Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 7/12/2019 12:00 μμ - 2:00 μμ Export event
Το Επαγγελματικό Θέατρο ως κοινότητα μάθησης και δημοκρατίας, μια πρόκληση;

Το Επαγγελματικό Θέατρο ως κοινότητα μάθησης και δημοκρατίας, μια πρόκληση;

Αθήνα, 7/12/2019, Ομάδα εργασίας, Τάκης Τζαμαργιάς

Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση 2019

«Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2019:
Διαμορφώνοντας κοινότητες μάθησης και
δημοκρατίας μέσα από την θεατρική εμπειρία»

ΑΘΗΝΑ, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

ΗΜΕΡΙΔΑ
Ομιλίες – Παρουσιάσεις - Ομάδες εργασίας - Παράσταση θεάτρου φόρουμ

Τοποθεσία: 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας
(Τ. Φιλήμονος 36-38 & Τσόχα, μετρό «Αμπελόκηποι»)

Ώρες: 9:30 – 17:30

Είσοδος Ελεύθερη

Ομάδες εργασίας (11.45π.μ - 1.45μ.μ):

Στις ομάδες εργασίας επιδιώκουμε τον ουσιαστικό διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων και «καλών πρακτικών». Οι συμμετέχοντες/ συμμετέχουσες θα συνεισφέρουν με ιδέες, προβληματισμούς και προτάσεις, σχετικά με ερωτήματα-ζητήματα που προέκυψαν από τις εισηγήσεις που προηγήθηκαν. Τα αποτελέσματα του διαλόγου της κάθε ομάδας θα παρουσιαστούν αμέσως μετά στην ολομέλεια.   

Το Επαγγελματικό Θέατρο ως κοινότητα μάθησης και δημοκρατίας, μια πρόκληση; - Τάκης Τζαμαργιάς:

  • Το επαγγελματικό θέατρο συνιστά μια κοινότητα μάθησης;
  • Αποτελεί πρόκληση για τον σκηνοθέτη να καταφέρει να λειτουργήσει ο θίασος και ως κοινότητα δημοκρατίας;
  • Πώς γίνεται η επιλογή ενός έργου και σε τι αποσκοπεί η συγκεκριμένη επιλογή; 
  • Ποιες είναι οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές μεταξύ θεάτρου με επαγγελματίες ηθοποιούς και θεάτρου με μαθητές η εκπαιδευτικούς;

 


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση – Γραφείο Αθήνας
Οργανωτική επιτροπή: Νάντια Κατή, Μαρία Παυλίδη, Μαρία Μπαρέλου, Δέσποινα Μητσιάλη, Νικολέττα Δημοπούλου, Χαρά Τσουκαλά, Ηρώ Ποταμούση.


Ο Τάκης Τζαμαργιάς είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Πειραϊκού Συνδέσμου, πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΕΚΠΑ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ιδίου τμήματος με ειδίκευση «Θέατρο στην εκπαίδευση» και  υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2003 διδάσκει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και στο Τμήμα Επιστημών Αγωγής του ΕΚΠΑ. Δίδαξε επίσης, Υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου, του Εμπρός και του Γιώργου Αρμένη και σε ποικίλα εργαστήρια δήμων και κοινοτήτων. Για 15 χρόνια υπήρξε υπεύθυνος σκηνοθέτης της Θεατρικής Σκηνής του Δήμου Κερατσινίου και ιδρυτής της Εταιρείας Θεάτρου Δυτικά της Πόλης, συνεργαζόμενος με τα κρατικά Θέατρα Εθνικό Θέατρο, ΘΟΚ, ΚΘΒΕ, και τους ελεύθερους θιάσους στην Ελλάδα και στην Κύπρο, έχοντας συμμετοχή σε Φεστιβάλ Αθηνών κ.ά. Από το 2013 ως το 2015 ήταν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε συνέδρια και ημερίδες σχεδόν αποκλειστικά για το θέατρο στο σχολείο και έχει γράψει άρθρα για αυτό. Ανήκε στις συγγραφικές ομάδες για τα βιβλία «Στοιχεία Θεατρολογίας» της Α΄ Λυκείου (Αθήνα, ΟΕΔΒ,1998), «Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Σχολείο» Πρωτοβάθμια-Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Αθήνα, Ατραπός, 2004), «Στη Χώρα του Τοτώρα» (Αθήνα, Πατάκης, 2010), διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής του ΥΠΠΟ για τα βραβεία Θεάτρου για ανήλικους θεατές καθώς και μέλος Επιτροπής Κρατικών Επιχορηγήσεων. Ανάμεσα στις πολυάριθμες σκηνοθεσίες του συγκαταλέγονται οι: Το Τρίτο Στεφάνι (Κώστας Ταχτσής - ΘΟΚ - 2014-15, Βραβείο Σκηνοθεσίας στα βραβεία Θεάτρου Κύπρου), Συγγνώμη (Μάρτα Μπουτσάκα - Σταθμός - 2015), Ριχάρδος ο Γ΄ (Σαίξπηρ - μτφρ. Κ. Καρθαίος - 2016), Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου (Άλκη Ζέη - ΘΟΚ - 2016), Η τάξη μας (Ταντέους Σλομποτζιάνεκ - Εθνικό Θέατρο - 2017), Μίζερι (Στήβεν Κινγκ - Ιλίσια Βολανάκης - 2018),Τα ορφανά (Ντένις Κέλλυ - ΚΘΒΕ - 2018), Φυλές (Νίνα Ρέιν - Σταθμός - 2019).   

 

Print