Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2024-2025

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 28/6/2017 7:30 μμ - 29/6/2017 9:30 μμ Export event

Παράσταση "Μονόλογοι από το Αιγαίο"

Πειραιάς, 28&29/6/2017, παράσταση-εργαστήριο για μαθητές, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Οι "Μονόλογοι από το Αιγαίο"
στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου

Πειραιάς: Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, ώρα 19.30

Ακτή Θεμιστοκλέους 292-294, Πειραϊκή
(τσιμεντένιος σταυρός / εκκλησάκι Αγ. Νικολάου / στάση Πολίτη λεωφ. 904 από ΗΣΑΠ), Πειραιάς


από την ομάδα φοιτητών/τριών "talisman"
του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Παράσταση θεάτρου ντοκουμέντο πάνω σε 28 μαρτυρίες ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, το Μαρόκο και την Αίγυπτο καθώς και εργαζόμενων / εθελοντών στις δομές αλληλεγγύης, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους. Τα παιδιά αυτά που διαμένουν σε ξενώνες φιλοξενίας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και έφτασαν μόνα τους στην Ελλάδα, διασχίζοντας το Αιγαίο, περνώντας από την Πύλη Ε7 του Πειραιά. Παρουσιάζονται οι δυσκολίες που βίωσαν και βιώνουν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αλλά και όσα αγαπούν, όσα ελπίζουν κι ονειρεύονται.
Η παράσταση πραγματοποιείται από φοιτητές, φοιτητές Erasmus και ακροατές του μαθήματος του ΤΘΣ "Yποκριτική και Κοινωνία ΙΙ: το εθνόδραμα και το θέατρο ντοκουμέντο" με τη συμβολή του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Δημιουργική επεξεργασία και ερμηνεία: Αδελιανάκης Γιάννης, Φωτεινή Βαρδάκα, Αιμιλία Γιαννούκαρη, Κορνηλία Δασκάλη, Αγγελική Διαμανίδου, Αντωνία Καλύβα, Ειρήνη Κοντέλη, Σεβαστιανός Κωνσταντίνου, Ορφέας Λύρας, Θεοδώρα Μελίσση, Μαριλία Μερισνιάδη, Έρρικα Μποζανή, Δέσποινα Μποστάνογλου, Σταύρος Μπούτσικας, Μαίρη Ρέππα, Σταματίνα Σαπουνά, Αικατερίνη Σακουλά, Φωτεινή Τζελιλή, Maria Inês Antunes Ribeiro de Almeida, Rute Pires da Cruz, Nisa Eufigénio Eliziário
Στο πλαίσιο “Έρωτας ή Τίποτα. Ιστορίες του Πειραιά: Γεφυρώνοντας τις Διαφορετικότητες” – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017
“Ιστορίες του Πειραιά Ιστορίες από διαφορετικές εποχές, διαφορετικές καταστάσεις και διαφορετικούς χώρους: οι βομβαρδισμοί του Πειραιά στον πόλεμο, οι πρόσφυγες του χτες και του σήμερα, οι άνθρωποι και οι χώροι, η πύλη Ε7 του λιμανιού, ο σταθμός του ΗΣΑΠ, τα παράνομα στέκια του Πειραιά φωτίζονται μέσα από τις παραστάσεις των φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Οι παραστάσεις βασίζονται στις τεχνικές του θεάτρου-ντοκουμέντου και του θεάτρου της επινόησης.
Υπεύθυνες καθηγήτριες: Άννα Τσίχλη και Χριστίνα Ζώνιου.
Περισσότερα: https://www.dithepi.gr/el/events/4506/


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Print