Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 10/2/2006 4:00 μμ - 11/2/2006 1:00 μμ Export event

Σεμινάριο - Εργαστήριο Θεατρικής Παιδείας «Η δραματοποίηση του μύθου»

Ξάνθη, 10-11/2/2006, Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, Γιώργος Μπινιάρης

Σεμινάριο - Εργαστήριο Θεατρικής Παιδείας

H Δ/νση B'/θμιας Εκπ/σης Ν. Ξάνθης - Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων, η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ξάνθης, οι Γιορτές Νεολαίας Δήμου Ξάνθης σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σας προσκαλούν στο σεμινάριο-εργαστήριο Θεατρικής Παιδείας με θέμα:

«Η δραματοποίηση του μύθου»

Ξάνθη, 10-02-2006 και 11-02-2006

Λαογραφικό Μουσείο Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης

Με αφετηρία ένα μύθο θα διερευνηθούν οι θεατρικοί δρόμοι με τους οποίους τα στοιχεία του μύθου συμβάλλουν στη θεατρική κίνηση και τη θεατρική δράση. Υλικό για τα εκφραστικά μέσα θα αντληθεί από τα δημοτικά τραγούδια και τη σύγχρονη ποίηση. Η μέθοδος αυτή αξιοποιεί τις δυνατότητες όλων, κυρίως αυτές που βασίζονται στην αναπνοή, τη φωνή και την κίνηση και περνά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό.

Το διήμερο σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Δ/θμιας Εκπ/σης που θέλουν να γνωρίσουν εναλλακτικές μορφές της θεατρικής Τέχνης και τις τεχνικές της και συμμετέχουν ή ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο μέλλον στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτιστικών θεατρικών παραστάσεων.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Παρασκευή 10-02-2006, ώρες 16:00-20:00 και Σάββατο 11-02-2006, ώρες 9.00-13.00

Διοργανωτές: Δ/νση B'/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης-Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων, Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ξάνθης

Συνεργαζόμενος φορέας: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Συντονίστρια δράσης και υπεύθυνη επικοινωνίας και κράτησης θέσεων (με τηλέφωνο, fax και/ή e-mail) Εξάρχου- Βασιλούδη Ουρανία, τηλ. 25410-20558 ή κιν. 6947434481 grpd@dide.xan.sch.gr και hlrapemy@otenet.gr

Βασικός εμψυχωτής: Γιώργος Μπινιάρης

O Γιώργος Π. Μπινιάρης γεννήθηκε στην Αρχαία Κόρινθο. Θέατρο σπούδασε στη δραματική σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου Λ. Τριβιζά και στην Κινηματογραφική σχολή Ε. Χατζίκου. Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με το Λαϊκό Πειραματικό Θέατρο, το χοροθέατρο Ροές, το θέατρο Σφενδόνη και το Απλό Θέατρο, ως σκηνοθέτης συνεργάστηκε με τα Δημοτικά Θέατρα Λουτρακίου, Καστοριάς και Ναυπλίου και με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Χίο. Ως εμψυχωτής και δάσκαλος θεάτρου συνεργάστηκε με καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς όπως η δραματική σχολή Μορφές, το Θέατρο Εμπρός, το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, η Κουμαντάρειος Πινακοθήκη Σπάρτης. Είναι μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και διδάσκει στα εκπαιδευτικά του προγράμματα. Είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής κι ερευνητικής ομάδας "Μυθολογία"  για το θέατρο, το μύθο και τον ποιητικό λόγο.


 

Print