Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 11/3/2007 9:30 πμ - 1:00 μμ Export event
Εργαστήρι σκηνοθεσίας- υποκριτικής

Εργαστήρι σκηνοθεσίας- υποκριτικής

Αθήνα, 11/3/2007, Εργαστήριο, Φίλια Δενδρινού

Θέατρο στην Εκπαίδευση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα 9, 10 & 11 Μαρτίου 2007

 

«Θεατρική τέχνη και εκπαίδευση: διάλογος με κοινές προθέσεις;»

 

 

Φίλια Δενδρινού, ηθοποιός και παιδαγωγός θεάτρου

"Εργαστήρι σκηνοθεσίας- υποκριτικής"

 

Με αφορμή την γνωστή σε όλους παραλογή "Του Νεκρού Αδελφού" προτείνεται ένα τρίωρο εργαστήρι μέσα από το οποίο θα επεξεργαστούμε τρόπους για την απόδοση του ποιήματος σε δραματικό κείμενο και δρόμους για τη σκηνική του παράσταση.

 

Η Φίλια Δενδρινού είναι  ηθοποιός και παιδαγωγός θεάτρου. Έχει εργαστεί στο θέατρο , την τηλεόραση και τον κινηματογράφο και  ως επιστημονικός σύμβουλος τηλεοπτικών παραγωγών σχετικών με το θέατρο . Έχει λάβει μέρος σε Ευρωπαϊκά προγράμματα για την προώθηση του Θεάτρου στην Εκπαίδευση και την εισαγωγή της Θεατρικής Αγωγής στην εκπαιδευτική διαδικασία , αντικείμενο με το οποίο ασχολείται από το 1984. Από το 1987 ασχολείται  παράλληλα με την  Αφήγηση αντικείμενο για το οποίο έχει δημοσιεύσεις ενώ ως αφηγήτρια έχει παρουσιάσει δουλειές της σε συνέδρια και στο θέατρο. Έχει διδάξει θέατρο σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και σε Δραματικές Σχολές, και έχει εμψυχώσει πολλά εργαστήρια θεατρικής έκφρασης για εκπαιδευτικούς και θεατρολόγους. Για την οργάνωση και εμψύχωση προγραμμάτων Θεατρικής Παιδείας έχει συνεργαστεί με: το Δήμο Παρισίων (πιλοτικό πρόγραμμα ΖΕΡ -ζώνες εκπαιδευτικής προτεραιότητας – Παρίσι 1986), το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Παν/μίου Αθηνών (Εισαγωγή της Θεατρικής Αγωγής στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση 2001- 2004) το Πρόγραμμα « Μελίνα» - Εκπαίδευση και Πολιτισμός, το Εργαστήρι Λόγου και Πολιτισμού, Παν/μίου Θεσσαλίας (Η τέχνη της Αφήγησης), την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία – Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία (κατάρτιση προγράμματος Θεατρικής Αγωγής για την Προσχολική και Α/βάθμια Εκπαίδευση, επιμόρφωση εκπαιδευτικών και κατάρτιση διαθεματικών προγραμμάτων για την Τέχνη και τον Πολιτισμό), το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Το 2004 το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της ανέθεσε την δημιουργία του οπτικοακουστικού υλικού DVD «Η Θεατρική Αγωγή από την Α- ΣΤ Δημοτικού» το οποίο προορίζεται για τα σχολεία ως υποστηρικτικό υλικό στο αντίστοιχο μάθημα. Έχει γράψει θεατρικά έργα για παιδιά που έχουν παρουσιαστεί από το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο και έχει εκδώσει τα βιβλία : Με νότες και γράμματα (εκδ. Αίολος) μια ποιητική συλλογή  για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και  τη σειρά Η Τέχνη σα Παραμύθι (εκδ.Λιβάνη), πέντε βιβλία για την επαφή των παιδιών με την Τέχνη της Ζωγραφικής και του Θεάτρου.

Print