Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

"ΜΑΖΙ"

 

Η Δράση "Μαζί" υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;». Πρόκειται για δράση που υποστηρίζει δραστηριότητες συνεργασίας τοπικού και προσφυγικού πληθυσμού με έμφαση στα παιδιά και νέους π.χ. συνεργασίες τοπικών σχολείων με σχολεία όπου φοιτούν παιδιά πρόσφυγες ή με καταυλισμούς, εργαστήρια τέχνης, επισκέψεις σε χώρους παραστάσεων, μουσείων κ.ά., ανοιχτές δράσεις σε δημόσιους χώρους, κλπ. Σημαντικό στοιχείο και προτεραιότητα σε αυτές τις συνεργασίες είναι τα παιδιά να συναντιούνται με στόχο να δημιουργήσουν κάτι μαζί αξιοποιώντας εργαλεία από τις τέχνες (θέατρο, χορός, βίντεο, μουσική, εικαστικά κ.ά). Έχουν δηλαδή τη μορφή «δημιουργικών εργαστηρίων τέχνης».


Οι σχετικές δράσεις προβάλλονται εν συντομία σε αυτό το χώρο.
Εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ανάλογες δράσεις μπορούν να στείλουν σύντομη περιγραφή για ανάρτηση. 
Το πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» μπορεί να στηρίξει ανάλογες πρωτοβουλίες

α)  με τη παραχώρηση καλλιτεχνών (θεατροπαιδαγωγών, μουσικών, χορευτών κ.ά), β) με κάλυψη μέρους των εξόδων για υλικά, γ) με κάλυψη εξόδων μετακινήσεων. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτημα συνεργασίας και στήριξης από το πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» στο info@theatroedu.gr


 

 

Οι δράσεις "ΜΑΖΙ" - Κι αν ήσουν εσύ;

Δράση "Μαζί" - "Παί- ζουμε Μαζί"

Δράση "Μαζί" - "Παί- ζουμε Μαζί"

Θεσσαλονίκη, 20/6/2017, Δράση "Μαζί", Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 20/6/2017 7:30 μμ - 9:30 μμ Export event


Δράση "Μαζί"

"Παί- ζουμε Μαζί"

ΘεσσαλονίκηΤρίτη 20 Ιουνίου, ώρα 19:30 – 21:30, Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης 

Θεατροπαιδαγωγικό εργαστήριο για παιδιά και νέους που θέλουν να διασκεδάσουν μαζί.
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου που φοιτούν σε πρωινά σχολεία, σε δομές φιλοξενίας προσφύγων ή ΔΥΕΠ.

Πήραν μέρος: 30 μαθητές

Εμψυχωτές: Ανθούλα Αηδώνη, Ειρήνη Ζώη, Μυρσίνη Καρματζόγλου, Αφροδίτη Ρίζου, Αγγελίνα Τερσενίδου, Τζένη Καραβίτη, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου, Δημήτρης Γαλανάκης, Χριστίνα Αμανατιάδου, Άννα- Μαρία Χατζή

Δηλώσεις συμμετοχής στον χώρο του εργαστηρίου μέχρι 10 λεπτά πριν την έναρξη.

Το πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας μετά από εισήγηση του ΙΕΠ (περισσότερα στο www.theatroedu.gr).

Το εργαστήριο γίνεται στο πλαίσιο της δράσης «Μαζί» του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Πρόκειται για δράση που υποστηρίζει δραστηριότητες συνεργασίας τοπικού και προσφυγικού πληθυσμού με έμφαση στα παιδιά και νέους όπως συνεργασίες τοπικών σχολείων με σχολεία όπου φοιτούν παιδιά πρόσφυγες ή με καταυλισμούς, εργαστήρια τέχνης, επισκέψεις σε χώρους παραστάσεων, μουσείων κ.ά., ανοιχτές δράσεις σε δημόσιους χώρους, κλπ


Είπαν έγραψαν :

"Dear colleagues,
I would like to sincerely thank all of you for the amazing job you did with the children yesterday.
I think they all had a wonderful time (including my son!).
With very few means at your disposal, you managed to create a festive atmosphere for our little guests, that I am sure they won’t forget!”
Dorothea Kokozidou, UNHCR- Associate Protector Expert

“Dear partners,
Thank you very much for supporting and attending the World Refugee Day event yesterday. Everyone appreciated a lot the handcrafts you had brought, films provided, games and fun activities organized for the children, and everything else. It was really great to see everyone – refugees, locals, authorities, humanitarian aid workers, chefs, musicians and anyone else together at one place and enjoying the event. We have received very positive feedback and compliments from many visitors of the event.
We would also like to thank you for promptly collecting the items at the end of the event, and helping to clean up the venue. Highly appreciated by all of us.
Congratulations to all and thank you for the great teamwork. In case
Best wishes,
Liene Veide (Ms.), UNHCR Communications and Public Information Officer


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο της δράσης «Μαζί» του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Πρόκειται για δράση που υποστηρίζει δραστηριότητες συνεργασίας τοπικού και προσφυγικού πληθυσμού με έμφαση στα παιδιά και νέους.

Print

Number of views (1452)/Σχόλια (0)

Διαβάστε εδώ την ευχαριστήρια επιστολή εκ μέρους της ΧΑΝΘ για τις δράσεις «Μαζί» που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «ΔΙΑ-δρασις»


Άλλα σχόλια

«Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα και συμμετείχα σε εργαστήριο της δράσης «Μαζί». Είχα ανυπομονησία και περιέργεια για το πως θα ήταν!

Και ήταν όπως κάθε άλλο εργαστήριο με παιδιά! Στην αρχή λίγη καχυποψία για τους «άλλους» και σιγά- σιγά μέσω του εργαστηρίου τα σώματα και τα βλέμματα λύνονταν και γινόντουσαν πιο φιλικά και η ντροπή και η συστολή έμεναν πίσω και αυτό που έβγαινε μπροστά ήταν η ανάγκη για συμμετοχή, για αλληλεπίδραση για έκφραση... Η γλώσσα ήταν σίγουρα ένα εμπόδιο αλλά με τη βοήθεια τόσο του διερμηνέα όσο και των εμψυχωτών αλλά και των ίδιων των βιωματικών δραστηριοτήτων και του θεάτρου εν γένει, νομίζω ότι βρέθηκαν κι άλλοι κώδικες επικοινωνίας που βοήθησαν στο να ξεπεραστεί το αρχικό εμπόδιο. Μεγάλος σύμμαχος στην επικοινωνία ήταν φυσικά και τα Αγγλικά που γνώριζαν τόσο κάποιοι από τους μαθητές της Ελευσίνας, όσο και από το σχολείο των Αναβρύτων.

Νομίζω ότι ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για όσους βρεθήκαμε εκεί, αλλά κυρίως για τα ίδια τα παιδιά που συμμετείχαν στο εργαστήριο!» 

Καλλιόπη Διονυσοπούλου, YouthProjectsAssistant- Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες