Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2024-2025

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 26/11/2016 3:30 μμ - 7:00 μμ Export event
Προσεγγίζοντας μέσω του Θεάτρου στην Εκπαίδευση ευαίσθητα κοινωνικά θέματα: θρησκευτική ετερότητα

Προσεγγίζοντας μέσω του Θεάτρου στην Εκπαίδευση ευαίσθητα κοινωνικά θέματα: θρησκευτική ετερότητα

Αθήνα, 26/11/2016, Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης

2008_11_27Afisa-pagkosmia-iΠαγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση 2016

«Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2016»
Θέατρο - Εκπαίδευση - Κοινωνική Παρέμβαση

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΗΝΑΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

 στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας (οδ. Τσόχα, ΜΕΤΡΟ "ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ")

 είσοδος ελεύθερη

Για άλλη μια χρονιά φέτος το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση - Γραφείο Αθήνας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση που έχει οριστεί διεθνώς στις 27 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο του εορτασμού, το Δίκτυο διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και άλλους φορείς.

Στην Αθήνα διοργανώνεται ΗΜΕΡΙΔΑ με Εισηγήσεις και βιωματικά Εργαστήρια το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 με τίτλο: ''Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2016: Θέατρο-Εκπαίδευση-Κοινωνική Παρέμβαση". Η συμμετοχή στις εργασίες της ημερίδας (εργαστήρια και ολομέλεια) είναι δωρεάν, αλλά στα εργαστήρια θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 8: 3.45μμ -6.45μμ “Προσεγγίζοντας μέσω του Θεάτρου στην Εκπαίδευση ευαίσθητα κοινωνικά θέματα: θρησκευτική ετερότητα”

Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης, λέκτορας Πανεπιστήμιο Αθήνας

Στο εργαστήριο θα ασχοληθούμε με την προσέγγιση της διαφορετικότητας και ειδικά της πολιτισμικής – θρησκευτικής διαφορετικότητας μέσω των τεχνικών του δράματος/θεάτρου. Στη διάρκεια του εργαστηρίου θα επιχειρήσουμε να διεισδύσουμε στη ζωή ενός άλλου, να γνωρίσουμε αυτόν και τα προβλήματά του, να αναζητήσουμε τις αιτίες αυτών και τις πιθανές λύσεις τους και οπωσδήποτε να τοποθετηθούμε απέναντι στην πραγματικότητα του ήρωα, αλλά και τη δική μας, στην οποία η θρησκεία έχει τον δικό της ρόλο. Στον αναστοχασμό θα αναζητήσουμε τρόπους για το πώς προσεγγίζουμε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα ώστε να συμβάλλουμε στην κοινωνική μάθηση και ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων. 

 

Ο Μάριος Κουκουνάρας-Λιάγκης σπούδασε Θεολογία  (ΒΑ, ΜΑ, PhD) και Ελλ. Φιλολογία (BA). Διδάσκει από το 2013 Παιδαγωγική και Διδακτική στο Τμήμα Θεολογίας του ΕΚΠΑ. Δίδαξε 10 χρόνια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και εργάστηκε στον τύπο και το ραδιόφωνο. Ασχολείται με τα θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα και έχει συνεργαστεί με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στον σχεδιασμό και εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συνεργάζεται με το UCL-Institute of Education. Ερευνά τη διδακτική μεθοδολογία της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης, τα Αναλυτικά Προγράμματα, την κονστρουκτιβιστική προσέγγιση μάθησης, την πολυτροπική διδακτική και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Έχει κυκλοφορήσει τέσσερα βιβλία για την εκπαίδευση στις εκδόσεις, Ακρίτα, Γρηγόρη και Gutenberg.


 

Print