαγγελματίας εργάστηκε ως: σύμβουλος πληροφορικής, Διαχειριστής πληροφοριακών συστημάτων (βιβλιοθηκών), στέλεχος σε μεγάλο αριθμό εθνικών & ευρωπαϊκών προγραμμάτων καθώς και υπεύθυνος προγραμμάτων κατάρτισης προσωπικού. Το σημαντικότερο επιστημονικό ενδιαφέρον καθώς και οι δημοσιεύσεις εστιάζουν σε θέματα εκπαιδευτικής τεχνολογίας. Διδάσκει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ιωαννίνων, στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ηπείρου και στο Κέντρο για Χαρισματικά Ταλαντούχα Παιδιά του Johns Hopkins University (CTY-Greece). Είναι πρεσβευτής της Ακαδημίας Ασφαλούς Διαδικτύου Saferinternet, συντονιστής στην Ήπειρο των προγραμμάτων «Ενεργώ ως πολίτης», «Νοιάζομαι και Δρω», «Εγώ και εσύ μαζί: Μαθαίνοντας για τα ανθρώπινα δικαιώματα» και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Έχει συντονίσει περισσότερα από 100 εκπαιδευτικά προγράμματα: Διακρατικά, Πολιτισμού, Αγωγής Υγείας, Ισότητας, Σταδιοδρομίας, Καινοτομίας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Εθελοντισμού. Εκτενές βιογραφικό στο: https://bit.ly/DimitrisKonetas_CV

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Πληρ. info@theatroedu.gr / 2106541600

Print