Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 29/11/2023 5:00 μμ - 6:30 μμ Export event
Μονόλογοι από τη Γάζα - ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 29/11/2023 (8,30μμ)

Μονόλογοι από τη Γάζα - ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 29/11/2023 (8,30μμ)

Διαδικτυακά - Θεσσαλονίκη 29/11/2023

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 29 Νοεμβρίου 2023, "Μονόλογοι από τη Γάζα"

«ΑΣ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ! ΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ!»
29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
 

Διαδικτυακή ανάγνωση Μονολόγων από τη Γάζα στις 8.30μμ

Ζωντανή εκπομπή μέσω του καναλιού YouTube του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Συνδεσμος youtube livestream: 

 

https://youtube.com/live/jGeBtKgd9C8?feature=share

 

 

 

 

 

 

 

 


Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, με αφορμή τη συνεχιζόμενη κατάσταση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και ανταποκρινόμενο στην εξαιρετικά επείγουσα έκκληση του Παλαιστινιακού Θεατρικού Οργανισμού Ashtar Τheatre, στις 29 Νοεμβρίου 2023, Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό,

διοργανώνει τη δράση

«Ας σταθούμε δίπλα τους! Ας πολλαπλασιάσουμε τις φωνές των παιδιών της Γάζας!»

Η δράση περιλαμβάνει δημόσιες αναγνώσεις των «Μονολόγων από τη Γάζα» στην Αθήνα , στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

Ταυτόχρονα, κάνουμε έκκληση στα μέλη, στους συνεργάτες και στους φίλους του Δικτύου να διαβάσουν ή να παρουσιάσουν με οποιοδήποτε καλλιτεχνικό τρόπο τους «Μονολόγους από τη Γάζα» στους εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς χώρους όπου εργάζονται, σε δημόσιους χώρους, σε γειτονιές, σε πλατείες, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή όπου αλλού κρίνουν.

Το Ashtar Τheatre μας καλεί να βιντεοσκοπήσουμε τις αναγνώσεις – παρουσιάσεις και να τις αναρτήσουμε στο διαδίκτυο. Επίσης, να κάνουμε tag στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής τους: Instagram, Facebook YouTube, LinkedIn. Επικοινωνία: info@ashtar-theatre.org

«Με επτά δισεκατομμύρια φωνές σε αυτόν τον πλανήτη, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες αλλαγής. Ο καθένας μας, με τις μοναδικές του ικανότητες, μπορεί να αλλάξει το αφήγημα και να εμπλέξει τους πολλούς, αντιτασσόμενος στους στόχους των κυρίαρχων ΜΜΕ και όσων καταστρατηγούν τα ανθρώπινα δικαιώματα» (Ashtar Τheatre, Παλαιστίνη)

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ»;

Από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι τον Απρίλιο του 2010, με πρωτοβουλία του Ashtar Τheatre, 33 μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 13-17 ετών, επεξεργάστηκαν και κατέγραψαν σε μορφή μονολόγων τις εμπειρίες, τις σκέψεις, τις ελπίδες, τα όνειρα και τους φόβους τους, μετά την ισραηλινή εισβολή και κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα από τον Δεκέμβριο του 2008 ως τον Ιανουάριο του 2009.

Οι «Μονόλογοι από τη Γάζα» έχουν μεταφραστεί σε 18 γλώσσες, και έχουν παρουσιαστεί σε 40 χώρες σε όλον τον κόσμο. Μεταφράστηκαν και στα ελληνικά από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και παρουσιάστηκαν σε 8 πόλεις στη χώρα μας.

Οι παιδικές και εφηβικές φωνές των «Μονολόγων από τη Γάζα» αποτελούν συγκλονιστικές μαρτυρίες που αποκαλύπτουν το αποτρόπαιο πρόσωπο της ισραηλινής κατοχής και του αποκλεισμού αλλά και το μεγαλείο της ψυχής των κατοίκων της Γάζας. Σήμερα, 13 χρόνια μετά οι «Μονόλογοι από τη Γάζα» εξακολουθούν να είναι επίκαιροι. Ας πολλαπλασιάσουμε τις φωνές των παιδιών τηςΠαλαιστίνης!

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Gazamonologues στα αγγλικά και εδώ στα ελληνικά.

 Το ΔΣ του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Print