Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

"ΜΑΖΙ"

 

Η Δράση "Μαζί" υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;». Πρόκειται για δράση που υποστηρίζει δραστηριότητες συνεργασίας τοπικού και προσφυγικού πληθυσμού με έμφαση στα παιδιά και νέους π.χ. συνεργασίες τοπικών σχολείων με σχολεία όπου φοιτούν παιδιά πρόσφυγες ή με καταυλισμούς, εργαστήρια τέχνης, επισκέψεις σε χώρους παραστάσεων, μουσείων κ.ά., ανοιχτές δράσεις σε δημόσιους χώρους, κλπ. Σημαντικό στοιχείο και προτεραιότητα σε αυτές τις συνεργασίες είναι τα παιδιά να συναντιούνται με στόχο να δημιουργήσουν κάτι μαζί αξιοποιώντας εργαλεία από τις τέχνες (θέατρο, χορός, βίντεο, μουσική, εικαστικά κ.ά). Έχουν δηλαδή τη μορφή «δημιουργικών εργαστηρίων τέχνης».


Οι σχετικές δράσεις προβάλλονται εν συντομία σε αυτό το χώρο.
Εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ανάλογες δράσεις μπορούν να στείλουν σύντομη περιγραφή για ανάρτηση. 
Το πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» μπορεί να στηρίξει ανάλογες πρωτοβουλίες

α)  με τη παραχώρηση καλλιτεχνών (θεατροπαιδαγωγών, μουσικών, χορευτών κ.ά), β) με κάλυψη μέρους των εξόδων για υλικά, γ) με κάλυψη εξόδων μετακινήσεων. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτημα συνεργασίας και στήριξης από το πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» στο info@theatroedu.gr


 

 

Οι δράσεις "ΜΑΖΙ" - Κι αν ήσουν εσύ;

Δράση "Μαζί"

Δράση "Μαζί"

Παλιάμπελα Αιτωλοακαρνανίας, 29/3/2018, Δράση "Μαζί"

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 29/3/2018 10:00 πμ - 12:00 μμ Export event


Δράση "Μαζί"

"Η πόλη των ονείρων μας"

 

Παλιάμπελα Αιτωλοακαρνανίας, 29/3/2018

«Συνάντηση φιλιώματος  μεταξύ των μαθητών/-τριών της πρωτοβάθμιας ΔΥΕΠ Φιλιππιάδας και αυτών του
Δημοτικού Σχολείου του χωριού Παλιάμπελα στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας & του Νηπιαγωγείο Παλιάμπελων Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, 

Εμψυχωτές: Σόνια Βλάχου, Θοδωρής Παππάς

Εκπαιδευτικοί: Κατερίνα Γιάννουλα, Νικόλαος Ρίζος, Ευθύμιος Μυλωνίδης, Αρετή Μπόχτη, Γωγώ Κομποτιάτη, Χρύσα Αρβανιτούδη, Βασιλική Γεωργάκη

Συμμετέχουν: 51 μαθητές (28 από ΔΥΕΠ Φιλιππιάδας και 23 από Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Παλιάμπελων Δήμου Ακτίου Βόνιτσας)

Περιγραφή δράσης: Οι μαθητές πήραν μέρος σε ομαδικά παιγνίδιαβασισμένα στην τεχνική του θεατρικού παιχνιδιού και σε αθλοπαιδιές, χωρισμένοι/-ες σε ηλικιακές ομάδες. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ζωγραφική (αποτυπώματα χεριών, ονόματα, μεγάλη ζωγραφιά με θέμα «Η πόλη των ονείρων μας»).

Η παρουσία αλληλέγγυων γονέων από τα Παλιάμπελα οι οποίοι/-ες μας εξασφάλισαν και γαστρονομικές απολαύσεις. Μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου διδασκόντων της περιοχής χάρισαν με την ολοκλήρωση της δράσης παιδαγωγικά και ψυχαγωγικά υλικά στα παιδιά και φρόντισαν για την τέλεια ολοκλήρωση μιας γιορτής χαράς και τρυφερότητας την οποία οι μικροί/-ές μαθητές της ΔΥΕΠ προσέλαβαν με το μεγαλύτερο ενθουσιασμό.

Η δράση έγινε στο πλαίσιο του "ΜΑΖΙ- REAL TWINNING"


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο της δράσης «Μαζί» του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Πρόκειται για δράση που υποστηρίζει δραστηριότητες συνεργασίας τοπικού και προσφυγικού πληθυσμού με έμφαση στα παιδιά και νέους.

Print

Number of views (1404)/Σχόλια (0)

Διαβάστε εδώ την ευχαριστήρια επιστολή εκ μέρους της ΧΑΝΘ για τις δράσεις «Μαζί» που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «ΔΙΑ-δρασις»


Άλλα σχόλια

«Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα και συμμετείχα σε εργαστήριο της δράσης «Μαζί». Είχα ανυπομονησία και περιέργεια για το πως θα ήταν!

Και ήταν όπως κάθε άλλο εργαστήριο με παιδιά! Στην αρχή λίγη καχυποψία για τους «άλλους» και σιγά- σιγά μέσω του εργαστηρίου τα σώματα και τα βλέμματα λύνονταν και γινόντουσαν πιο φιλικά και η ντροπή και η συστολή έμεναν πίσω και αυτό που έβγαινε μπροστά ήταν η ανάγκη για συμμετοχή, για αλληλεπίδραση για έκφραση... Η γλώσσα ήταν σίγουρα ένα εμπόδιο αλλά με τη βοήθεια τόσο του διερμηνέα όσο και των εμψυχωτών αλλά και των ίδιων των βιωματικών δραστηριοτήτων και του θεάτρου εν γένει, νομίζω ότι βρέθηκαν κι άλλοι κώδικες επικοινωνίας που βοήθησαν στο να ξεπεραστεί το αρχικό εμπόδιο. Μεγάλος σύμμαχος στην επικοινωνία ήταν φυσικά και τα Αγγλικά που γνώριζαν τόσο κάποιοι από τους μαθητές της Ελευσίνας, όσο και από το σχολείο των Αναβρύτων.

Νομίζω ότι ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για όσους βρεθήκαμε εκεί, αλλά κυρίως για τα ίδια τα παιδιά που συμμετείχαν στο εργαστήριο!» 

Καλλιόπη Διονυσοπούλου, YouthProjectsAssistant- Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες