18η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ "ΠΗΛΙΟ 2019"

ΑΓ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΗΛΙΟΥ 25-31 Αυγούστου 2019


 

 
Ημ/νίες Εκδήλωσης: 24/8/2016 9:00 πμ - 30/8/2016 3:00 μμ Export event

Χορεύονται οι μνήμες; εργαστήριο κίνησης και χορού

Άγιος Ιωάννης Πηλίου, 24-30/8/2016, Κύριο εργαστήριο Πήλιο 2016, Εύη Σούλη


 


15η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση 
Πήλιο 24-30/8/2016 Αγ Ιωάννης 
"Όνειρα και Πραγματικότητες - ένα θεατρικό ταξίδι"
και η 7η κατασκήνωση "Νεανικές Θεατρικές Φωνές"


Χορεύονται οι μνήμες;
εργαστήριο κίνησης και χορού
Εύη Σούλη, χορεύτρια, χορογράφος

Ένα εργαστήριο για την προσωπική και συλλογική κινητική μνήμη. Ποιες είναι οι αναφορές και οι μνήμες μας; Mπορούν να χορευτούν τα βιώματα μας; Από πότε θυμάστε τον εαυτό σας να χορεύει; Tι είναι αυτό που μας ξεσηκώνει και βάζει φωτιά στα πόδια μας; Ποια η σχέση μας με το ρυθμό και τη μουσική; Θα χορεύατε το ίδιο ένα παραδοσιακό τραγούδι, ένα ροκ και ένα τζαζ; Tέλος το προσωπικό μπορεί να είναι και συλλογικό ; 
Aυτά είναι τα ερωτήματα πάνω στα οποία θα δουλέψουμε κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου. Ο κάθε συμμετέχων καλείται να φέρει τις προσωπικές του εμπειρίες σε σχέση με το χορό. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα συλλέξουμε υλικό για να οδηγηθούμε από μια προσωπική ιστορία σε κάτι που αφορά και τους γύρω μας. Βάση θα δοθεί στα εκφραστικά μέσα του καθενός και στο πως το αρχικό κινητικό υλικό μπορεί να παραλλαχθεί και έτσι να μπούμε στη διαδικασία της σύνθεσης. Τελικός στόχος η δημιουργία ενός παρουσιάσιμου κομματιού .

Η Εύη Σούλη κατάγεται από τη Ζάκυνθο. Είναι πτυχιούχος της Ανώτερης σχολής χορού ''Ραλλού Μάνου'' (2007-2010) και φοιτά στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στη τεχνική του κλασσικού, σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και χορογραφίας με δασκάλους όπως: Σύνθια Φρυδά, Αγγελική Στελλάτου, Σοφία Μαυραγάνη, Σταυρούλα Σιάμου, Χάρη Μανταφούνη, Ηλία Λαζαρίδη, Αντώνη Φωνιαδάκη, Στέλλα Ζάννου, Αθανασία Κανελοπούλου, Eulalia Ayguade Farro, David Zambrano, Cruz Isael Mata, Jochen Heckmann, Alida Dors, Πατρίσια Απέργη κ.α. Έχει συνεργαστεί με πολλούς ανθρώπους του χορού, του θεάτρου και άλλων τεχνών, όπως: Χάρης Μανταφούνης, Μαρίελα Νέστορα, Αλίκη Καζούρη, Μπέτυ Δραμισιώτη, Αγγελική Τατού Δέδε, Κατερίνα Γιαννακοπούλου, Άγγελος Φρατζής, Γιώργος Κουμεντάκης. Επίσης είχε συμμετοχή σε φεστιβάλ και οργανισμούς, όπως: Αthens Biennale (2011), Artogether festival (2011), Athens video dance (2012), Citrus festival (2013), Θέατρο του Δρόμου (2013). Ίδρυμα Θεοχαράκη, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Mουσείο Μπενάκη (2016). To Φεβρουάριο του 2015 ανέβηκε η παράσταση "Άρση / Θέση" σε ιδέα και χορογραφία της. Η ίδια παράσταση παρουσιάστηκε στο Νew Europe Festival 2015 Jarmila Jerabkova Award τον Νοέμβριο στην Πράγα. Το Μάιο του 2016 χορογράφησε την παράσταση "Beyond Collapse'' σε πρωτότυπη μουσική του Παύλου Παυλίδη. Τέλος, διδάσκει κλασσικό και σύγχρονο χορό καθώς επίσης παραδίδει σεμινάρια αυτοσχεδιασμού.