Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 10/12/2023 10:00 πμ - 1:30 μμ Export event

«Το λεμόνι και ένας κόσμος (αν)ισότητας»

Μυτιλήνη, 10/12/2023, Εργαστήριο για μαθητές/μαθήτριες, Γλυκερία Αράπη

Εργαστήριο για μαθητές/μαθήτριες - "Το λεμόνι και ένας κόσμος (αν)ισότητας»
 Μυτιλήνη 10.12.2023 ΩΡΕΣ: 10:00-13:30
Εμψύχωση: Γλυκερία Αράπη

 

Περιγραφή:  «Το λεμόνι και ένας κόσμος (αν)ισότητας» για παιδιά από 11 χρονών και πάνω (συνοδευόμενα από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους) 
Εμψύχωση: Γλυκερία Αράπη, Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Ένα διαδραστικό εργαστήρι φαντασίας με ήρωα ένα λεμόνι, που θα μας οδηγήσει με δημιουργικό τρόπο στη συζήτηση για τα στερεότυπα και τις γενικεύσεις. Μέσα από τη δημιουργία και την παρουσίαση ιστοριών θα διερευνήσουμε τη διαδρομή από την εικόνα και την προκατάληψη προς το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και τον σεβασμό στον άνθρωπο. Στη συνέχεια, μέσα από ρόλους, θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε βήμα-βήμα με τα ανθρώπινα δικαιώματα, εξετάζοντας καταστάσεις που δημιουργούν έναν κόσμο ανισότητας και μας εμποδίζουν να πορευτούμε όλες και όλοι μαζί. Το εργαστήρι είναι αφορμή για δημιουργική συζήτηση. Οι δραστηριότητες μπορούν επίσης να αξιοποιηθούν ως εργαλεία σε εκπαιδευτικό περιβάλλον. Προϋποθέτει διάθεση για ενεργό συμμετοχή σε διαδραστική μεθοδολογία εκπαίδευσης και αναστοχασμού. Τα παιδιά μπορούν να συνοδεύονται από τους γονείς ή τους εκπαιδευτικούς τους!

  Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση/Γραφείο Ηπείρου σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα
Πληροφορίες: www.TheatroEdu.gr / 2106541600 / info@theatroedu.gr / 


 

 

Print